Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 22/2020, 13.6.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 13.6. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL
 
SISÄLTÖ
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
* Määräystyöryhmä tiedottaa *
* Vaalivaliokunta tiedottaa *
* Jäsenmaksulaskut 2020 *
* Liiton toimiston kesäaukiolo *
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
* STAY HOME-aktiviteetti – Loppuraportti *
* 160M aktiviteetti-ilta hyväntekeväisyyden siivittämänä *
* OH2HQ äänessä IARU-kisassa 11.-12.7. *
* Ennakkotieto: Lutikoiden tuuletus 26.9. *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
Traficom on julkaissut uuden soveltamisohjeen tutkintojen jatkamiseksi, mutta asia vaatii vielä valmistelutyötä. Tarkemmat ohjeet toimitetaan pätevyystutkijoille ensi viikon aikana. Asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin.
Tiedote koronavirusepidemian vaikutuksista on luettavissa kokonaisuudessaan liiton nettisivuilla.
 
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
Suomen Radioamatööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja yksi juhlavuoden päätapahtumista on kesäleiri. Tapahtumalle etsitään nyt järjestävää tahoa. Onko kerhosi kiinnostunut juhlavuoden kesäleirin järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista pyydetään lähettämään liiton toimistolle. Hakemuksia otetaan vastaan 15.10.2020 asti.
 
* Määräystyöryhmä tiedottaa *
Ajoneuvojen langattoman latauksen normiesitys kaatui
IEC CISPR normiesitys ajoneuvojen langattoman latauksen radiohäiriöistä kaatui kansainvälisessä äänestyksessä. IEC on maailmanlaajuinen standardointijärjestö ja sen radiohäiriökomitea CISPR on jo hyvän aikaa työskennellyt päästörajojen määrittämiseksi langattomalle ajoneuvojen lataukselle. Suomessa tätä komiteaa edustaa SESKO:n alla toimiva kansallinen radiohäiriökomitea SK CISPR.  SRAL on ollut mukana tämän kansallisen komitean toiminnassa jäsenenä vuodesta 2015 lähtien, jotta  käyttämiemme taajuuksien mahdollisimman puhtaana pysyminen tulisi otettua huomioon.
Kyseinen standardi oli kehitetty laitteistovalmistajien huomattavassa paineessa, ja IARU:n mielestä se oli puutteellinen monilla alueilla. Suomen Radioamatööriliitto on ollut aktiivisesti mukana myös IARU:n radiohäiriökomiteassa.
Lue lisää liiton sivuilta löytyvästä tiedotteesta.
 
* Vaalivaliokunta tiedottaa *
Sähköinen äänestäminen vaatii sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron
Vaalivaliokunta on linjannut SRAL:n vaalijärjestyksen mukaisesti, että syksyn 2020 hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen vaaleissa käytetään äänestystapoina sähköistä äänestystä ja kokouspaikalla äänestämistä.
Jotta jäsen voi äänestää sähköisesti, pitää liiton jäsenrekisterissä olla toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Voit nyt ilmoittaa tietosi käyttämällä tätä lomaketta.
Vaihtoehtoisesti voit myös ottaa yhteyttä liiton toimistoon joko sähköpostitse toimisto ät sral.fi tai puhelimella (09) 562 5973.
 
* Jäsenmaksulaskut 2020 *
Vuoden 2020 maksamattomista jäsenmaksulaskuista on lähetetty viime viikolla muistutuslaskut sähköpostitse niille jäsenille, joilla on sähköposti käytössä. Loput muistutuslaskuista saapuvat kirjepostina. Jos olet epävarma jäsenmaksutilanteestasi, otathan ystävällisesti yhteyttä liiton toimistoon.
Liitto suosittelee ottamaan käyttöön e-laskutuksen tulevien vuosien laskuille.
 
* Liiton toimiston kesäaukiolo *
Toimisto on kesälomilla 22.6.-17.7. sekä 27.7.- 7.8. Toimisto on heinäkuussa avoinna viikolla 3o.
 
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD järjestää Suomen Radioamatööriliiton syysleirin, joka pidetään Hankasalmella Lomakeskus Revontulessa 10.–13.9.2020. Leirin ohjelmasta ja muista leirin järjestelyistä tiedotetaan lisää heinäkuun RA-lehdessä, muilla liiton tiedotuskanavilla ja nettisivuilla sekä järjestävän kerhon kotisivulla www.oh6ad.fi. Majoitusta voi nyt varata ja se tehdään suoraan Lomakeskus Revontulesta.
Seuraamme luonnollisesti viranomaisten ohjeita ja määräyksiä Covid-19 -tilanteen suhteen.
Pysykää terveinä ja nähdään syksyllä Hankasalmella!
 
