Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 3/2024, 27.1.2024

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 27. tammikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6ZS.

AIHEET

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Jäsenkerhojen vuosikokouskutsut

Silent key

Bulletiinien lukuvuorot 2024 jaossa – kiinnostaako lukeminen?

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

Kilpailu- ja DX-uutisia

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

Liiton syyskokouksessa 18.11. päätettiin vuoden 2024 jäsenmaksujen suuruudesta seuraavasti:

 • Täysjäsenmaksu 69 euroa
 • Old Timer-jäsenmaksu kaikille OT-jäsenille 51,75 euroa
 • Nuorisojäsenmaksu 34,50 euroa
 • Kerhojäsenmaksu 69 euroa (kerhotietokysely vapauttaa jäsenmaksusta)
 • Juniori- ja perhejäsenmaksu pysyvät ennallaan vuonna 2024.
 • Juniorijäsenmaksu 10 euroa ja perhejäsenmaksu 25 euroa.

Lisäksi päätettiin, että vain digilehden tilaavat, eli paperilehdestä luopuvat, saavat 5 euron alennuksen jäsenmaksusta. Joulukuussa jäsenistön on mahdollista ilmoittaa halukkuudestaan siirtyä digilehden tilaajiksi. Kysely sulkeutuu tammikuussa, ja ilmoittautuminen on sitovaa. Kyselyyn voi vastata Liiton nettisivuilla.

Digilehtitilauksen vastaanotto päättyy 28.1.2024, joten täytä lomake ajoissa.

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Liiton omakutsupalvelussa on esiintynyt viimeisten parin vuoden ajan vakavia ongelmia. Lukuisia tärkeitä sähköposteja on kadonnut, mikä on aiheuttanut toistuvia luotettavuusongelmia viestinnässä. Ongelmien juurisyy on maailmanlaajuinen sähköpostipalvelun tuottajien kehittämä luottamusjärjestelmä, joka tulkitsee omakutsupalvelun kaltaisten, pienten toimijoiden sähköpostit usein roskapostiksi ja estää niiden välittämisen eteenpäin.

Verkkosivutoimikunnan asiantuntijat ovat etsineet erilaisia ratkaisuja ongelmiin, mutta sellaista ei ole pitkien ja kattavien selvitystenkään jälkeen löytynyt. Tämän vuoksi Liiton hallitus on verkkosivutoimikunnan esityksestä päättänyt ajaa alas nykyisen omakutsupalvelun.

Verkkosivutoimikunta lakkauttaa SRAL:n omakutsusähköpostiosoitteet lauantaina 2.3.2024, minkä jälkeen omakutsuosoitteisiin lähetettyjä sähköpostiviestejä ei enää välitetä eteenpäin.

Seuraa alla olevia ohjeita, jotta voit välttyä sähköpostiviestien katoamiselta ja ongelmilta nettipalvelujen käytössä, kun omakutsusähköpostipalvelu lakkautetaan.

Omakutsusähköpostiosoite on kutsumerkki@nullsral.fi-muotoinen sähköpostiosoite, joka edelleenlähettää sähköpostia henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Jos käytät omakutsusähköpostiosoitetta:

 • Poista sral.fi-sähköpostiosoite kaikista palveluista, joihin olet sen ilmoittanut ja vaihda tilalle henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi.
 • Ilmoita tämä henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi henkilöille, jotka ovat käyttäneet omakutsusähköpostiosoitetta lähettääkseen sähköpostia sinulle.
 • Päivitä sähköpostiosoite myös mahdollisilla nettisivuilla, joita ylläpidät.

Jos et ole varma onko sinulla omakutsusähköposti käytössä, voit kokeilla hakea sähköpostilaatikoistasi viestejä, joiden kohdeosoitteena on omakutsusähköpostiosoitteesi, esim. oh1aaa@nullsral.fi, jossa oh1aaa tulee korvata omalla kutsumerkilläsi. Jos tällaiseen osoitteeseen lähetettyjä viestejä löytyy, niin sinulla on käytössä omakutsusähköpostiosoite.

Jos et käytä SRAL:n omakutsusähköpostia, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Lisätietoja asiasta voit lukea SRAL:n nettisivuilla osoitteessa:

https://www.sral.fi/omakutsu-lakkautetaan/

SRAL verkkosivutoimikunta

verkkosivut@nullsral.fi

Jäsenkerhojen vuosikokouskutsut

 • Teljän Radioamatöörit ry:n OH1AF – OH1AB – OH1F – OG1F vuosikokous järjestetään keskiviikkona 31.1. kello 19:00 kerholla osoitteessa Vanha Raumantie 705, 28660 Pori. Esillä yhdistyksen sääntöjen määräämät asiat, kahvitarjoilu. Kokoukseen järjestetään myös etäosallistumismahdollisuus.
 • Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Iisalmessa 4.2. klo 13:00, Topi Partasen luona osoitteessa Mallaskuja 7. 
 • Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, vuosikokous pidetään maanantaina 12.2. kello 18:00 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, 13430 Hämeenlinna.
 • Turun Radioamatöörit ry OH1AA sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 22.2. kello 18:00. Kokous pidetään yhdistyksen tiloissa Sommelossa, Sommelontie 61  Turku.
 • Elimäen Radioamatöörikerho ry OH5AE:n vuosikokous pidetään Elimäen keskustassa Pulju-kylätalolla lauantaina 2.3. alkaen kello 14:00. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Silent key 

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Matti Vesalaisen OH6-2021 poismeno. Kunnioitamme Matin muistoa hetken hiljaisuudella.

Bulletiinien lukuvuorot 2024 jaossa – kiinnostaako lukeminen?

Bulletiini eli toimiston tiedote luetaan radiossa lauantaisin klo 15.00 Suomen aikaa Kauniaisista, Lapualta, Turusta ja vaihtelevasti muiltakin paikkakunnilta. Taajuudet ovat 3685 kHz LSB ja 7070 kHz LSB. Toimiston tiedotteen lukijoihin etsitään uusia tekijöitä. Lukuvuoroista maksetaan pieni palkkio. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sähköpostitse Liiton toimistoon: toimisto@nullsral.fi

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 15.- 16.3.2024  MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Johtoasemalle tuleville opetetaan tarvittaessa Icom IC-7300 radion peruskäyttö sekä annetaan perustiedot HF-antenneista ja viestiliikenteestä.

Harjoitukseen voi osallistua etänä radioamatööripätevyyden omaavat henkilöt omilta asemiltaan.

Ilmoittautuminen harjoitukseen 4.3.2024 mennessä.

Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia

CQ 160 metrin kilpailu, CW päättyy sunnuntaina  28.1. klo 2200Z. Helmikuussa on vuorossa CQ WPX, RTTY: joka alkaa 10.2. klo 000Z  ja päättyy 11.2. klo 2359Z.  Bandeilla kuultua on puolestaan TX5S Clipperton, 9N7AA Nepal ja ZL7D Chatham. Ajankohtaisia uutisia ja tuloksia löydät myös Liiton nettisivuilta.

. . . _ . _


Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 3. helmikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. 

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media