Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 18/2020, 16.5.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 16.5. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
* STAY HOME-aktiviteetti – Ulkoministeri Pekka Haavisto projektin suojelijaksi *
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
* Määräystyöryhmä tiedottaa: Uusi tieliikennelaki voimaan kesäkuussa *
* Haluatko tietosi OH-luetteloon?  *
* ITE-asemien aktiivisuustapahtuma 23.5.  *
* Perinneradiotapahtuma PRT30 järjestetään 6.6. *
* OHFF-aktivointitapahtuma kesäkuun puolivälissä *
* Kilpailu-uutisia *
* K.S. Sainion Muistokilpailu 17.5. *
* Seuraava bulletiini *
 
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
Liikenne- ja viestintäviraston ohjeen mukaisesti pätevyystutkintojen keskeyttämistä jatketaan edelleen. Jatkosta päätetään viranomaisohjeen mukaisesti ja tiedotetaan heti, kun ohjeistus on tullut.
Räyskälän kesäleiri perutaan. Päätös on tehty yhteistyössä tapahtumajärjestäjän kanssa.  Tapahtumaa ei ole mahdollista siirtää syksylle tapahtumapaikan käyttövarausten vuoksi.
Liiton kevätkokouksen asioiden käsittely siirretään liiton syyskokouksen päätettäväksi. Kevätkokouksen asioihin kuuluvat tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille.  Syyskokous pidetään 15.11.2020.
Liiton tilin- ja toiminnantarkastukseen liittyvät asiakirjat lausuntoineen on luettavissa liiton nettisivuilla: https://www.sral.fi/kevatkokous2020/.
Liiton toimisto pidetään suljettuna kävijöiltä 31.5. saakka. Toimiston palvelut ovat saatavilla puhelimitse sekä sähköpostitse.
Viranomaismääräyksien mukaisesti kerhoiltojen pitämistä kerhotiloissa ei toistaiseksi suositella.
Tiedote on luettavissa kokonaisuudessaan liiton nettisivuilla.
 
* STAY HOME-aktiviteetti – Ulkoministeri Pekka Haavisto projektin suojelijaksi *
Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt liiton käyttöön kotona pysyttelyyn ja radioamatööriyhteyksien pitämiseen kannustavat aktiviteettikutsumerkit OH*STAYHOME kaikilla piirinumeroilla ajalle 3.4.-3.7.2020. SRAL:illa on vastuu kymmenestä tunnuksesta, OH0STAYHOME – OH9STAYHOME, ja SRAL jakaa kyseessä olevien kymmenen luvan käytöt viikon pituisina periodeina. Kulloistakin käyttöä koordinoi piirikoordinaattori.
Ulkoministeri Pekka Haavisto on lupautunut Suomen STAY HOME-aktiviteetin suojelijaksi. Viestissään ulkoministeri lähettää parhaat onnentoivotuksensa projektiin osallistujille ja kaikille suomalaisille radioamatööreille. Suomen radioamatööreillä on ollut projektissa merkittävä panos ja radiosanomia on Suomesta lähtenyt jo yli 75 000.
Samoin IARU:n presidentti, Tim Ellam VE6SH, tervehtii viestissään ilolla kansainvälisesti jo merkittäväksi kasvanutta STAYHOME-projektia ja haluaa erityisesti huomioida kansallisten telehallintojen mukanaolon. STAYHOME-asemia on nyt jo yli 30 maasta ja mukana ollaan kaikista maanosista.
STAYHOME-asemien maailmanlaajuinen yhteistapaaminen tapahtuu bandeilla 6.-7.6.2020. Tämä on hankkeen merkittävin yhteinen ponnistus. Tapahtuman tiedotetaan lisää myöhemmin.
Liiton nettisivuilta voit lukea IARUN presidentin Timin VE6SH tervehdyksen sekä viime viikon kuulumiset Samoalta. Sivuilta löydät myös piirikoordinaattorien yhteystiedot ja lisätietoa projektista.
 
