Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 4/2024, 3.2.2024

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 3. helmikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisilta tunnuksella OH2K.

AIHEET

Jäsenlaskutus 2024 käynnistymässä

Toimikunnat ja pätevyystutkijat nimitetty vuodelle 2024

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Jäsenkerhojen vuosikokouskutsut

MPK järjestää syksyllä 2024 radioamatööriksi teams-verkkokurssin

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

Jäsenlaskutus 2024 käynnistymässä

Liiton syyskokouksessa 18.11.2023 päätettiin vuoden 2024 jäsenmaksujen suuruudesta ja päätettiin myöntää viiden euron alennus digilehteen siirtyville jäsenille. Kysely halukkuudesta siirtyä digilehteen on nyt sulkeutunut. Liiton jäseniä laskutetaan helmikuussa, seuraathan postia! Olethan yhteydessä Liiton toimistoon ongelmatilanteissa: toimisto@nullsral.fi

Toimikunnat ja pätevyystutkijat nimitetty vuodelle 2024

SRAL:n hallitus nimitti toimikunnat ja pätevyystutkijat vuodelle 2024 ensimmäisessä kokouksessaan. Pätevyystutkintoon haluava voi ottaa yhteyttä tutkijaan ja sopia tutkintoajan ja -paikan, löydät tutkijoiden yhteystiedot Liiton sivuilta. Toimikunnat puolestaan vastaavat harrasteen eri osa-alueista, lue lisää toimikunnista Liiton verkkosivuilta

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Liiton omakutsupalvelussa on esiintynyt viimeisten parin vuoden ajan vakavia ongelmia. Lukuisia tärkeitä sähköposteja on kadonnut, mikä on aiheuttanut toistuvia luotettavuusongelmia viestinnässä. Ongelmien juurisyy on maailmanlaajuinen sähköpostipalvelun tuottajien kehittämä luottamusjärjestelmä, joka tulkitsee omakutsupalvelun kaltaisten, pienten toimijoiden sähköpostit usein roskapostiksi ja estää niiden välittämisen eteenpäin.

Verkkosivutoimikunnan asiantuntijat ovat etsineet erilaisia ratkaisuja ongelmiin, mutta sellaista ei ole pitkien ja kattavien selvitystenkään jälkeen löytynyt. Tämän vuoksi Liiton hallitus on verkkosivutoimikunnan esityksestä päättänyt ajaa alas nykyisen omakutsupalvelun.

Verkkosivutoimikunta lakkauttaa SRAL:n omakutsusähköpostiosoitteet lauantaina 2.3.2024, minkä jälkeen omakutsuosoitteisiin lähetettyjä sähköpostiviestejä ei enää välitetä eteenpäin.

Seuraa alla olevia ohjeita, jotta voit välttyä sähköpostiviestien katoamiselta ja ongelmilta nettipalvelujen käytössä, kun omakutsusähköpostipalvelu lakkautetaan.

Omakutsusähköpostiosoite on kutsumerkki@nullsral.fi-muotoinen sähköpostiosoite, joka edelleenlähettää sähköpostia henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Jos käytät omakutsusähköpostiosoitetta:

  • Poista sral.fi-sähköpostiosoite kaikista palveluista, joihin olet sen ilmoittanut ja vaihda tilalle henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi.
  • Ilmoita tämä henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi henkilöille, jotka ovat käyttäneet omakutsusähköpostiosoitetta lähettääkseen sähköpostia sinulle.
  • Päivitä sähköpostiosoite myös mahdollisilla nettisivuilla, joita ylläpidät.

Jos et ole varma onko sinulla omakutsusähköposti käytössä, voit kokeilla hakea sähköpostilaatikoistasi viestejä, joiden kohdeosoitteena on omakutsusähköpostiosoitteesi, esim. oh1aaa@nullsral.fi, jossa oh1aaa tulee korvata omalla kutsumerkilläsi. Jos tällaiseen osoitteeseen lähetettyjä viestejä löytyy, niin sinulla on käytössä omakutsusähköpostiosoite.

Jos et käytä SRAL:n omakutsusähköpostia, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Lisätietoja asiasta voit lukea SRAL:n nettisivuilla osoitteessa:

https://www.sral.fi/omakutsu-lakkautetaan/

SRAL verkkosivutoimikunta

verkkosivut@nullsral.fi

Jäsenkerhojen vuosikokouskutsut

  • Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Iisalmessa 4.2. klo 13:00, Topi Partasen luona osoitteessa Mallaskuja 7. 
  • Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, vuosikokous pidetään maanantaina 12.2. kello 18:00 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, 13430 Hämeenlinna.
  • Turun Radioamatöörit ry OH1AA sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 22.2. kello 18:00. Kokous pidetään yhdistyksen tiloissa Sommelossa, Sommelontie 61  Turku.
  • Elimäen Radioamatöörikerho ry OH5AE:n vuosikokous pidetään Elimäen keskustassa Pulju-kylätalolla lauantaina 2.3. alkaen kello 14:00. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat.

MPK järjestää syksyllä 2024 radioamatööriksi teams-verkkokurssin

MPK järjestää 18.9.-13.11. radioamatööriksi teams-verkkokurssin. Kurssi on kahdeksas verkkokurssina pidettävä perusluokan radioamatöörikurssi. Kurssin tavoitteena on valmentaa osallistujaa niin, että hänellä on tarvittava tietous suorittaa hyväksytysti Liikenne- ja viestintäviraston radioamatöörin perusluokan tutkinto. Suoritetut tutkinnot (K ja T1/T2) oikeuttavat hakemaan pätevyystodistusta mikä antaa mahdollisuuden hakea omaa radiolupaa, joka oikeuttaa käyttämään omaa radioamatöörilähetintä ja -asemaa sekä rakentamaan itselleen sähköverkkoon liitettäviä laitteita. Lue lisää MPK:n sivuilta ja ilmoittaudu 4.9. mennessä.

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 15.- 16.3.2024  MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Johtoasemalle tuleville opetetaan tarvittaessa Icom IC-7300 radion peruskäyttö sekä annetaan perustiedot HF-antenneista ja viestiliikenteestä.

Harjoitukseen voi osallistua etänä radioamatööripätevyyden omaavat henkilöt omilta asemiltaan.

Ilmoittautuminen harjoitukseen 4.3.2024 mennessä.

Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa mukaan!

. . . _ . _


Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 10. helmikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz Jyväskylästä tunnuksella OH6K. 

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media