Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 44/2022, 19.11.2022

Tämä bulletiini luetaan luetaan lauantaina 19.11.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA

AIHEET

Liiton sääntömääräinen syyskokous 19.11.2022 Helsingissä

DX-bulletiinit jälleen tilattavissa

Perinneradiotapahtuma 6.12.2022

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin

Kerhot tiedottavat

Kilpailu-ja DX-uutisia – OH SM-sarjan säännöt 2023 julkistettu

Liiton sääntömääräinen syyskokous 19.11.2022 Helsingissä

Suomen Radioamatööriliitto ry. kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen syyskokoukseen lauantaina 19.11.2022 klo 12 alkaen. Kokouspaikka sijaitsee Helsingissä, VALO Hotel & Work:n tiloissa, osoitteessa Mannerheimintie 109, 00280 Helsinki. Paikalle pääsee helposti julkisilla. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta eli klo 11.00.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä hallituksen esitys sääntömuutoksesta. Säääntömuutosesityksen pääasiallinen sisältö liittyy yhteen vuosikokoukseen siirtymiseen, kirjanpidon valmistumisen aikatauluihin sekä liiton toimihenkilöiden varamiesten ja nuorisojäsenen valintaan.

Kokousmateriaaleihin voi tutustua ennen kokousta liiton verkkosivuilla osoitteessa www.sral.fi/syyskokous2022.

Kerhojen edustajien ja valtuutettujen tulee ilmoittautumisen yhteydessä esittää allekirjoitettu valtakirja. Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Huom. Kokouspaikalla voi myös äänestää hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalissa. Äänestys alkaa 2,5 h ennen kokouksen alkamista ja päättyy 0,5 h ennen kokouksen alkamista.

Tervetuloa!

DX-bulletiinit jälleen tilattavissa

Nyt sinulla on mahdollisuus tilata OHDXF:n edulliseen jäsenhintaan Bernien, W3UR; kokoamat DX-bulletiinit. Näistä julkaisuista löydät viimeiset tipit meneillä olevista peditioista. Bulletiinien hinnat ovat the Daily 40€ ja the Weekly 30€.

Tilausohjeet löydät OHDXF viimeisimmästä jäsenkirjeestä OHDXF sivuilta.

Perinneradiotapahtuma PRT35 6.12.2022

PRT35-tapahtuma järjestetään tiistaina 6.12.2022. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli
40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.

Suositus on, että alle viiden watin teholla lähettävät perinneradioasemat sijoittuvat käytetyn taajuusalueen alkupäähän ja suurempi tehoiset loppupäähän. Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.

Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan. Myös
OI-asemia toivotaan mukaan runsaslukuisesti. Työskentelytarinat ja kuvat voi lähettää Karille, OH5YW, sähköpostiosoitteeseen
kari.syrjanen@nullgmail.com. Tarkemmat tiedot tapahtuman aikataulusta ja taajuuksista Putkiradiomuseon nettisivuilla.

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z asemalla 2-4.12

Workkimisviikonlopun aikana on luvassa muun muassa HF-workkimista, erilaisia esitelmiä, saunomista ja yhdessäoloa. Viikonlopun aikana käytetään kutsua OH2YOTA, joka on maailmallakin tunnettu nuorten käyttämänä kutsuna, joten pileupit ovat taattuja!

Paikan päällä on täysihoito ruokien osalta ja sisämajoitus on kaikille halukkaille. Ensisijaisesti leiri on suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille. Lauantaina on halukkaille mahdollisuus osallistua leirille päiväkävijänä!

Leirin hinta koko viikonlopulta on 30€, joka maksetaan leirillä. Päiväkävijälle maksu on 10€, joka sisältää kuljetukset Mustilaan Kouvolan juna-asemalta, sekä lounaan ja päivällisen.

Ilmoittautuminen tapahtuu täällä

Tervetuloa!

Kerhot tiedottavat

Tampereen Radioamatöörien OH3NE vaalikokous 30.11.

Tampereen Radioamatöörit ry:n sääntömääräinen vaalikokous pidetään 30.11.2022 klo 18.00 kerhohuoneella Pyynikin näkötornilla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vaalikokousasiat. Kokouksen yhteydessä järjestetään jäsenille pikkujoulukahvittelu. Kokoukseen on mahdollista osallistua etänä käyttäen Zoom-yhteyssovellusta. Mikäli jäsen haluaa osallistua yhdistyksen kokoukseen etänä, tulee hänen ilmoittautua kokoukseen ennakkoon 23.11.2022 mennessä osoitteeseen hallitus@nulloh3ne.fi.

Kilpailu- ja DX-uutisia – OH SM-sarjan säännöt 2023 julkistettu

Vuoden 2023 HF-kilpailujen SM-sarjan ohjelma ja säännöt on julkaistu liiton nettisivuilla. SM-sarjaan tulee ensi vuonna muutamia merkittäviä muutoksia.

NRAU-kilpailu ei ole enää SM-osakilpailu. NRAU kisataan normaaliin tapaan maaottelutyyppisenä, mutta sitä ei lasketa mukaan SM-sarjaan.Samasta syystä myös Uudenvuodenpävän SATRG-RTTY-kisa on poistettu SM-sarjasta.

Uutena kilpailuna tulee mukaan Talvikisa, jonka järjestää Pusulan Radistit OH9W. Talvikisassa on tavanomaisen OH-kilpailun rakenne, eli kesto kaksi tuntia perioideineen ja kertoimena maakunnat. Bandit Talvikisassa ovat 160 ja 80 metriä. Talvikisa järjestetään sunnuntaina tammikuun 22. päivänä ja sen säännöt julkistetaan hyvissä ajoin ennen joulua.

FT-8 on nyt mukana SM-sarjassa. FT-8 -kilpailut järjestetään erillään muista OH SM-osakilpailuista syksyn testikilpailujen tapaan keskiviikkoisin klo 18-19 joka toinen kuukausi, eli yhteensä kuusi osakilpailua.

Laita SM-osakilpailut jo nyt kalenteriin, niin ei pääse unohtumaan!

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 26.11.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media