Ehdokasesittely Jarmo Malinen, OH2UBM

Olen 51-vuotias, vuonna 2000 TKK:lla väitellyt tekniikan tohtori. Työskentelen nykyään yliopistolehtorina Otaniemessä, missä olen luennoinut vuodesta 2003 suuria insinöörimatematiikan peruskursseja enimmäkseen sähkö- ja konetekniikan opiskelijoille. Tutkimustyötä teen enimmäkseen sovelletun matematiikan ja matemaattisen mallinnuksen alalla, mutta olen perehtynyt myös mittaustekniikkaan, instrumentaatioon ja jopa käytännön laboratoriotyöskentelyyn. Olen ohjannut neljä väitöskirjaa, työskentelen lukuisissa tieteellisteknillisissä asiantuntija- ja arviointitehtävissä sekä kotikaupunkini Lohjan luottamustoimessa.

Radioamatöörinä olen vielä varsin uusi, sillä suoritin perusluokan tutkinnon vasta vuonna 2017 suorittamalla. Enimmäkseen workin 80m ja 40m bandeilla CW:llä, ja muiden digimoden (RTTY, PSK31, jne.) suhteen olen olen lähinnä kokeilija. Voi minua kuulla äänessä 2m bandillakin Lohjan lähistöllä.

DX-kuuntelu ja vastaanotintekniikka kiinnostivat minua jo kauan ennen radioamatööriksi ryhtymistä. Erityinen kiinnostukseni kohde on vanhempi radio- ja mittaustekniikka, erityisesti militäärilaitteet 50- ja 60-luvuilta. Pyrin joko kunnostamaan vanhasta tai suunnittelemaan ja rakentamaan käyttämäni radiotekniikan itse. Kilovoltteja en pelkää, mutta mikrovoltit ovat mielestäni kiinnostavampia.

Olen toiminut Lohjan Radioamatöörit ry:n puheenjohtajana vuosina 2020-2022. Olen ollut SRAL:n hallituksessa vuoden 2022 alusta, ja olen toiminut kyseisenä vuonna liiton v.t. puheenjohtajana varapuheenjohtajan tehtävässä.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media