* STAY HOME-aktiviteetti – Loppuraportti *
Kaksi kuukautta kestänyt STAYHOME-projekti koki arvoisensa virtuaaliset loppujuhlat radiossa viime viikonloppuna.  Noin 6000 radioamatööriä noin 130:sta maasta oli mukana leikillisen vakavassa radiotapahtumassa. Kaiken takana oli ilahduttaa radioamatööriyhteisöä koronaviruksen kurjimuksen aikana.
Tapahtuman loppuhuipentuma suoritettiin leikillisessä kilpailuformaatissa ja sen Suomen osuuden voitti Turun joukkue 3797 yhteyden tuloksella. Onnittelut Turkuun ja sen 8-henkiselle joukkueelle: OH1NX, OH1JD, OH1MA, OH1ND, OH1TV, OH1XFE, OH1NDA ja OH1MN. Toisena oli Helsingin joukkue vain niukasti pienemmällä yhteysmäärällä ja kolmantena Joensuun joukkue.
Koko STAYHOME-aktiviteetissä pidettiin Suomesta yli 130 000 yhteyttä ja siihen osallistui projektin kuluessa lähes 100 suomalaista hamia. Kaikille suomalaisille hanketta tukeneille ja mukana olleille suurkiitos hienosta yhteistyöstä!
 
* 160M aktiviteetti-ilta hyväntekeväisyyden siivittämänä *

Tervetuloa workkimaan ja vaikuttamaan hyväntekeväisyyden hengessä perjantaina 26.6.2020 klo 1800 SA alkaen Matin OH7SV ideoiman 160M aktiviteetti-illan tiimoilta. Tolppa on vanha tuttu 1846 Khz  ja illan meklarina toimii Anne, OH2YL juhlatunnuksellaan OG30YL. OH2YL ja OH7SV lahjoittavat Lastenklinikoiden Kummit ry:lle 1€/workittu asema ja 2€/workittu YL-asema. Luvassa aimo annos hamsprittiä koko perjantai-illan edestä aina puolen yön toiselle puolelle saakka.
Haastamme siis kaikki kynnelle kykenevät mukaan radioaktiiviseen iltaan 160M hengessä ja ennen kaikkia tekemään hyväntekeväisyyttä pienten lapsipotilaiden hyväksi. Tervetuloa mukaan!
 

* OH2HQ äänessä IARU-kisassa 11.-12.7. *
Maailmanlaajuinen IARU HF World Championship on yksi HF-kilpailukalenterin merkittävimmistä tapahtumista. Sen erityispiirre on IARUn jäsenliittojen päämaja-asemien suuri kansainvälinen näkyvyys. Suomea ja Suomen radioamatööriliittoa edustaa OH2HQ, kuudella HF-bandilla CW:llä ja fonella samanaikaisesti.
OH2HQ:n signaalit lähtevät maailmalle samanaikaisesti yhteensä 12 iskukykyisestä asemapaikasta ympäri Suomen, Taivassalosta Kiiminkiin ja Vaasasta Simpeleelle. Tulossa on muun muassa Youtube-striimi, jota kaikki kiinnostuneet voivat seurata. Tulethan itsekin mukaan kisaan pitämään kusoja! Lisätietoja heinäkuun Radioamatööri-lehdessä, bulletiinissa ja sähköpostilistoilla lähempänä kilpailun ajankohtaa.

* Ennakkotieto: Lutikoiden tuuletus 26.9. *
Salon Radiokerhon perinteinen Lutikoiden tuuletus peruuntui toukokuulta ja järjestetään sen sijaan Muurlan kerhotilalla lauantaina 26.9.2020.  Tuuletuksen yhteydessä bonkkileiri koko viikonlopun. Salon Kerhon tuuletukset alkoivat Isokylässä vuonna 1991, joten tämän vuoden poikkeuksellisesti syksyllä järjestettävä tuuletus on juhlavasti 30. Juhlallisuuksien laatuun ja määrään tulevat vaikuttamaan valtakunnan koronatilanne sekä syksyn arvaamaton sää. Lisätietoja: Memma,  oh1eg ät sral.fi. Tervetuloa tuulettumaan!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan GACW WWSA CW DX Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan AllAsian DX Contest, CW.
Sitä seuraavalla viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz +up.
Sitä seuraavana viikonloppuna kilpaillaan Ukrainian DX DIGI Contest ja His Majesty The King of Spain Contest, SSB.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kahden viikon kuluttua lauantaina 27.6. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media