SRAL:n Syyskokous Lahden Radio- ja tv-museo Mastolassa 18.11. 

Lahden kaupunki, Radio- ja tv-museo sekä Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC; ovat lahjoittaneet kokouspaikan ja järjestelyt ilmaiseksi SRAL:n käyttöön. Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; tilat ja asema sijaitsevat noin 100 metrin päässä museolta.

Lahden Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo aukeaa lauantaina 18.11. klo 11:00 ja sulkeutuu klo 16:00 tai kun syyskokous on pidetty. Museolla on runsaasti parkkipaikkoja ja tarvittaessa mahtuu Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; piha-alueelle. Museon osoite on Radiomäenkatu 37, 15100 LAHTI

Lahden Rautatieasema ja Matkakeskus ovat kumpikin noin 600-700 metrin kävelymatkan päässä.

Radio- ja tv-museo Mastolassa on pieni kahvio sekä Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; ylläpitämä OH3R-radioamatööriasema, joka on käytettävissä koko tapahtuman ajan.

Tutustu itsenäisesti tai opastetusti museon kokoelmiin

Kokouksen osanottajat voivat ennen kokousta tai sen aikana tutustua itsenäisesti museon kokoelmiin. Museoon voi tutustua myös joko klo 11:15 tai 12:00 alkavilla opastuskäynneillä. Opastuskäynti maksaa 10 €/hlö tai 5 €, jos ryhmät saadaan täyteen. Opastukseen tulee ilmoittautua ennalta 14.11. mennessä sähköpostilla kerhomestari@nulloh3ac.fi

SRAL:n hallitus on 1993 tehnyt päätöksen, että Lahden Radio- ja tv-museo on myös virallinen SRAL-museo. Museon varastoissa onkin kymmeniä tai satoja radioamatöörien sinne lahjoittamia laitteita. Tervetuloa siis myös SRAL-museoon.

Illanvietto kokousta edeltävänä iltana ja kokousiltana Vanhalla Radioasemalla

Kokoukseen osallistuvat kutsutaan illanviettoon perjantaina 17.11. klo 18:00 lähtien ja lauantaina 18.11. kokouksen päätyttyä Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; tiloihin Vanhalla Radioasemalla.

Illanvietossa voit paitsi tutustua Kerhon tiloihin ja muihin kokoukseen osallistuneisiin, myös nauttia hyvästä seurasta ja pienestä iltapalasta.

”Retroa vai romua” erikoisnäyttely avautuu kokouspäivänä

Kokouspäivänä  18.11. klo 11:00 avautuu ”Retro vai romua”, uusi näyttely radio- ja tv-korjaamoista ja elektroniikan kierrätyksestä. Televisio- ja radiokorjaamot ovat viimeisten vuosikymmenien aikana kadonneet katukuvasta.

Nykydokumentoinnin kautta on tavoitettu alalla pitkään työskennelleitä ammattilaisia ja pystytty tallentamaan kulttuuria tuleville sukupolville. Radio- ja tv-korjaajat ovat usein olleet myös radioamatöörejä.   

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media