Toimiston tiedote 27/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 27/2018, 25.8.2018
SÄHKÖINEN VERSIO
 
Artti, OH2BRN, lukee bulletiinin lauantaina 25.8. klo 15.00 Suomen aikaa taajuudella 3685 kHz. QTH on Rantasalmi. Bulletiinia ei lueta 40 metrillä.
 
SISÄLTÖ

  • * Jäsenellä ei ole äänioikeutta vaaleissa, jos jäsenmaksu on maksamatta *
  • * Esityksiä OH2TK:n muistopalkinnon saajaksi voi tehdä elokuun loppuun asti *
  • * Jäsenten esitykset syyskokoukselle on jätettävä 15.9. mennessä *
  • * Nuorten Polar-leirin ilmoittautuminen päättyy 26.8. *
  • * Kerhot tiedottavat *
  • * Syksyn radioamatöörikursseja *
  • * Kilpailu-uutisia *
  • * Seuraava bulletiini *

 
* Jäsenellä ei ole äänioikeutta vaaleissa, jos jäsenmaksu on maksamatta *
Liiton syyskokouksessa äänioikeutettuja ovat jäsenet, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
Syksyn puheenjohtaja- ja hallitusvaaleissa äänioikeus on puolestaan jäsenillä, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan ja jotka on hyväksytty jäseneksi viimeistään kahdeksan viikkoa ennen syyskokousta.
Puheenjohtaja- ja hallitusvaaleja varten laaditaan luettelo äänioikeutetuista 22.9. Jäsenmaksun on oltava maksettu sitä ennen, että jäsen saa äänioikeuden vaaleissa.
Jos et ole varma jäsenmaksusi tilanteesta, voit kysyä asiaa Liiton toimistosta.
 
* Esityksiä OH2TK:n muistopalkinnon saajaksi voi tehdä elokuun loppuun asti *
Jäsenet voivat tehdä liiton hallitukselle esityksiä OH2TK:n muistopalkinnolla palkittavista henkilöistä. Esityksen on sisällettävä perustelut. Palkinto jaetaan liiton syyskokouksessa, mikäli palkinnon säännöt täyttävä henkilö löytyy.
Esitykset palkinnon saajiksi on lähetettävä liiton toimistolle postitse 31.8. mennessä. Osoite on Suomen Radioamatööriliitto ry, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
OH2TK:n muistopalkinnon säännöt
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle on jätettävä 15.9. mennessä *
Liiton Syyspäivät pidetään 16.–18.11.2018 Äänekoskella. Tapahtuman järjestää Ala-Keiteleen Radiokerho ry, OH6AK.
Syyspäivien yhteydessä järjestetään liiton sääntömääräinen syyskokous. Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle 15.9. mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Nuorten Polar-leirin ilmoittautuminen päättyy 26.8. *
SRAL:n nuorisotiimi järjestää 7.–9.9. Liedossa, Liesan majalla, liiton nuorisojäsenille suunnatun viikonloppuleirin. Sen tarkoituksena on yhdistää nuoria radioamatöörejä workkimisen, uuden oppimisen ja yhdessäolon avulla. Leirillä voit oppia monia uusia taitoja aina sähköttämisestä juottamiseen.
Osallistumismaksu leirille on 10 euroa sisältäen ruokailun ja majoituksen. Maksu suoritetaan käteisenä leirin järjestäjille leiripaikalla. Tapahtuman ilmoittautuminen on auki liiton verkkosivuilla, ja jatkuu aina sunnuntaihin, 26.8. asti.
Ilmoittautumislomake
Tervetuloa Polar-leirille.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH2ET esittäytyy Kirkkonummi-päivillä
Porkkalan Radiokerho ry, OH2ET, osallistuu lauantaina 25.8. Kirkkonummi-päivien järjestötorille. Järjestötori täyttää kirkon lähiympäristön torit ja aukiot järjestöjen ja muiden toimijoiden esittelyillä. Toritapahtuma on avoinna kello 10.00–15.00. Tervetuloa tutustumaan OH2ET:n esittelypisteeseen.
 
