Kerhotiedote 1/2023

Sisältö

 • Kerhotietokysely
 • Kevätkokous 2023
 • Toistinasemat
 • Tiedotus
 • Esittelymateriaalit kerhoille
 • Nuorisotoiminta
 • Yhteistilaukset

Kerhotietokysely

SRAL:n kerhotietokyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa Suomen Radioamatööriliiton jäsenkerhoista ja niiden toiminnasta. Kyselyn tulosten perusteella liitto päivittää jäsenrekisterinsä sekä verkkosivujensa jäsenyhdistyksiä koskevia tietoja sekä välittää toimikunnilleen niitä koskevia ja kiinnostavia tietoja jäsenyhdistysten toiminnasta.

Vastaamalla kerhotietokyselyyn ja lähettämällä kerhotietokyselyn vastaukset Suomen Radioamatööriliitolle jäsenyhdistys vapautetaan hallituksen päätöksellä vuoden 2023 jäsenmaksusta.

Kysely lähetetään toukokuun aikana. Vastata voi suomeksi tai ruotsiksi. 

Toimisto toimittaa 2022 vastaukset helpottamaan täyttöä. Voit kopioida muuttumattomat tiedot aikaisemmista vastauksista uuteen kyselyyn. 

Mikäli kerhollanne on tapahtunut muutoksia yhteyshenkilöissä tai -tiedoissa 2022 jälkeen, ilmoitathan muutoksista toimistolle osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

Kevätkokous 20.5. Helsingissä

Kutsu Suomen Radioamatööriliitto ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen

Suomen Radioamatööriliitto ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Kokous pidetään lauantaina 20.5.2023 klo. 12:00.

Kokouspaikka on “VALO Hotel & Work” Helsingin Ruskeasuolla osoitteessa Mannerheimintie 109. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta klo. 11:00.

Kevätkokoukseen voi osallistua kokouspaikalla tai etäyhteydellä. Jos osallistut etäyhteyden avulla, sinun tulee ilmoittautua kokoukseen 12.5.2023 mennessä tällä lomakkeella

Kokousmateriaali julkaistaan ennen kokousta Liiton nettisivuilla.

Kokouksessa käsiteltävät esitykset

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä liiton hallituksen esitykset, joita ovat

 1. esitys Liiton sääntöjen ja vaalijärjestyksen muuttamiseksi yhden vuosikokouksen järjestelmään siirtymiseksi,
 2. jäsenmaksun korotus 74 e sekä jäsenmaksuun tuleva pdf-lehtialennus 5 e painetusta lehdestä luopuville alkaen 1.1.2024 ja
 3. OT-alennuksen myöntäminen 25% jäsenmaksusta OT-alennukseen oikeutetuille uusille hakijoille alkaen 1.6.2023.

Lisäksi käsitellään määräaikaan mennessä saadut, vähintään 10 jäsenen kannattamat esitykset, joita ovat

 1. esitys hallituksen jäsen Jari Jussilan OH2BU erottamiseksi Liiton hallituksesta.

Kokouksessa myönnetään tunnustuspalkintoja ansioituneille Liiton jäsenille.

Äänestäminen kokouksessa

Kerhojen edustajien ja valtuutettujen tulee esittää allekirjoitettu valtakirja ilmoittautumisen yhteydessä. Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet vuoden 2023 jäsenmaksun kokonaisuudessaan.

Tervetuloa!

Suomen Radioamatööriliitto ry:n hallitus ja henkilökunta.

Kerhojen valtakirjat voi lähettää osoitteeseen toimisto@nullsral.fi.

Toistinasemat

Muista päivittää automatic.sral.fi osoitteeseen toisinasemat ja majakat.

SRAL tarjoaa radioamatöörien käyttöön keskitetyn automaattiasemien tietopalvelun (https://automatic.sral.fi), josta löytyvät reaaliaikaiset tiedot Suomessa toimivista toistinasemista, toistinverkoista, majakoista sekä muista automaattiasemista. Palvelusta löytyy lisäksi tietoa automaattiasemien käytöstä ja ylläpidosta sekä luvituksesta Suomessa.

RA-lehden ja uutiskirjeen aineistopäivät

Liitto kutsuu jäsenkerhojaan ja -yhdistyksiään tiedottamaan tapahtumistaan ja toiminnastaan RA-lehdessä ja uutiskirjeessä. Radioamatöörilehteen voi myös tarjota artikkeliehdotuksia ja sisältöä. 

Radioamatööri-lehti on Suomen Radioamatööriliitto ry:n jäsenlehti, joka postitetaan jokaiselle Liiton jäsenelle (pois lukien perhejäsenet). Lehteä voi myös tilata erikseen. Vuonna 2023 lehteä ilmestyy 6 numeroa, ja aineistopäivät tuleviin julkaisuihin ovat:

Lehden numeroAineistopäiväPostitus
RA 3/20233.5.202313.6.2023
RA 4/20231.8.20235.9.2023
RA 5/202313.9.202324.10.2023
RA 6/202331.10.20235.12.2023

Kerhojen tapahtumat Liiton tiedotukseen

Uutiskirjeen ja RA-lehden lisäksi Liitolla on muitakin tiedotuskanavia, kuten sosiaalinen media ja Liiton kotisivujen tapahtumakalenteri. Liiton toimistolta voi kysyä lisäapua tiedotuksessa. Kuvia ja tekstejä voi toimittaa toimiston sähköpostiin: toimisto@nullsral.fi

Voimme jakaa esimerkiksi postauksia kerhojen tapahtumista, projekteista ja kerhoilloista. 

Liiton tapahtumakalenteri:

https://www.sral.fi/tapahtumat/

Liiton FB-sivut:

https://www.facebook.com/SralToimisto/

Liiton Instagram-tili:

https://www.instagram.com/suomenradioamatooriliitto/

Materiaaleja esittelytilaisuuksiin ja kerholle

Toimistolta voit pyytää Radioamatööri-lehtiä ja muita toiminnan esitteitä kerholle. Niitä voi myös pyytää tapahtumiin ja esittelytilaisuuksiin. 

Löydät myös valmiit dia-pohjat harrastuksen esittelytilaisuuksiin liiton nettisivuilta kerhotietopankista. Esityspohjia löytyy viiden minuutin mittaisesta esitelmästä tunnin pituiseen. Voit myös tarvittaessa pyytää toimistolta tiedostot powerpoint-muodossa. Esityspohjissa on valmis runko, jota voi käyttää sellaisenaan tai muokata omaan tarpeeseen. 

Nuorisotoiminnan esittelyä kerhoilla

Tiesitkö, että voit pyytää nuorisotiimiä esittelemään nuorisotoimintaa Suomessa ja kansainvälisesti kerhoiltaan. Tulemme etänä esimerkiksi kerhoiltoihin tai kouluesittelyihin esittelemään nuorisotoimintaa ja radioamatööritoimintaa nuorille. 

Nuorisotoiminta tarkoittaa Liiton järjestämää toimintaa alle 29-vuotiaille radioamatööreille ja harrastuksesta kiinnostuneille. 

Yhteistilaukset kerhoilta

Tilaamalla yhdessä kerhon jäsenille tuotteita Liiton verkkokaupasta säästää postitus- ja toimituskuluissa. Liiton verkkokaupan valikoimista löytyy kirjoja, Liiton t-paitoja, QSL-kortteja, mukeja ynnä muuta harrasteeseen liittyvää. 

Liiton verkkokaupan osoite: https://www.sral.fi/verkkokauppa

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media