Toimiston tiedote 29/2018

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 29/2018, 8.9.2018
SÄHKÖINEN VERSIO
 
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 8.9. klo 15.00 Suomen aikaa taajuudella 3685 kHz. Tiedote annetaan Liedosta nuorten Polar-leiriltä, OH2YOTA-asemalta. Bulletiinia ei lueta 40 metrillä.
 
SISÄLTÖ

  • * Jäsenellä ei ole äänioikeutta vaaleissa, jos jäsenmaksu on maksamatta *
  • * Vaalien ehdokasasettelu päättyy 5.10. *
  • * Jäsenten esitykset syyskokoukselle on jätettävä 15.9. mennessä *
  • * Etsitään pätevyystutkijaa ruotsinkieliselle Pohjanmaalle *
  • * Kerhot tiedottavat *
  • * Syksyn radioamatöörikursseja *
  • * Kilpailu-uutisia *
  • * SAC 2018 – Napapiirin taisto tulee *
  • * Seuraava bulletiini *

 
* Jäsenellä ei ole äänioikeutta vaaleissa, jos jäsenmaksu on maksamatta *
Puheenjohtaja- ja hallitusvaaleja varten laaditaan luettelo äänioikeutetuista 22.9.
Jotta jäsenellä on äänioikeus vaaleissa, hänen erääntyneen jäsenmaksunsa on oltava maksettu kokonaan 22.9. mennessä.
Jos et ole varma jäsenmaksusi tilanteesta, voit kysyä asiaa Liiton toimistosta.
 
* Vaalien ehdokasasettelu päättyy 5.10. *
Jokainen liiton jäsen voi pyytää kirjallisesti ehdokkaansa ottamista puheenjohtaja- tai hallitusvaalien ehdokaslistalle. Ehdotukset ehdokkaiksi pyydetään toimittamaan 5.10. mennessä. Ne lähetetään liiton toimistoon vaalivaliokunnan sihteerille. Osoite on Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, Sihteeri Annika Salmenlinna, PL 44, 00441 HELSINKI.
Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet. Mukana on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Lisäksi on mainittava onko ehdotus jätetty liiton puheenjohtajan vai hallituksen jäsenen vaalia varten vai osallistuuko ehdokas kumpaankin vaaliin.
Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen valokuvan ja enintään 200 sanan pituisen vapaamuotoisen esittelytekstin. Esittely ja kuva on toimitettava 10.10. mennessä osoitteeseen ra-lehti ät sral piste äf ii.
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle on jätettävä 15.9. mennessä *
Liiton Syyspäivät pidetään 16.–18.11. Äänekoskella. Tapahtuman järjestää Ala-Keiteleen Radiokerho ry, OH6AK.
Syyspäivien yhteydessä pidetään liiton sääntömääräinen syyskokous. Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen hallitukselle 15.9. mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Etsitään pätevyystutkijaa ruotsinkieliselle Pohjanmaalle *
Pohjanmaalle etsitään ruotsinkielistä tutkijaa. Pätevyystutkijan on oltava yleisluokan radioamatööri, jolla on yli viiden vuoden kokemus radioamatööritoiminnasta. Hänen pitää olla on hyvämaineinen ja luotettava henkilö. Pätevyystutkija sitoutuu noudattamaan tutkijoille laadittuja sääntöjä ja ohjeita.
Liiton hallitus odottaa ruotsinkielisen Pohjanmaan kerhoilta ja yksittäisiltä henkilöiltä esityksiä pätevyystutkijoiksi sopivista henkilöistä. Jos olet itse kiinnostunut tutkijan tehtävästä, hakemukseen tarvitaan suositus joko kerholta tai yhdeltä tai useammalta yksittäiseltä radioamatööriltä.
Esitykset voi lähettää osoitteeseen hallitus ät sral piste äf ii.
Lista pätevyystutkijoista
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH6AD:n syysleiri
OH6AD järjestää jälleen perinteisen syysleirin Leirikalliolla Mämminiemessä. Paikalla ollaan perjantaista sunnuntaihin 14.–16.9.
Leirin aikana kisataan SAC CW, johon voi osallistua leiriasemalta. Kerho tarjoaa lauantaina keiton ja lisukkeita. Muuten leirin ruokailut järjestyvät omin eväin.
Ohjelmassa on ainakin saunomista, kevyiden tai järeiden HF-virtabalunien askartelua ja mittailua, sekä nokkakusoilua.
Paikan osoite on Rappukalliontie 250, Toivakka. Autolla perille pääsee Oravasaarentien eli vanhan nelostien kautta. Leirille voi mainiosti tulla myös veneellä.
Leirimaksua ei ole, vapaa pääsy. Kerho toivottaa kaikki jäsenensä, muut radioamatöörit sekä kaikki harrastuksesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi!
 
OH2AP:n syysleiri
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n, OH2AP, syysleiri pidetään lauantaina 15.9. Leiripaikka on edellisistä vuosista tuttu Metsäpirtti. Se sijaitsee Tuusulassa Rusutjärven rannalla. Osoite on Turaniementie 61, 04370 Rusutjärvi.
Leiri alkaa vanhaan tapaan antennien ja aseman pystytyksellä kello 9. Aamukahvia on tarjolla. Keittoateria syödään noin kello 12. Jussi, OH3ZQ, avaa leirin kello 13. Sen jälkeen alkaa ohjelmaosuus, jonka välillä pidetään kahvitauko.
Luvassa on tällä kertaa paljon monipuolista ohjelmaa. Keijo, OH2BOZ, kertoilee Etelä-Afrikan matkasta. Annen, OH2YL, aiheena on ”OH2YL:n DX-reissut – kevyesti suolattuna”. Anne tuo mukanaan myös ”reissunaisen vertikaalin” näytteeksi yksinkertaisesta antennikalustuksesta. Heikki Marttila kertoo rintamaradioista. Elias, OH2EP, tuo terveiset Märket-peditiolta.
Tänäkin vuonna OH2AP:n leirillä lisäjännitystä tuovat arpajaiset. Leirillä on myös kirpputoripöytä. Sauna on lämpimänä kello 17 alkaen. Loppuiltaa istutaan iltanuotiolla makkaraa paistaen.
Leirimaksu on 15 euroa ja pitää sisällään ohjelman, aterian, kahvit ja saunomisen. Tervetuloa.
 
