Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 43/2019, 30.11.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 30.11. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Tikkakoskelta tunnuksella OH6K.
SISÄLTÖ
* Itsenäisyyspäivän tapahtumia 6.12. *
* Hallituksen kyselytunti 7.12. *
* Glögikutsut Liiton toimistolla 12.12. *
* Liiton syyskokous pidettiin 16.11.2019 *
* Hallitus tiedottaa *
* Jyrki OH6CS voitti SAC 60 v.-matkapalkinnon *
* Määräystyöryhmän tiedotteet *
* Toimiston aukiolot joulukuussa *
* Nuorisotiimiin blogiin toivotaan vieraskynätekstejä *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
* Itsenäisyyspäivän tapahtumia 6.12. *
Perinneradiotapahtuma PRT29
Perinneradiotapahtuma PRT29 vietetään 6.12.2019. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40 vuotiaita veteraaniradioita ja ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa. Tarkemmat tiedot tapahtumasta Liiton nettisivuilla.
 
OI-aktiviteettipäivä
Sotilasradioamatööriasemat aktivoituvat OI-kutsumerkeillä Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019. Muista anoa hienoa OI-awardia! Lisätietoa OI-awardista Liiton nettisivuilta.
Kuutosten Cup
Kuutosten kuudennen päivän cup järjestetään Itsenäisyyspäivänä. Tervetuloa mukaan! Järjestäjänä OH6AD. Lisätietoja Liiton nettisivuilla.
 
* Hallituksen kyselytunti 7.12. *
Seuraava hallituksen kyselytunti pidetään lauantaina 7.12.2019. Kyselytunti pidetään HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00 sekä FinDMR-verkossa, puheryhmä 244, klo 14.30.
 
* Glögikutsut Liiton toimistolla 12.12. *
Tervetuloa glögikutsuille Liiton toimistoon torstaina 12.12. klo 16-19. Tarjolla nokkakusoilua, jouluista makeaa ja mahdollisuus joululahjaostoksiin. Liiton toimisto sijaitsee osoitteessa Kaupinmäenpolku 9, 00440 Helsinki. Tervetuloa!
 
* Liiton syyskokous pidettiin 16.11.2019 *
Suomen Radioamatööriliitto ry:n syyskokous pidettiin Syyspäivien yhteydessä Ellivuori Resortissa, Sastamalassa, lauantaina 16.11. Kokouksessa hyväksyttiin Liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020 hallituksen esityksen mukaisesti sekä käsiteltiin muut sääntömääräiset asiat.
Hallituksen puheenjohtaja Tuomas Tauriala OH3ERV esitteli hallituksen tiedonannon koskien Heikki Tammisen OH3JF moitekanneasiassa saavutettua sovintoratkaisua. Suomen Radioamatööriliiton ja Heikki Tammisen OH3JF väliseen sovintosopimukseen perustuen kokouksessa käsiteltiin myös Heikki Tammisen OH3JF:n esitykset otsikoilla ”Periaatteet aloitteiden tekemiselle, niiden käsittelylle ja niistä jäsenistölle informoimisesta”, ”Yhdenvertaisuuden toteuttamisesta yhdistyksessä” sekä ”Pätevyystutkintajärjestelmän kehittäminen tulevaisuudessa”. Liiton hallitus antoi esityksiin omat vastineensa. Kokous päätti hylätä Heikki Tammisen OH3JF:n esitykset.
Kokouksen asialistaan kaikkine liitteineen voi tutustua liiton verkkosivuilla osoitteessa sral.info/syyskokous2019.
 
* Hallitus tiedottaa *
Syyskokouksessa liiton hallitus antoi jäsenistölle tiedonannon koskien Heikki Tammisen liittoa vastaan nostamassa moitekanneasiassa tehtyä sovintosopimusta. Valitettavasti hallituksella oli käytössään virheellistä tietoa koskien liiton oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuutta. Liitolla on yrityksen oikeusturvavakuutus, jossa on normaalia yksityishenkilön oikeusturvavakuutusta korkeampi korvaussumma. Vastaavasti omavastuuosuus on korkeampi, tarkkaan ottaen 15 % korvattavista kuluista.
Liitolle koitui moitekanneasian selvittelystä korvattavia asiamieskuluja yhteensä 13.888,00 €, joista liiton korvattavaksi jäi 15 % omavastuuosuus eli 2.083,20 €. Vakuutusyhtiö on jo tehnyt asiassa korvauspäätöksen ja kulut on korvattu liiton lakimiehelle.
Hallitus pahoittelee jäsenistölle toimitettua virheellistä tietoa.
 
