Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 09/2020, 29.2.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 09/2020, 29.2.2020
Tämä bulletiini luetaan lauantaina 29.2. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous 18.4. Espoossa *
* Jäsenten esitykset tunnuspalkintojen saajiksi *
* SRAL:n strategia 2020-2025 kommentoitavaksi *
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
* Toimisto tiedottaa *
* OI-aktiviteettipäivä 5.3. *
* DX ja Contest Meeting 16.5. *
* Ilmatorjuntamuseon ja Tutkamieskillan tulevia tapahtumia *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Kevätpäivät ja kevätkokous 18.4. Espoossa *
Kevätpäivät ja liiton kevätkokous järjestetään lauantaina 18.4 Espoon Otaniemessä osoitteessa Maarintie 8. Tapahtuman järjestää Polyteknikkojen Radiokerho ry OH2TI. Kevätpäivät alkavat klo 09.00. Kevätkokoukseen rekisteröityminen aukeaa klo 15 ja itse kokous alkaa klo 16.
Ohjelmasta, paikalle saapumisesta, lounastarjoilusta ja HAM-dinneristä ynnä muista käytännön asioista tiedotetaan lisää lähempänä. Yhteydenotot tapahtumaan liittyen Oskari Lahdelle, OH2EHK, omakutsu kulkee.
Lisätietoja osoitteesta: prk.ayy.fi/kevatpaivat.
Lämpimästi tervetuloa!
 
* Jäsenten esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi *
Liiton kevätkokouksessa jaetaan tunnustuspalkintoja. Esitykset palkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle 9.3. mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai SRAL ry, Hallitus, PL 44, 00441 HKI.
 
* SRAL:n strategia 2020-2025 kommentoitavaksi *
Miltä näyttää radioamatööritoiminta ja SRAL tulevaisuudessa? Mitä meidän pitää tehdä, jotta saamme uusia harrastajia mukaan toimintaan? Miten voimme tukea kerhoja tulevien amatöörien kouluttamisessa? SRAL:n hallitus päätti viime keväänä asettaa toimikunnan selvittämään muun muassa näitä kysymyksiä.
Toimikunnan esitys ”Suomen Radioamatööriliitto ry:n strategiset tavoitteet 2020–2025” on nyt julkaistu. Strategiaan voi tutustua liiton nettisivuilla. Asiakirja on luettavissa sekä suomeksi että ruotsiksi.
Toivomme seuraavaksi kommentteja ja kannanottoja jäsenistöltä, jäsenkerhoilta, toimikunnilta ja toimihenkilöiltä. Ne voi lähettää osoitteeseen toimisto ät sral piste fi 31.3. mennessä. Liiton strategiadokumenttia käsitellään kevätkokouksessa huhtikuussa.
 
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
Jäsenmaksulaskutus siirretään tänä vuonna liiton käyttämään sähköiseen taloushallintojärjestelmään. Liitosta riippumattomista palveluntarjoajan teknisistä ongelmista johtuen on laskujen lähettäminen viivästynyt ja poikkeaa ennakkoon tiedotetusta. Laskut lähetetään tänä vuonna postikantona.
Jäsenmaksulaskutuksen siirto tulee mahdollistamaan myös e-laskutuksen, jonka käyttöönotosta tullaan antamaan myöhemmin erillinen ohjeistus.
 
* Toimisto tiedottaa *
 
Onko osoitteesi, sähköpostisi tai puhelinnumerosi muuttunut?
Muistathan ilmoittaa yhteystietojen muutokset toimistolle. SRAL ei myöskään saa automaattisesti Traficomista tietoja jäsenten luokankorotuksista tai uusista kutsuista. Ilmoitathan myöskin nämä muutokset toimistoon, jotta ne säilyvät ajan tasalla.
Kaikki muutokset ilmoitat kätevimmin sähköpostitse toimisto ät sral piste fi tai puhelimitse 09 562 5973. Kiitos jo etukäteen!
 
* OI-aktiviteettipäivä 5.3. *
Sotilasradioamatööriasemat viettävät viestiaselajin vuosipäivää 5.3. radioamatööritaajuuksilla yhteyksiä pitäen. Tervetuloa bandeille!
 
* DX ja Contest Meeting 16.5.2020 *
CCF ja OHDXF järjestävät 22. vuotuisen DX ja Contest Meetingin Tampereella Holiday Club Tampereen Kylpylässä 16.5.2020. Kokousmaksu 75 euroa sisältää kokousvuokran, lounaan ja iltapäiväkahvin. Kokouksen alustava ohjelma löytyy nyt nettisivuilta. Yöpyjille on varattu huonekiintiö erikoishinnoin. Varaa osallistumisesi jo nyt. Kokouspaikkoja on vain n. 85 henkilölle.
Tarkempia tietoja saat sivuilta www.ohdxf.fi tai contestclubfinland.com. Tervetuloa!
 