 
JKR Radioklubi luopuu OG3I-kutsusta.
Kerho testaa kalustoa SCL-peditiota varten OG3I-kutsulla 30.–31.8. Tämä on viimeinen tilaisuus saada tämä päänahka lokiin. Äänessä ollaan 40-6 metrin bandeilla.
 
OH1AA:n kesäleiri
Turun Radioamatöörit ry:n, OH1AA, Kesäleiri vietetään Taivassalon Tippsundissa 31.8.–2.9. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Jouni, OH1CO, sähköposti Jounin kutsu@nulloh1aa.net tai puhelin 040 7710 neljä kaksi nolla.
Ohjelmassa on DMR- ja muita esitelmiä, demoja, workkimista, saunomista ja valosuunistustakin. Paikalla on mahdollisuus yöpyä 6-8 hengen mökeissä, muutama paikka asuntovaunuillekin löytyy, venepaikkakin on.
Ruokailua järjestetään ainakin lauantaina, ehkä myös perjantai-iltana. Aamupalaa on tarjolla lauantaina ja sunnuntaina. Grillitkin ovat kuumina. Leirille on opaste osoitteessa aprs.fi/OH1T. Tervetuloa.
 
OH3AC:n Ruskaleiri 21.–22.9. Messilässä
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, perinteinen ja suosittu Ruskaleiri pidetään tänä vuonna perjantaina ja lauantaina 21.–22.9. Paikka on sama kuin viime vuonna eli Messilän tapahtumakartano Hollolassa. Varaa siis päivät allakkaasi ja tule nauttimaan korkealuokkaisesta ohjelmasta.
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
 
Radioamatöörikurssi Forssassa
Wahren-opisto järjestää Forssassa radioamatöörikurssin, joka alkaa 19.9. kello 18. Kurssipaikkana on Forssan Lyseo.
Kurssi toteutetaan myös MPK:n piiriin kuuluvana koulutustapahtumana. Varusmiespalveluksen suorittaneilla on mahdollisuus saada radioamatöörikurssin suorittamisesta kolme kertausharjoituspäivää. Internet-hakusanat ovat ”Radioamatöörikurssi Forssa 2018 MPK”.
Kurssi toimii niin ikään yhteistyössä Forssan ja Someron lukioiden kanssa ja kurssin kautta on mahdollisuus saada lukion opintoihin yksi kurssisuoritus. Internet-hakusanat ovat ”Radioamatöörikurssi Forssa 2018”. Kurssin numero on Wahren-opiston listoilla 009804.
Paikalliset partiolippukunnat ovat myös yhteistyössä Forssan radioamatöörikurssin piirissä. Lisätietoja saa Forssan seudun partiolippukunnista.
 
Radioamatöörikurssi Järvenpäässä
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry., OH2AP, järjestää perusluokan kurssin syksyn aikana. Kurssin lopussa on mahdollisuus osallistua pätevyystutkintoon. Kurssi-illat ovat joka toinen viikko. Ajankohtaa ja viikonpäivää voidaan sovittaa osallistujien kesken. Kurssi alkanee syyskuun viimeisellä viikolla.
Kurssipaikka on Radiokerhon tila Järvenpään Seuratalolla. Kurssimaksu on 20 euroa, johon sisältyy kerhon jäsenmaksu.
OH2AP järjestää kurssin aikana torstaisin kerhoiltojen yhteydessä kysely- ja kertaustilaisuuksia sekä radioamatöörilaitteisiin tutustumista kerholla.
Kurssista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Jussiin, OH3ZQ, tai OH2AP:n sähköpostiin. Sähköpostit ovat muotoa kutsu@nullsral.fi.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ALARA Contest, SCC RTTY Championship, W/VE Islands QSO Party, YO DX HF Contest, CVA DX Contest ja SARL HF CW Contest.
Ensi tiistaina 28.8. on vuorossa NAC 2,3 GHz + up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskilpailu, IARU Region 1 Field Dayn SSB-osa, All Asian DX Contest, CWOps CW Open, Russian RTTY WW Contest, Wake-Up! QRP Sprint, AGCW Straight Key Party ja PODXS 070 Club Jay Hudak Memorial 80 m.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 1. syyskuuta, kello 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla. Tiedote annetaan Lapualta, OH6SRAL:n asemalta.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media