* Jyrki OH6CS voitti SAC-juhlavuoden matkapalkinnon *
SAC. 60v. juhlavuoden OH-osallistumispalkinto arvottiin Syyspäivillä hallituksen kyselytunnin yhteydessä. Palkintona oli matka Kreetalle vuoden 2020 toukokuussa. Palkinnon voitti Jyrki, OH6CS.
Palkinnon voittaja arvottiin niiden OH-radioamatöörien joukosta, jotka pitivät vähintään sata kilpailuyhteyttä juhlavuoden 2019 SAC-kisassa joko sähkötyksellä, puheella tai molemmilla yhteensä. Osallistujia oli yhteensä 141 OH-amatööriä.
Palkinnon tarjosivat Suomen Radioamatööriliitto, Contest Club Finland (CCF) ja OH DX Foundation (OHDXF).
Onnittelut voittajalle!
 
* Määräystyöryhmän tiedotteet *
Lausuntopalvelussa lausunnolla ollut radiotaajuusmääräyksen ja luvasta vapautettujen radiolähettimien määräyksien luonnokset sulkeutuivat sunnuntaina 17.11. Lausuntoja annettiin kaiken kaikkiaan 44 kpl, joista radioamatöörejä koskevaa 23 cm:n asiaa käsitteli 24 lausuntoa. Myös SRAL antoi oman lausuntonsa. Lausuntoja tuli sekä kerhoilta että yksityishenkilöiltä. Kaikki lausunnot on luettavissa Lausuntopalvelussa. SRAL kiittää kaikkia radioamatöörien 23 cm taajuusaluetta puolustaneita lausunnonantajia. Tämä on meidän radioamatöörien yhteisöllisyyttä parhaimmillaan, jossa näytämme kykymme puhaltaa yhteiseen hiileen yhteisten tavoitteiden puolesta!
Lisätietoja SRAL-Traficom neuvottelusta ko. aiheen tiimoilta sekä linkki lausuntopalveluun löytyy SRAL:n sivuilta.
Maailman Radiokonferenssi WRC-19 päättyi perjantaina 22. marraskuuta. Konferenssin radioamatöörejä koskevana tärkeimpänä päätöksenä oli uusi 50 MHz allokaatio ITU Region 1-alueella. Tähän asti Region 1-alueella radioamatöörit työskentelivät kansallisten allokaatioiden mukaan. Päätös tehtiin yli kolmen viikon kovien neuvottelujen jälkeen, jotta Region 1:n hallintojen näkemykset voitaisiin sovittaa yhteen.
Liiton sivuilta löytyy asiasta lisätietoja sekä linkki IARU:n tiedotteeseen.
 
* Toimiston aukioloajat joulukuussa *
Liiton toimisto on kiinni 9.-11.12. sekä 30.-31.12.
Jouluviikolla 23.12. ja 27.12. toimisto palvelee puhelimitse ja sähköpostin välityksellä.
 
* Nuorisotiimiin blogiin toivotaan vieraskynätekstejä*
Onko sinulla nuorisoon liittyviä ajatuksia, joita haluaisit jakaa muille, tai olet nuori, joka haluaisi päästä ääneen? Voit lähettää meille Nuorisotiimiin valmiita tekstejä tai muuten ottaa yhteyttä sähköpostilla nuoriso ät sral piste fi. Nuorison blogiin voi tutustua sivuilla sral.info/nuoriso/nuorisotiimin-blogi.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry, OH2AP
Joulusiivoustalkoot ovat torstaina 5.12. kerhoillan yhteydessä klo 18. Siivotaan kerhotila pitkästä aikaa niin, että tontut uskaltavat tulla. Glögitarjoilu iloisille siivoustontuille!
Pikkujoulua vietetään 12.12. tutussa paikassa Kinnarissa, Torpantie 7, OH2OW:n luona. Glögitarjoilun ohessa Jarmo OH2GJL kertoilee Aihkiniemen dx-kuunteluasemasta. Pikkujoulussa on myös tarjolla koko kerholta löytyvien komponenttien kirpputori. Mukaan mielellään tasaraha.
 
Kahdeksikkojen kerho ry
Kahdeksikkojen kerho ry:n perinteiset joulukahvit tarjoillaan tiistaina 10.12.2019 klo 18 alkaen Hiukkavaarassa kerhotiloissamme. Lämpimästi tervetuloa, OH8AA:n hallitus.
 
Puulan Radio Club
Puulan Radio Club:n pikkujouluja vietetään OH4ACD asemalla Hirvensalmella lauantaina 14.12.2019. Kerho tarjoaa pientä suolaista ja makeaa.
Tervetuloa tapaamaan radiosta tuttuja kasvoja!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ARRL 160 m.
Seuraavalla viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Sitä seuraavana viikonloppuna kilpaillaan ARRL 10 m.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kahden viikon kuluttua lauantaina 14.11. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media