Antennin rakentelua Järvenpäässä 26.5.2018

Pöydällä on keskeneräinen yagi-antenni.
Antennin rakentelua SRAL:n kesäleirillä.

 
Radioasemallesi tarvitset antennin, joista yksinkertaisin ja varsin varmatoiminen on puoliaaltodipoli-lanka-antenni. Sellainen on helppo tehdä itsekin.
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, antenninrakentelupäivä on siirtynyt viikolla. Uusi aika on lauantai 26.5. klo 10.00. Silloin OH2AP:n antenniguru Arska, OH2EC, vetää antennin rakentelusitsin tutussa paikassa Ollin, OH2OW, luona. Osoite on Torpantie 7, Järvenpää.
Tapahtuma siirretään, koska trapppikonkkia ei ole saatu ajoissa. Positiivisena puolena asiassa on, että uudet konkat ovat 20 kV tasoa, joten tehonkesto ”hieman” nousee.
Tapahtumassa tehdään 80 ja 40 metrin trappidipoleja. Perusversio on 200 watin teholle.
Arska tuo paikalle tarvikkeet: valmiiksi poratut kelarungot, kondensaattorit ja keski- ja päätyeristimet, antennilangan, ruuvit ja mutterit sekä antennin mittakuvat. Kukin osallistuja käärii omaan antenniinsa trappikelat, tinaa konkat paikalleen, mittaa ja kiinnittää antennilangat.
Jos tinailu on uutta, apua löytyy paikan päältä.  Trapit ja antennin pituudet viritetään vielä kohdalleen antennianalysaattorilla. Aloitellaan aamulla klo 10, ja iltapäivällä pääseekin sitten kotiin antenni kainalossaan katselemaan sille ripustuspaikkaa.
Materiaalikustannukset porukkahankintana alustavasti 40–50 €/antenni. Syöttöjohdon kotiasemalleen kukin hoitaa sitten itse. Tavarahankinnan vuoksi pyydetään ennakkoilmoittautumisia kerhon sähköpostiin oh2ap ät sral piste äf ii. Seuraile myös OH2AP:n verkkosivuja lisätietojen varalta.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media