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD järjestää Suomen Radioamatööriliiton syysleirin, joka pidetään Hankasalmella Lomakeskus Revontulessa 10.–13.9.2020. Paikka on monille jo varmasti tuttu vuosien 2008, 2014 ja 2016 kesäleireiltä ja tulevana syksyllä tämä paljon kehuttu leiripaikka on jälleen täynnä radioamatöörihenkeä ja hauskanpitoa. Paikka on keskellä Suomea, hyvien kulkuyhteyksien varrella, joten sinne on helppo tulla. Leirikeskuksesta löytyy tekemistä koko perheelle.
Syysleirin valmistelut ovat alkaneet ja leirin ohjelmasta ja muista leirin järjestelyistä tiedotetaan kesän kuluessa liiton tiedotuskanavilla ja nettisivuilla sekä järjestävän kerhon kotisivulla www.oh6ad.fi.
Alueen majoitusvarauksia voi tehdä maanantaista 1.6.2020 klo 10.00 alkaen.
Seuraamme luonnollisesti viranomaisten ohjeita ja määräyksiä Covid-19 -tilanteen suhteen.
Pysykää terveinä ja nähdään syksyllä Hankasalmella!
 
* Määräystyöryhmä tiedottaa: Uusi tieliikennelaki voimaan kesäkuussa *
Uusi pitkään valmisteltu tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020. Radioamatöörejä erityisesti kiinnostava lain kohta on ”Tekninen laite ajon aikana”, jonka mukaisesti radioamatöörin lähetin-vastaanotinta on mahdollista edelleen käyttää ajoneuvossa siten, että se ei haittaa tai vaaranna ajoneuvolla ajamista. Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei siis saa ajon aikana käyttää viestintävälinettä siten, että pitää sitä kädessään.
Tiedotteen voi lukea liiton nettisivuilta.
 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
Vuoden 2020 OH-luettelokirja julkaistaan ensi kesänä. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan vuoden 2018 toukokuun jälkeen. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta.
Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luetteloon, ilmoita asiasta täyttämällä liiton verkkosivuilla oleva nettilomake tai vaihtoehtoisesti ottamalla yhteyttä toimistoon.
Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun vuonna 2019 tai 2018, lupaa ei tarvitse uusia.
 
* ITE-asemien aktiivisuustapahtuma 23.5.  *
ITE-asemien aktiivisuustapahtuma pidetään lauantaina 23.5.  Kyseessä ei ole kilpailu vaan ITE–aktivoinnin tarkoituksena on pitää yhteyttä itserakennetuilla sekä rakennussarjoista rakennetuilla radioilla sekä testata erilaisia antenneja. Lisätietoja tapahtumasta sekä kuvia huhtikuun tapahtumaan osallistuneista laitteista löytyy liiton nettisivuilla.
 
* Perinneradiotapahtuma PRT30 järjestetään 6.6. *
PRT 30-tapahtuma järjestetään lauantaina 6.6.2020.  Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Lisätietoja tapahtumasta liiton nettisivuilla.
 
* OHFF-aktivointitapahtuma kesäkuun puolivälissä *
OHFF Flora & Fauna Finland järjestää kesäkuun toisena viikonloppuna portable-aktivointiviikonloppukilpailun, jossa kannustetaan radioamatöörejä retkeilemään OHFF-luonnonsuojelukohteisiin pitämään radioyhteyksiä ympäri maailman. Kisaluokkia löytyy aktivoijille ja kotisohvalta workkivalle huntterille. Lisätietoja liiton nettisivuilla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan K.S.Sainion muistokilpailu, OH-SM-maaottelu CW, His majesty The King of Spain Contest CW ja Baltic Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja Helatorstaina NAC 70 MHz.
 
* K.S. Sainion muistokilpailu 17.5. *
K.S. Sainion muistokilpailu kilpaillaan nyt sunnuntaina 17.5.2020. Kilpailu on osa SRAL:n HF-kilpailujen SM-sarjaa ja sen järjestää OH2T. Lisätietoja kilpailusta löytyy Liiton sivuilta.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 23.5. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media