Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 32/2019, 7.9.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 7.9. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Tiedote CEPT-kokouksen radioamatööriasioiden tuloksista *
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
* Liiton hallitusvaalit 2019 *
* Vaalien ehdokasasettelu päättyy 4.10. *
* Sovinto saavutettu Heikki Tammisen OH3JF moitekanneasiassa *
* Hallituksen kyselytunnit syksyllä 2019 *
* Scandinavian Activity Contest 60 vuotta – juhlavuoden kunniaksi arvotaan OH-osallistumispalkinto *
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
* ARDF EM-kisat *
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla 26.9. ja 19.10. *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
 
* Tiedote CEPT-kokouksen radioamatööriasioiden tuloksista *
CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations) sai valmiiksi kantansa Maailman Radiokonferenssin WRC19 asialistan kohtiin. Radioamatöörien kahden metrin taajuusaluetta ei enää tutkita ilmailun lisäkaistaksi. CEPT-CPG valmisteluryhmän kokouksessa valmistui muitakin radioamatöörejä kiinnostavia kohtia. Tarkempi raportti kokouksesta löytyy SRAL:n sivuilta.
Kommentoidessaan CPG: n lopputulosta IARU Region 1:n presidentti Don Beattie G3BJ sanoi, että Ankaran IARU-ryhmä – kokouksen ainoat radioamatöörien edustajat – oli esittänyt selkeät ja vakuuttavat perusteet radioamatööriliikenteen asemaan ja hän oli tyytyväinen, että taajuushallintoviranomaiset olivat tunnustaneet amatööritoiminnan tärkeyden. Hän kiitti kaikkia, jotka olivat vaikuttaneet tulokseen CPG:ssä.
Pitkäjänteinen kansainvälinen yhteistyö on äärimmäisen tärkeää edunvalvonnassa. Suomen Radioamatööriliitto on jo vuosia tunnistanut tämän, ja on ollut pitkään tiiviisti mukana kotimaisissa WRC-valmistelutyöryhmissä; teknisessä valmistelussa Viestintävirastossa/Traficomissa ja poliittisessa valmistelussa Liikenne- ja viestintäministeriössä. SRAL on tuonut näihin ryhmiin yhteisen IARU:n koordinoiman kansainvälisen näkemyksen radioamatööriasioista. Vastaavaa toimintaa tekevät myös muut IARU:n jäsenliitot eri maissa.
Vain yhdessä toimimalla meidän on mahdollista vaikuttaa asioihimme. SRAL kiittää kaikkia jäseniään, jotka omalta osaltaan ovat jäsenmaksun muodossa mahdollistamassa kansallisen (SRAL) ja kansainvälisen (IARU) yhteistyön. Työmme tuloksista saavat nauttia myös kaikki radioamatöörit jäsenyydestä riippumatta.
 
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät sekä sääntömääräinen syyskokous pidetään Hotelli Ellivuoressa Sastamalassa 16.11.2019. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE. Lisätietoja liiton nettisivuilla.
 
* Jäsenten esitykset syyskokoukselle *
Jäsenet voivat tehdä syyskokoukselle esityksiä. Kirjalliset esitykset on toimitettava perusteluineen ja allekirjoituksineen 15.9.2019 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL, hallitus, PL 44, 00441 HELSINKI.
 
* Liiton hallitusvaalit *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa valitaan kaksi jäsentä hallitukseen kolmen vuoden kaudeksi. Äänestystavat ovat postiäänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys. Äänestysmateriaali postitetaan RA 08/2019 lehden mukana. Ulkomailla asuvat liiton jäsenet voivat saada äänestysmateriaalin postitse etukäteen ilmoittamalla siitä vaalivaliokunnan sihteerille.
Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa vaalivaliokunnaan sihteeriltä Liiton toimiston aukioloaikoina 21.9. jälkeen. Luettelossa ovat kaikki henkilöjäsenet ja kerhot, jotka hallitus on 21.9.2019 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
 
* Vaalien ehdokasasettelu päättyy 4.10. *
Jokainen liiton jäsen voi pyytää kirjallisesti ehdokkaansa ottamista hallitusvaalien ehdokaslistalle. Ehdotukset ehdokkaiksi pyydetään toimittamaan perjantaihin 4.10. klo 14.00 mennessä liiton toimistoon vaalivaliokunnan sihteerille. Osoite on Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, PL 44, 00441 HELSINKI.
Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet. Mukana on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi.
Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen 8/2019 valokuvan ja enintään 200 sanan pituisen vapaamuotoisen tekstin. Esittely ja kuva on toimitettava 8.10. mennessä osoitteeseen ra-lehti ät sral piste äf ii.
 
