Kotimaan SM-sarjan 2023 tulokset valmistuneet

Kotimaan HF-kilpailuiden SM-sarjan tulokset on nyt pienen viivästyksen jälkeen valmistuneet ja eri luokkien parhaat ovat selvillä. Samalla kaikille OH-kisoissa mukana olleille on laskettu rankingsijoitus tulosten perusteella. Tulokset löytyvät liiton kilpailusivuilta.

SSB-kilpailuissa oli mukana 120 eri OH-asemaa, lokin lähetti 75 kilpailijaa. Vastaavasti CW-kilpailuissa 98, joista lokin lähetti 55 kilpailijaa. Digi-kilpailuissa oli mukana 32 kilpailijaa, joista 23 lähetti lokin. Kotimaiset kilpailut ovat säilyttäneet suosionsa, sillä niihin otti osaa 166 eri kilpailijaa.

Suomen Mestarit

Ison tehon luokan Suomen mestaruuden voitti sekä SSB:llä että CW:llä Jari, OH2BU. Viime vuoden triplamestari Timo, OH1TM oli SSB:llä 3. ja CW:llä 2. Digi-luokassa kilpailu oli tasaisempi, mutta Pertti, OH2PM; päihitti lopulta Pekan, OH8NW; vain kahdella pisteellä.

Osanottajamäärältään suurimmat luokat olivat yleisluokan 100 W luokat. SSB:llä uusi Suomen Mestari on Tumppi, OH8KXK (OH8K); joka syrjäytti luokkaa monta vuotta hallinneen Jarin, OH8LQ (OH8L). CW:llä Jari piti mestaruuden itsellään, Arton, OH2KW; jäädessä toiseksi. Mutta digillä Arto, OH2KW; vastaavasti voitti mestaruuden selkeästi.

Perusluokassa Joel, OH2CBD; oli vain kaksi pistettä edellä Esaa, OH9CGD. Perusluokan SSB:n voitti melko selvästi Joni, OH8EFI; mutta Jörgen, OH1W; ja Juuso, OH2BRG; olivat lähellä. Digillä Ari, OH5FI; saavutti maksimipisteet. QRP-luokan voitti SSB:llä ja Digillä Hannu, OH6HLH; ja CW:llä Markku, OH8UV. Joka oli toinen Digillä.

YL-sarjassa oli osanottajia vain SSB:llä ja Hanna, OH7TO; kiiti voittoon.

Kaikki kilpailuihin osallistuneet rankattu

Kaikki, jotka lähettivät lokin on nyt myös epävirallisesti rankattu NAC-kilpailuista tutulla pistelaskulla. Siinä luokan voittaja saa 1000 pistettä ja muut pisteitä, jotka ovat suhteessa voittajan tulokseen. Jos voittaja on saanut osakilpailussa 5000 pistettä, hän saa siitä 1000 sijoituspistettä. Kakkoseksi 4500 pisteellä tullut saa vastaavasti 900 sijoituspistettä jne.

Vertailu voittajaan tekee kilpailusta huomattavasti tasaisempaa eikä luokan voittaja usein selviä kuin vasta viimeisessä osakilpailussa. Jännitys säilyy. Vastaavasti tasaista tulosta koko vuoden tekevä nousee listoilla korkeammalle. Näin motivaatio osallistua jokaiseen kilpailuun nousee. On tehty ehdotus harkita pistelaskun muuttamista tähän VHF:llä hyväksi todettuun tapaan.

Tuloslistan sisältö

Tuloslistassa on alussa virallinen SM-tuloslaskenta ja pisteitä 10-8-6-5-4-3-2-1 sijoituksien mukaan saaneet. Virallisen tuloslistan jälkeen on kaikkien kilpailuun osallistuneiden pisteet jokaisesta kilpailusta rankattu tällä VHF-kilpailuista tutulla tavallla. Tuloksissa on yllättäviä sijoituseroja.