* Ilmatorjuntamuseon ja Tutkamieskillan tulevia tapahtumia *
Lauantaina 7.3. klo 13.00 Museo Militariassa Hämeenlinnassa esitelmätilaisuus teemalla ”Tutkatekniikkaa maalla, merellä ja ilmassa”. Tkl Risto Korhonen puhuu vastatykistötutkan toiminnasta, majuri Juuso Welin tutkan käytöstä tykistössä ja kapteeri Oskari Niemi Cymberline-tutkasta. Tilaisuus on kaikille avoin, pääsymaksu 6 euroa. Ilmoittautuminen Tutkamieskillan sihteerille 1.3. mennessä sähköpostilla jukka piste kaleva ät elisanet piste fi tai puh. 040 9616111.
Torstaina 12.3. Ilmatorjuntamuseon kuukausiesitelmässä Ove Enqvist esitelmöi aiheesta ”Suomen rautatietykistö, unohdettu osa rannikkopuolustusta”.
Kalenteriin on jo hyvä laittaa myös seuraavat päivät: Sotilasradiopäivä Kouvolassa 25.4., Ilmatorjuntamuseon Radiopäivä 16.5. teemalla ”Radio sodassa ja harrasteessa” sekä Petäjäveden puhelin-ja radiomuseon Rompepäivä 23.5.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Radioamatöörikursseja
 
Turun Radioamatöörit ry OH1AA, OH1AU, OH1T
Turun Radioamatöörien kurssi järjestetään 4.3. alkaen Sommelon kerhotiloissa. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18-20. Kurssilla on 11 opetuskertaa. Kurssin hinta on 50 € ja se sisältää kurssimateriaalit. Alle 18-vuotiaiden kurssihinta on 20€.
Ilmoittautumiset ja lisäinfoa Jounilta oh1co ät oh1aa piste net, puh 040 7710 420. Tervetuloa mukaan!
 
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE
Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE järjestää radioamatööritutkintoon tähtäävän kurssin neljänä viikonloppuna maaliskuussa 2020. Tavoitteena on perusluokan tutkinto eli kirjallinen moduuli K ja tekniikkamoduuli T1. Kurssin hinta on 10 €. Kurssi alkaa lauantaina 7.3. Lisätietoa ja kurssin ohjelma löytyy OH3NE:n kotisivulta.
Jos olet kiinnostunut tulemaan kurssille, ota yhteyttä hallitus ät oh3ne piste fi 28.2. mennessä.
 
Keski-Suomen Radioamatöörit ry OH6AD
Keski-Suomen Radioamatöörit ry OH6AD järjestää perusluokan tutkintoon tähtäävän kurssin alkaen torstaina 12.3. Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n kerhotiloissa Monitoimitalolla Jyväskylässä. Kurssi jatkuu kevään aikana yhteensä 6 kertaa. Kurssin hinta on 25€ sisältää koulutusmateriaalin.
Ilmoittautumiset ja lisätietoja OH6AD:n kotisivuilta.
 
 
Vuosikokouksia
 
Kahdeksikkojen kerho ry
Kahdeksikkojen kerho ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 3.3. kerhotiloissa Hiukkavaarassa klo 18. Tervetuloa!
 
Pieksämäen Radioamatöörit ry OH4AB/OG4W
Pieksämäen Radioamatöörit ry OH4AB/OG4W vuosikokous 8.3. klo 18 kerholla (Uhomaen maja). Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kerhon remote-aseman info/demo kokouksen jälkeen.
 
Riihimäen Kolmoset ry OH3AD
Riihimäen Kolmoset ry:n, OH3AD sääntömääräinen kevätkokous pidetään 18.3. kello 18:30 alkaen kerhotalolla (Eprantie 25, Riihimäki). Tervetuloa kokoukseen ja kahvittelemaan.
 
Porvoon RadioHarrastajat ry. OH2ABB
Porvoon RadioHarrastajat ry. OH2ABB:n vuosikokous pidetään uudella kerhohuoneistolla 18.3. klo 18 alkaen. Osoite on edelleen Tornipolku 1, Porvoo. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!
 
Kakkosten Kerho, OH2AA
Kerhon vuosikokous kerholla, Kiertotähdentie 6, 00740 Helsinki, ti 24.3 alk. klo 18. Käsitellään kaikki kerhon säännöissä mainitut vuosikokousasiat. Tervetuloa!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 7.3. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media