* Sovinto saavutettu Heikki Tammisen OH3JF moitekanneasiassa *
Suomen Radioamatööriliitto ja Heikki Tamminen OH3JF ovat päässeet yhteisymmärrykseen Tammisen liittoa vastaan vuonna 2017 nostamassa moitekanneasiassa. Sovintosopimuksen ovat allekirjoittaneet molempien tahojen asiamiehet ja Helsingin käräjäoikeus on vahvistanut sopimuksen.
Sovintosopimuksen perusteella kevätkokouksen 2017 päätökset ovat nyt saaneet lainvoiman, eikä kokouksen päätöksistä voi enää valittaa.
Kumpikin osapuoli vastaa asiassa omista kuluistaan. Liiton tapauksessa kulut korvaa oikeusturvavakuutus.
Lisätietoja liiton nettisivuilla.
 
* Hallituksen kyselytunnit syksyllä 2019 *
Liiton hallitus pitää syksyn 2019 kyselytunnit totuttuun tapaan aina kuun ensimmäisenä lauantaina. Syksyn ensimmäinen kyselytunti pidetään 7.9.
Lokakuun kyselytunti pidetään 5.10. ja joulukuun kyselytunti 7.12. Marraskuun kyselytunti pidetään Syyspäivillä 16.11.2019. Kyselytunnit pidetään HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00 sekä FinDMR-verkossa, puheryhmä 244, klo 14.30.
 
* Scandinavian Activity Contest 60 vuotta – juhlavuoden kunniaksi arvotaan OH-osallistumispalkinto *
Pohjoismaat ottavat yhteen radioaalloilla 61. kerran syyskuussa sähkötyksellä ja lokakuussa puheella. Suomi on voittanut kisan 58 kertaa. Siinä on hyvä pohja kilpailla kisa kotiin myös nyt SAC:n juhlavuonna.
Suomen Radioamatööriliitto, Contest Club Finland (CCF) ja OH DX Foundation (OHDXF) ovat yhteisesti päättäneet vauhdittaa suomalaisten asemien osallistumista erityisellä juhlavuoden palkinnolla: Viikon lomamatka Kreetalle. Palkinnon voittaja arvotaan niiden OH-radioamatöörien (luonnolliset henkilöt) joukosta, jotka ovat pitäneet vähintään sata (100) kilpailuyhteyttä juhlavuoden 2019 SAC-kisassa joko sähkötyksellä, puheella tai molemmilla yhteensä. Lomamatkan ajankohta on toukokuussa 2020 ja kattaa yhden henkilön lennot, bussikuljetukset ja majoituksen. Voittaja voi omakustanteisesti ottaa mukaan matkalle myös muita henkilöitä. Osallistumispalkinnon tarkat säännöt löytyvät liiton nettisivuilta.
Perinteet velvoittavat – voitto kotiin!
SRAL, CCF ja OHDXF
 
* Avointen ovien päivä SRAL:n toimistolla 26.9. *
Suomen Radioamatööriliiton toimistolla pidetään Avointen ovien päivä torstaina 26.9.2019 klo 12.00-16.30. Ohjelmassa nokkakusoilua ja tarjolla pientä purtavaa. Toimisto sijaitsee Helsingin Lassilassa, osoitteessa Kaupinmäenpolku 9. Tervetuloa!
 
* POLAR-leiri 11.-13.10.2019 *
SRAL:in nuorisotiimi järjestää nuorten POLAR-leirin Keuruun Isohiekan leirikeskuksessa 11.-13.10.2019. Ohjelmassa on muun muassa Scandinavian Activity Contestin SSB -osan workkimista sekä kontestikoulutusta. Lisäksi ohjelmassa on radioamatööriaiheisia kisailuja sekä saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen majoituksen, ruokailun ja ohjelman.
Lisätiedot ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen.
Tervetuloa leirille!
 
* ARDF EM-kisat *
ARDF IARU R1 Championships (ARDF EM-kisat) käydään 2.9.-8.9. Roglassa, Sloveniassa. Kettuja on jahtaamassa lähes neljäsataa kilpailijaa. Suomen Radioamatööriliittoa on edustamassa kuuden hengen joukkue.
Kisakuulumisia löytyy ARDF web-sivuilla.
 