Ruskaleirin, 21.–22.9., ohjelma on julkaistu
Lahden Radioamatöörikerho ry:n syysleiri, Ruskaleiri, pidetään perjantaina ja lauantaina 21.–22.9., siis kahden viikon päästä. Paikka on sama kuin viime vuonna eli Messilän kartanohotelli. Leirin laaja ohjelma on nyt julkistettu. Esitelmissä on sekä tärkeää tietoa radioamatööreille että tietoa mielenkiintoisista tapahtumista.
Maailmanympäri-nonstop-purjehduksella olevan Tapion, OH6UBZ/mm, tytär, olympiapronssia ja useita maailmanmestaruuksia voittanut Silja Lehtinen, tulee kertomaan isänsä purjehdushaaveesta ja siitä, kuinka tärkeä rooli radioamatööreillä on ollut Tapion purjehduksessa. Kysymyksille ja vastauksille on varattu hyvin aikaa.
Säteilyturvakeskuksen ylitarkastaja Lauri Puranen kertoo radioamatööriasemien säteilyturvallisuudesta. Ruotsissa amatöörien tehoja laskettiin muun muassa vedoten säteilyyn. STUK on mitannut kymmenkunta asemaa ja raportti on tulossa. Mitä haluat tietää säteilystä?
Saku, OH2NOS, kertoo tämän kesän ihmisiä koukuttaneesta OHFF-workkimisesta ja Veijo, OH3NFC, kertoo DMR-workkimisesta sekä aloittaville että eksperteille.
Leirillä on koko päivän satelliittiasemademo ja paljon muutakin mielenkiintoista. Tervetuloa
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
 
Radioamatöörikurssi Forssassa
Wahren-opisto järjestää Forssassa radioamatöörikurssin. Kurssi alkaa 19.9. kello 18. Kurssipaikkana on Forssan Lyseo.
Kurssi toteutetaan myös MPK:n piiriin kuuluvana koulutustapahtumana. Varusmiespalveluksen suorittaneilla on mahdollisuus saada radioamatöörikurssin suorittamisesta kolme kertausharjoituspäivää. Internet-hakusanat ovat ”Radioamatöörikurssi Forssa 2018 MPK”.
Kurssi toimii niin ikään yhteistyössä Forssan ja Someron lukioiden kanssa. Kurssin kautta on mahdollisuus saada lukion opintoihin yksi kurssisuoritus. Internet-hakusanat ovat ”Radioamatöörikurssi Forssa 2018”. Kurssin numero on Wahren-opiston listoilla 009804.
Paikalliset partiolippukunnat ovat myös yhteistyössä Forssan radioamatöörikurssin piirissä. Lisätietoja saa Forssan seudun partiolippukunnista.
 
Radioamatöörikurssi Järvenpäässä
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry., OH2AP, järjestää perusluokan kurssin syksyn aikana. Kurssin lopussa on mahdollisuus osallistua pätevyystutkintoon. Kurssi-illat ovat joka toinen viikko. Ajankohdasta ja viikonpäivästä voidaan sopia osallistujien kesken. Kurssi alkanee syyskuun viimeisellä viikolla.
Kurssipaikka on Radiokerhon tila Järvenpään Seuratalolla. Kurssimaksu on 20 euroa, johon sisältyy kerhon jäsenmaksu.
OH2AP järjestää kurssin aikana torstaisin kerhoiltojen yhteydessä kysely- ja kertaustilaisuuksia sekä radioamatöörilaitteisiin tutustumista.
Kurssista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Jussiin, OH3ZQ, tai OH2AP:n sähköpostiin, omakutsut toimivat.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan WAE DX Contest, Kulikovo Polye Contest, SARL Field Day Contest, SKCC Weekend Sprintathon, Russian Cup Digital Contest ja Swiss HTC QRP Sprint.
Ensi tiistaina 11.9. on vuorossa NAC UHF ja ensi torstaina 13.9. NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SAC:n CW-osa, Collegiate QSO Party, All Africa International DX Contest, SRT HF Contest, QRP Afield, Feld Hell Sprint, North American Sprint RTTY ja BARTG Sprint 75.
 
* SAC 2018 – Napapiirin taisto tulee *
Viime vuoden SAC-kilpailu voitettiin itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi reilusti. Kiitos kaikille sekä pienistä, että suurista panostuksista!
SAC:ta ollaan voittamassa tänäkin vuonna, ja siinä on sinun panoksellasi suuri merkitys. CW-osa käydään jo viikon päästä, 15.–16.9.. SSB-osa on lokakuun puolivälissä, 13.–14.10. Säännöt ja tilastot ovat osoitteessa www.sactest.net.
Kun SAC luotiin vuonna 1958, oli iskulauseena ”mies talosta ja kaksi parhaasta”. Sama pätee nykyaikana: Ruotsin joukkojen lyömiseen tarvitaan ”yksi hamssi per talo ja monta parhaasta”. Alathan siis jo rasvata pumppuavaintasi ja virittää mikkiä!
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 15. syyskuuta, kello 15.00 Suomen aikaa tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media