Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 19/2020, 23.5.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 23.5. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
* STAY HOME-aktiviteetti – yhteistapaaminen bandeilla 6.-7.6. *
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
* Haluatko tietosi OH-luetteloon?  *
* Silent key *
* ITE-asemien aktiivisuustapahtuma 23.5.  *
*  YOTA Online tapahtuma 28.5. *
* Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivät 28.5. ja 4.6. *
* Perinneradiotapahtuma PRT30 järjestetään 6.6. *
* OHFF-aktivointitapahtuma kesäkuun puolivälissä *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
Liikenne- ja viestintäviraston ohjeen mukaisesti pätevyystutkintojen keskeyttämistä jatketaan edelleen. Jatkosta päätetään viranomaisohjeen mukaisesti ja tiedotetaan heti, kun ohjeistus on tullut.
Räyskälän kesäleiri on peruttu.
Liiton kevätkokouksen asioiden käsittely siirretään liiton syyskokouksen päätettäväksi. Syyskokous pidetään 14.11.2020.
Kevätkokouksen asioihin kuuluvat tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille.  Liiton tilin- ja toiminnantarkastukseen liittyvät asiakirjat lausuntoineen ovat luettavissa liiton nettisivuilla: https://www.sral.fi/kevatkokous2020/.
Liiton toimisto pidetään suljettuna kävijöiltä 31.5. saakka. Toimiston palvelut ovat saatavilla puhelimitse sekä sähköpostitse.
Viranomaismääräyksien mukaisesti kerhoiltojen pitämistä kerhotiloissa ei toistaiseksi suositella.
Tiedote on luettavissa kokonaisuudessaan liiton nettisivuilla.
 
* STAY HOME-aktiviteetti – yhteistapaaminen bandeilla 6.-7.6. *
Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt liiton käyttöön kotona pysyttelyyn ja radioamatööriyhteyksien pitämiseen kannustavat aktiviteettikutsumerkit OH*STAYHOME kaikilla piirinumeroilla ajalle 3.4.-3.7.2020. SRAL:illa on vastuu kymmenestä tunnuksesta, OH0STAYHOME – OH9STAYHOME, ja SRAL jakaa kyseessä olevien kymmenen luvan käytöt viikon pituisina periodeina. Kulloistakin käyttöä koordinoi piirikoordinaattori. Aktiviteetin suojelijana Suomessa toimii ulkoministeri Pekka Haavisto.
STAYHOME-asemien maailmanlaajuinen yhteistapaaminen tapahtuu bandeilla 6.-7.6.2020. Tämä on hankkeen merkittävin yhteinen ponnistus. Tapahtumasta voit lukea lisää projektin nettisivuilta.
OH-kansaa kutsutaan  viikottaiseen 160M illanviettoon tänään perjantaina klo 18 alkaen taajuudella 1846 KHz. Paalulla tapahtuu aina yli puolenyön ja OH-kansaa on kertynyt taajuudelle illan mittaan jo yli 300. Tapahtuman masinistina toimii Matti, OH7SV ja tämän illan MC:nä OT Martti,  OH2BH.
Liiton nettisivuilta voit lukea IARUN presidentin Timin VE6SH tervehdyksen sekä kuulumisia Samoalta. Sivuilta löydät myös piirikoordinaattorien yhteystiedot ja lisätietoa projektista.
 
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD järjestää Suomen Radioamatööriliiton syysleirin, joka pidetään Hankasalmella Lomakeskus Revontulessa 10.–13.9.2020. Leirin ohjelmasta ja muista leirin järjestelyistä tiedotetaan kesän kuluessa liiton tiedotuskanavilla ja nettisivuilla sekä järjestävän kerhon kotisivulla www.oh6ad.fi. Alueen majoitusvarauksia voi tehdä maanantaista 1.6. alkaen.
Seuraamme luonnollisesti viranomaisten ohjeita ja määräyksiä Covid-19 -tilanteen suhteen.
Pysykää terveinä ja nähdään syksyllä Hankasalmella!
 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
Vuoden 2020 OH-luettelokirja julkaistaan ensi kesänä. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan vuoden 2018 toukokuun jälkeen. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta.
Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luetteloon, ilmoita asiasta täyttämällä liiton verkkosivuilla oleva nettilomake tai vaihtoehtoisesti ottamalla yhteyttä toimistoon.
Tietoja tämän vuoden OH-luetteloa varten kerätään 31.5. saakka.
Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun vuonna 2019 tai 2018, lupaa ei tarvitse uusia.
 

* Silent key *

Toimiston tietoon on tullut radioamatööriveljiemme Matti Huuskosen OH3KBQ ja Jukka Ojalan OH8MCS poismeno. Kunnioitamme Matin ja Jukan muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* ITE-asemien aktiivisuustapahtuma 23.5.  *
ITE-asemien aktiivisuustapahtuma pidetään tänä lauantaina 23.5.  Kyseessä ei ole kilpailu vaan ITE–aktivoinnin tarkoituksena on pitää yhteyttä itserakennetuilla sekä rakennussarjoista rakennetuilla radioilla sekä testata erilaisia antenneja. Lisätietoja tapahtumasta sekä kuvia huhtikuun tapahtumaan osallistuneista laitteista löytyy liiton nettisivuilla.
 
* YOTA Online *
Ensi torstaina, 28.5. kello 21:00 Suomen aikaa järjestetään YOTAn ensimmäinen kaikille kiinnostuneille avoin online-tapahtuma! Tapahtuma pitää sisällään laajasti YOTA-tapahtumistakin tuttuja kertomuksia ja katsojat osallistavaa keskustelua muiden nuorien radioamatöörien kanssa. Tapahtumassa on myös arvonta, josta on mahdollista voittaa radioamatööriaiheisia palkintoja.
Tapahtuman suunnittelemisessa ja toteutuksessa on ollut mukana ihmisiä kuudesta eri maasta, ja osallistujia toivottavasti vielä useammasta. Linkki tapahtumaan löytyy päivää aikaisemmin osoitteesta ham-yota.com
 
* Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivät 28.5. ja 4.6. *
Sotilasradioamatöörit juhlivat Puolustusvoimain lippujuhlapäivää torstaina 4.6.2020 radioamatööritaajuuksilla. OI-aktiviteettipäivä SRA 40 v. on puolestaan 28.5.2020.
 
* Perinneradiotapahtuma PRT30 järjestetään 6.6. *
PRT 30-tapahtuma järjestetään lauantaina 6.6.2020.  Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Lisätietoja tapahtumasta liiton nettisivuilla.
 
* OHFF-aktivointitapahtuma kesäkuun puolivälissä *
OHFF Flora & Fauna Finland järjestää kesäkuun toisena viikonloppuna portable-aktivointiviikonloppukilpailun, jossa kannustetaan radioamatöörejä retkeilemään OHFF-luonnonsuojelukohteisiin pitämään radioyhteyksiä ympäri maailman. Kisaluokkia löytyy aktivoijille ja kotisohvalta workkivalle huntterille. Lisätietoja liiton nettisivuilla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX Contest CW.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 30.5. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media