Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 39/2020, 28.11.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 28.11. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* RA-lehden ensi vuoden aineistopäivät ja kirjoituskutsu *
* Silent key Liiton kunniajäsen Paavo Kotilainen OH2SN *
* Glögitilaisuutta ei järjestetä tänä vuonna *
* Jäsenmaksujen e-laskutilaukset *
* QSL-toimisto tiedottaa *
* Valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus pidettiin viime viikonloppuna *
* ITE-tapahtuma pidettiin lokakuussa *
* Itsenäisyyspäivän tapahtumia – Perinneradiotapahtuma, OI-aktiviteettipäivä ja Kuutosten Cup *
* Jouluasema OG1XMAS äänessä *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* RA-lehden ensi vuoden aineistopäivät ja kirjoituskutsu *
Radioamatööri-lehden tämän vuoden viimeinen numero ilmestyy 7.12. ja sen teemana on rakentelu. Ensi vuonna RA-lehtiä ilmestyy kahdeksan numeroa. Lehtien aineistopäivät on nyt julkaistu liiton nettisivuilla. Tammikuun Ra-lehteen pyydetään toimittamaan aineistot 16.12. mennessä.
Radioamatööri-lehti pyrkii julkaisemaan ensi vuoden joka numerossa juhlavuoden teemaan liittyviä kirjoituksia. Aihe voi liittyä henkilöön, tapahtumaan, asiaan tai johonkin merkkipaaluun tai käännekohtaan Liiton historiassa. Kirjoitukset, kuvat ja muun materiaalin voi lähettää osoitteeseen ra-lehti ät sral.fi.
 
* Silent key Liiton kunniajäsen Paavo Kotilainen OH2SN *
Suomen Radioamatööriliitto ry:n kunniajäsen OOT Paavo Kotilainen, OH2SN, kuoli 26.11.2020. Hän oli syntynyt 3.7.1920 ja kuollessaan sadan vuoden ikäinen.
OOT Paavo eli hyvän elämän, vaikka hänen elämänpolkuunsa mahtuu lama- ja pulavuosia sotavuosista puhumattakaan. Hän liittyi Suomen Radioamatööriliittoon vuonna 1939. Paavon radiokipinä syttyi koulupoikana, ja innoituksen lähteenä oli Ilmari Jäämaan Nuorten kokeilijan ja keksijän kirja.
Kuten niin monen nuoren miehen kohdalla, sota katkaisi vääjäämättömästi kaiken radioharrastuksen. Talvisodassa Pate oli määrättynä Päämajan valvontatehtävissä, ja jatkosodassa hän palveli maineikkaassa Reino Hallamaan johtaman radiotiedustelun mootttoroidussa tiedusteluosastossa, MOTOssa. Paavo oli sotilasarvoltaan res kapteeni. Hänet kutsuttiin ELSO-killan kunniapuheenjohtajaksi vuonna 2010.
Paavo sai jo nuorena miehenä vastuullisia tehtäviä Suomen Radioamatööriliitossa: hän toimi liiton hallituksen jäsenenä vuosina 1948-49, ja hänet valittiin liiton puheenjohtajaksi vuosiksi 1950-51. Hänet palkittiin Jäämaan palkinnolla vuonna 1950, ja liiton kunniajäseneksi hänet kutsuttiin vuonna 1991.
Paavo oli kuollessaan Liiton vanhin ja pitkäaikaisin jäsen. Kunnioitamme Paavon OH2SN muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Glögitilaisuutta ei järjestetä tänä vuonna *
Liiton vuosittaista glögitilaisuutta ei järjestetä tänä vuonna koronatilanteen vuoksi.
 
* Jäsenmaksujen e-laskutilaukset *
Muistathan tilata E-laskun tulevia jäsenmaksuja varten. Lisätietoja e-laskun tilaamisesta löytyy omasta pankista. Jos tarvitset tämän vuoden jäsenlaskutietoja e-laskun rekisteröintiin, tiedot voi pyytää liiton toimistosta.
 
* QSL-toimisto tiedottaa *
QSL-korttiliikenne toimii koronan vaikutuksista huolimatta Suomeen ja ulkomaille samalla tavoin kuin ennenkin, muutamia poikkeusmaita lukuunottamatta. Lista poikkeuksista löytyy Postin sivuilta. Joillain kotimaan alueilla on ollut viivytyksiä. Ykkösten liikenne on ollut pysähdyksissä koronarajoitusten vuoksi, mutta alkaa nyt taas toimimaan.
 
* Valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus pidettiin viime viikonloppuna * 

Pohjois-Karjalan radiokerho johti valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 20.-21.11.2020 MPK:n Savo-Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöintiin HF-, VHF- ja UHF-verkoissa puheella, datalla ja sähkötyksellä. Dataliikenteessä käytettiin Winlink Express- ja VARA HF-ohjelmistoja. Harjoitukseen osallistui yli 20 asemaa eri puolilta Suomea. Viestiyhteydet toimivat ja liikennöinti onnistui pääosin hyvin, harjoittelua kuitenkin tarvitaan lisää.
Suuret kiitokset kaikille harjoitukseen osallistuneille ja sitä tukeneille.
Seuraava valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus järjestetään 26.- 27.3 2021. Tervetuloa mukaan.
 
* ITE-tapahtuma pidettiin lokakuussa *
Vuoden viimeinen ITE-tapahtuma pidettiin 31.10.2020. Kuvia tapahtumaan osallistuneista laitteista ja lisätietoa tapahtumasta löytyy liiton nettisivuilta. Kiitokset kaikille osanottajille ja vasta-asemille. Jatkamme harjoituksia ITE-radioiden ja antennien kanssa jälleen ensi vuonna! 73 de OH1UH Kari.
 
* Itsenäisyyspäivän tapahtumia *
Perinneradiotapahtuma PRT31
Perinneradiotapahtuma PRT31 vietetään 6.12.2020. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40 vuotiaita veteraaniradioita ja ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.
Lisätietoja viimeisimmästä Vipusesta.
OI-aktiviteettipäivä
Sotilasradioamatöörit aktivoituvat sunnuntaina 6.12. radioamatööritaajuuksilla juhlistamaan Suomen itsenäisyyspäivää. Kerää mahdollisimman monta OI-prefiksillä varustettua radioamatööriasemaa ja ano hienoa OI-awardia (manageri OH7JHA).
Kuutosten Cup
Kuutosten kuudennen päivän cup järjestetään itsenäisyyspäivänä. Tervetuloa mukaan! Järjestäjänä OH6AD. Lisätietoja Liiton nettisivuilla.
 
* Jouluasema OG1XMAS äänessä *
OH9A-jengin joulun ajan erikoisasema OG1XMAS on äänessä 29.11.-26.12.2020. Joulukuusen vihreällä teemalla OG1XMAS kuittaa kaikki yhteydet LOTW:ssa ja Clublogissa. 73, Timo OH1NOA.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW DX Contest, CW.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ARRL 160 -Meter Contest ja PRO CW Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 5.12. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko. Paavo Kotilaisen OH2SN muistelun toimitti Reino OH2HK.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media