Uncategorized

ITE-näyttely 11.3.–30.5.2021

Itse rakennettujen radioiden näyttelyssä paristovastaanotin ja kalkutin.
ITE-näyttely Suomi 100 -juhlaleirillä Tammelassa vuonna 2017.

Liiton juhlavuoden kunniaksi järjestetään itsetehtyjen amatööritoimintaan liittyvien laitteiden näyttely, ITE-näyttely, 11.3.–30.5.2021 välisenä aikana Helsingissä. Näyttelyssä esitellään ITE-laitteita Suomen radioamatööritoiminnan sadan vuoden ajalta. Siis ei pelkästään vanhoja laitteita, vaan ihan uusimmallakin tekniikalla tehtyjä uusia laitteita.

Tarkoituksena on antaa historiallinen läpileikkaus radioamatöörien itserakentelun kehittymisestä läpi vuosien. Laitteiden toimivuutta, täydellisyyttä ja ehjyyttä ei vaadita. Ajan patinakaan ei haittaa, päinvastoin. Laitteet suojataan siten, että näyttelyvieraat eivät pääse niitä käsittelemään.

Näyttelyn yhteydessä on auditoriotilassa kolmena torstaina, kerran kuussa, radioamatööritoimintaan liittyviä kansantajuisia esitelmiä ja keskusteluita.

ITE-laitteita löytyy sekä yksittäisiltä amatööreiltä, että kerhoilta. Nyt on hyvä keskustella kerhoilloissa ja bulletiineissa asiasta, kaivaa varastoja ja hyllyjä tai tehdä ITE-laite näyttelyyn. Mitä enemmän laitteesta on tietoa, sitä kiinnostavampi se on. Laitteen tekijä, milloin tehty, miten ja milloin on käytetty, ketkä ovat käyttäneet. Mitä tarinoita siihen liittyy. Jos laitteeseen liittyy netissä kuvia tai videoita, ovat ne myös mielenkiintoisia.

Kun kyseessä on kerran sadassa vuodessa toteutettava juhlanäyttely, on toki aivan kunnia-asia osallistua. Jos haluat laitteesi tai laitteita näyttelyyn, ota pikaisesti yhteyttä Heikkiin, OH2BGX, osoitteella (Heikin kutsu)@sral.fi. Heikiltä saat myös ohjeet laitteiden näyttelyyn toimittamisesta.

Tietoja näyttelyesineistä ja torstaiesityksistä, ehdotuksia ja kysymyksiä voi toimittaa myös Heikille. Radioamatööri-lehdissä 2/2020 sivulla 9 sekä 5/2020 sivulla 15 on ollut artikkelit asiasta. Yhdessä toimien saamme muistorikkaan näyttelyn 100 vuoden radioamatööritoiminnan kunniaksi.

 

SRAL 100 -sivulle