YOTA Online -tapahtuma 24.9.2020 /YOTA Online -evenemang 24.9.2020

MITÄ?
YOTA online on IARU Region 1 nuorisoporukan suunnittelema ja toteuttama kuukausittainen online-tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda YOTA-leirien
tunnelma ja nuoriso radioamatööriharrastuksessa yhteen. Tapahtumassa aktiivisista nuorista radioamatööreistä koostuva YOTA-ryhmä kertoo erilaisista aiheista ja vastaa samalla osallistujien kysymyksiin. Tapahtumassa on myös osio, jossa kerrotaan viimeisimmistä YOTA-tapahtumista osallistujien näkökulmasta, ja jota seuraa vapaa Q&A-osio YOTA-projektiin liittyen. Tapahtuman lopussa osallistujien kesken järjestetään lisäksi arvonta.
Syyskuun tapahtuman pääaiheena on December YOTA Month eli joulukuussa järjestettävä maailmanlaajuinen tapahtuma bandeilla.
MIKSI?
COVID-19 pandemian takia kaikki YOTA-tapahtumat tämän vuoden syyskuuhun asti on joko peruutettu, tai siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Näitä tapahtumia ovat esimerkiksi IARU region 1, 2 ja 3 kesäleirit, kuten myös YOTA:n aluekohtaiset leirit, Youth Contest Program -tapahtumat sekä vuosittanen Saksan Friedrichshafenissa järjestettävät HAMRADIO 2020 -messut. Viime vuosina yhä runsaammat määrät nuoria ovat kiinnostuneet YOTA-tapahtumista, jonka takia kuukausittainen online-tapahtuma on luotu nyt, kun leirejä ei järjestetä.
MISSÄ?
Seuraava online-tapahtuma järjestetään torstaina 24.9.2020 kello 21:00 Suomen aikaa (18:00 UTC) noin tunnin pituisena maailmanlaajuisena livestream-lähetyksenä. Osallistuminen tapahtumaan on mahdollista kenelle vaan, ja osallistuminen on ilmaista. Linkki tapahtumaserverille jaetaan päivää ennen tapahtumaa osoitteessa ham-yota.com sekä sosiaalisessa mediassa @hamyota_official -tileillä. Tapahtuma lähetetään suorana lähetyksenä myös Youtubessa, jonne se myös nauhoitetaan katsottavaksi myös tapahtuman jälkeen.


VAD?
YOTA online är ett månatligt online-evenemang som anordnas av ungdomar inom IARU Region 1. Avsikten är att skapa stämningen på YOTA-lägren och samla unga inom amatörradiohobbyn. Vid evenemanget berättar YOTA-gruppen, som består  av unga, aktiva radioamatörer, om olika frågor och svarar samtidigt på deltagarnas frågor. Till evenemanget hör också en punkt, där det berättas om de senaste YOTA-tillställningarna ur deltagarnas perspektiv. Efter det följer en Q&A-del gällande YOTA-projektet. Till slut anordnas en utlottning bland deltagarna.
VARFÖR?
På grund av COVID-19 pandemin har alla YOTA-tillställningar fram till september antingen inhiberats eller skjutits fram till en senare tidpunkt. Sådana evenemang är t.ex. IARU region 1, 2 och 3 sommarlägren liksom YOTA:s regionala läger, Youth Contes Program -tillställningarna och HAMRADIO 2020-mässan i tyska Friedrichshafen. Under de senaste åren har ett allt större antal unga varit intresserade av YOTA-evenemangen och därför anordnas nu månatliga online-träffar då läger inte kan arrangeras.
VAR?
Den nästa online-träffen ordnas torsdag 24.9.2020 kl. 21:00 finsk tid (18:00 UTC) som en entimmes livestream-sändning över hela världen. Vem som helst kan delta och det kostar inget. Länken till servern fås en dag innan evenemanget på adressen ham-yota.com och i sociala medier på @hamyota_official -kontona. Evenemanget sänds också direkt på Youtube, där man även kan titta på inbandningen senare.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media