* Esitelmätilaisuuksia Ilmatorjuntamuseolla 26.9. ja 19.10. *
Torstaina 26.9. asejärjestelmätestauspäällikkö Vesa Toivonen Patrialta kertoo Tampellan it-tykin historian. Tampellan omavalmisteinen 20 mm:n it-konetykki oli Tampellan tehteiden suojana sodan aikana. Tilaisuus alkaa klo 18.00.
Lauantaina 19.10 FT Helena Pilke esitelmöi sodanaikaisesta sensuurista ja tiedottamisesta ja FM Rasmus Paltschik aiheesta Japanin tie sotaan Venäjän kanssa. Tilaisuus alkaa klo 12.00. Tutkimieskillan syyskokous pidetään esitelmien jälkeen klo 14.00.
Osallistumismaksut tilaisuuksiin 5 euroa. Paikalla kahvio ja kirjamyyntiä. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan Heikki Marttilalle joko sähköpostilla hemar ät kolumbus piste fi tai puhelimitse 040 7741 869.
Järjestelyistä vastaavat Tutkamieskilta ry ja Ilmatorjuntamuseo.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP:n syysleiri 14.9.
Kerhon perinteinen syysleiri on jälleen Rusutjärven Metsäpirtillä Tuusulassa.
Leirimaksu vanhaan tapaan 15 € sisältäen leirin ohjelman, keittolounaan ja kahvit. Päivän ohjelma löytyy kerhon kotisivuilta. Tervetuloa!
 
Ruskaleirillä lauantaina 21.9.2019 mielenkiintoinen ja monipuolinen ohjelma
Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; järjestää perinteisen Ruskaleirin la 21.9.2019 Messilän tapahtumakartanossa. Ohjelma keskittyy lauantaille, mutta vieraat ovat tervetulleita viettämään koko viikonlopun Messilässä. Ohjelmasta löytyvät seuraavat esitelmät: ”Hiihtäen läpi Grönlannin” puhujina Henry OH3BKM ja Nestori Nurmi; ”Kylmää sotaa radioaalloilla. Case Tšekkoslovakian kriisi 1968” puhujana Jorma Laiho sekä ”322 päivää yksin merellä – vain barnakkelit ja hamit seurana” puhujina Tapio, OH6UBZ/mm ja Hannu, OH1HAQ. Leirillä on lisäksi myyntinäyttely, kirpputori, peräkärrymyynti ja arpajaiset. Kerhon kotisivulta löydät lisätietoa sekä ”Ruskainfo_2019”-tietopaketin.
 
Radioamatöörikursseja
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP järjestävät kaksi kurssia syksyn 2019 aikana: perusluokan ja yleisluokan kurssit. Kurssit ovat alkaneet viikolla 36.  Lisätietoja kursseista OH2AP:n nettisivuilta. Ilmoittautumiset ja tiedustelut s-postilla: oh2ap at sral piste fi.
 
Radioamatöörit Kokemäki ry
Radioamatöörit Kokemäki ry järjestää perusluokan kurssin syksyllä. Kurssi järjestetään Kokemäen Kansalaisopiston ja MPK:n kanssa yhteistyönä. Ilmoittautuminen MPK:n ja Kansalaisopiston kautta, lisätietoa löytyy ko. organisaatioiden kurssikalentereista. Kurssin läpäisseet saavat kaksi kertausharjoituspäivää. Ilmoittautuminen Kokemäen Kansalaisopistoon auki enää 10.9. saakka.
 
Perusluokan kurssi Forssassa
Hakusanoilla ”Wahren 340101” löydät tulevan radioamatöörikurssin tiedot. Kurssi pidetään Wahren -opiston puitteissa, alkaen 18. syyskuuta kello 18 Forssan yhteislyseolla.
 
Lahden Radioamatöörikerho ry OH3AC
OH3AC: syksyn perusluokan radioamatöörikurssi alkaa ti 22.10.2019 klo 18:00. Kurssi kestää tiistaisin joulukuun alkuun saakka. Kurssi on avoinna kaikille kiinnostuneille, mutta löytyy myös MPK:n kalenterista. Reserviläiset saavat kurssista 3 kh-vuorokautta. Kerhon kotisivulta lisätietoja.
 
Muita tiedotuksia
 
Kakkosten kerhon, OH2AA, kerhotila on pois käytöstä syyskuun 2019 loppuun asti
Kakkosten kerhon OH2AA:n kerhotilassa ollaan tekemässä viemäri- ja putkiremontia, joka on pitkittynyt. Näin ollen kerhoiltoja EI järjestetä välillä 20.8 – 30.9. 2019. Näillä näkymin seuraava kerhoilta on 1.10.2019.
Mahdollisista aikataulumuutoksista lisää tietoa kerhon kotisivulla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL Field Day SSB ja All Asian SSB
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan WAE DX SSB.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua, lauantaina 14.9. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Tiedote luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko
 
 
 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media