Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 13/2020, 28.3.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 28.3. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
* Liiton verkkosivujen osoite on jälleen sral.fi *
* Määräystyöryhmä tiedottaa *
* Viestiliikenneharjoitus 27.-28.3. *
* SM-sarjan 2019 tulokset *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
Koronavirustilanteen vuoksi SRAL tiedottaa seuraavista toimenpiteistä:
Radioamatöörin pätevyystutkinnot keskeytetään välillä 17.3.-13.4.2020. Uusia tutkintoja ei tänä aikana pidetä. Sen sijaan jo pidetyistä pätevyystutkintotilaisuuksista tulleet tutkintopaperit käsitellään normaaliin tapaan.
Liiton toimisto on toistaiseksi suljettuna kävijöiltä. Toimiston palvelut ovat saatavilla puhelimitse sekä sähköpostitse toimiston aukioloaikoina.
Liiton kevätpäivät sekä kevätkokous on peruttu lauantailta 18.4. ja siirretty myöhempään ajankohtaan.
Liiton tilin- ja toiminnantarkastus toteutetaan etätyöskentelyvälinein normaaliin tapaan ja niihin liittyvät lausunnot tullaan julkaisemaan liiton verkkosivuilla heti kun mahdollista.
Liiton hallituksen vastuujärjestelyistä on päätetty siinä tilanteessa että puheenjohtajisto on yhtä aikaa  estynyt hoitamaan tehtäviään.
Liitto kehoittaa jäsenkerhojaan noudattamaan viranomaisten sekä Valtioneuvoston määräyksiä. Erityisesti tulisi harkita kerhotapaamisten ja muiden yleisötapahtumien keskeyttämistä koronaviruksen tartuntavaaran ehkäisemiseksi.
Radioamatööriliikenne on edelleen sallittua ja nykyisessä tilanteessa erityisen kannustettavaa. On tärkeää huolehtia sosiaalisista verkostoistamme sekä henkisestä yhdessäolosta. Kerhoiltoja ja yhdessäoloa voi harrastaa myös bandilla. Pidetään rinkulataajuudet aktiivisina, toistimet kuumana ja huolehditaan myös radioamatööriveljiemme ja -sisartemme jaksamisesta haastavassa tilanteessa.
Lisätietoja liiton nettisivuilta löytyvästä tiedotteesta.
 
* Jäsenmaksulaskut vuodelle 2020 *
Jäsenmaksulaskut on lähetetty tällä viikolla ja ne saapuvat postikantona noin viikon kuluessa.
Kun saatte tämän kuluvan vuoden jäsenmaksun postissa ja tulette sitä maksamaan verkkopankissa, voitte samalla halutessanne valita tuleville vuosille laskujen vastaanottotavaksi kuluttajaverkkolaskun, eli e-laskun. Ohjeet löytyvät omasta verkkopankistanne. Huomatkaa, että koska laskutustiedoissa on tapahtunut muutoksia, ajantasaiset laskutustiedot on tarkistettava nyt postitse tulevasta laskusta.
Lisätietoja e-laskun käyttöönotossa ja muissa laskutukseen liittyvissä asioissa voi tarvittaessa kysyä liiton toimistolta.
 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
Vuoden 2020 OH-luettelokirja julkaistaan ensi kesänä. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan vuoden 2018 toukokuun jälkeen. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta.
Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luetteloon, ilmoita asiasta täyttämällä liiton verkkosivuilla oleva nettilomake tai vaihtoehtoisesti ottamalla yhteyttä toimistoon.
Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun vuonna 2019 tai 2018, lupaa ei tarvitse uusia.
 
* Liiton verkkosivujen osoite on jälleen sral.fi *
Liiton verkkosivut löytyvät osoitteesta www.sral.fi. Sivuilta sral.info on ohjaus nykyisille sivuille.
 
* Määräystyöryhmä tiedottaa *
Liitto on antanut Liikenne- ja viestintävirastolle lausunnon dokumentista Draft ECC Report 315, jossa on tutkittu taajuusalueen 74-81 GHz tutkien yhteensopivuutta muiden taajuusalueella olevien allokaatioiden kanssa.
Lisätietoja liiton nettisivuilla.
Taajuusaluetta 1240-1300 MHz on saanut tähän asti käyttää radioamatööriluvalla, mutta tilanne muuttuu huhtikuussa. Taajuusalueen käyttö tulee vaatimaan erillisen hakemuksen ja radioluvan kaikille radioamatöörilähettimille. EAM-hakemuslomakkeella voi jo hakea radiolupaa, mutta radiolupa kirjataan alkavaksi vasta, kun määräys on voimassa.
Liiton sivuilla on julkaistu asiasta Traficomin tiedote ja sivuilla on ladattavissa EAM-hakemuslomake.
 
* Viestiliikenneharjoitus 27.- 28.3. *
Pohjois-Karjalan radiokerhon johtama MPK:n viestiliikennekurssi 27.- 28.3. on peruttu, mutta valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus järjestetään suunnitellusti omilta kotiasemilta. OI7AX toiminnassa puheella lauantaina 28.3. kello 10.00-11.00 taajuudella 3660 (LSB). Operaattorina Manu, OH7UE.
Lisätietoa Tommilta, OH7JJT, omakutsu toimii. Tervetuloa radioaalloille.
 
* Vuoden 2019 SM-sarjan tulokset *
Vuoden 2019 SM-sarjan lopullinen pistetilanne on julkaistu liiton nettisivuilla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX SSB.
Ensi viikolla kilpaillaan torstaina NAC 10 m.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SP DX Contest sekä SRAL:n Peruskisa.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 4.4. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media