Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 05/2021, 6.2.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 6.2. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

SISÄLTÖ
* Liiton jäsensivusto on otettu käyttöön *
* Liiton kevätkokous pidetään kesäleirillä *
* Hallituksen kyselytunti pidetään huomenna 6.2. *
* Juhlavuoden valokuvanäyttelyt aukeavat 13.2. *
* ITE-näyttelyn ajankohta siirtyy *
* Historiatoimikunta tiedottaa *
* Jäsenmaksulaskut on lähetetty *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent key *
* Perusluokan radioamatööritutkinto etäopetuksena Tampereelta *
* Kerhojen vuosikokouskutsut *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *

* Liiton jäsensivusto on otettu käyttöön *
Jäsensivustolta voit nyt ladata luettavaksesi Radioamatööri-lehtiä vuodesta 2008 alkaen sekä pohjoismaisten radioamatööriliittojen julkaisemia lehtiä (QTC, OZ, Amatørradio ja CQTF). Sähköinen OH-luettelo ja muita toiminnallisuuksia otetaan käyttöön myöhemmin.
Palvelua käytetään liiton jäsenrekisterissä olevalla sähköpostiosoitteella. Voit tarvittaessa päivittää sähköpostiosoitteesi liiton toimistolle tällä lomakkeella: Päivitä yhteystietosi.
Jäsensivut löytyvät osoitteesta members.sral.fi.

* Liiton kevätkokous pidetään kesäleirillä *
Liiton kevätkokous pidetään yhä jatkuvan koronavirusepidemiatilanteen vuoksi tänä vuonna Liiton kesäleirin yhteydessä. Kesäleiri järjestetään 15.-18.7.2021. Jäsenten esitysten ja tunnustuspalkintoesitysten määräaikaa pidennetään myös niin, että uusi määräaika on esityksille on 17.5.2021 tai 2 kk ennen kevätkokousta.

* Hallituksen kyselytunti pidetään huomenna 6.2. *
Hallituksen vuoden ensimmäinen kyselytunti pidetään lauantaina 6.2.2021 HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00 sekä FinDMR-verkossa klo 14.30, puheryhmä 244, klo 14.30. Tervetuloa mukaan kyselemään ja kuuntelemaan!

* Juhlavuoden valokuvanäyttelyt aukeavat 13.2. *
Seuraava liiton 100-vuotisjuhlavuoden tapahtuma alkaa ensi viikolla. Kalervo ”Kille” Korjus, OH2CX, ja Ritva Korjus, OH2CJ, ovat koonneet liiton arkistosta kolme valokuvanäyttelyä. Ne aukeavat verkossa ensi lauantaina, Maailman radiopäivänä, 13.2. Näyttelyt ovat katsottavissa tämän vuoden loppuun saakka. Näyttelyt esittelevät radioamatööritoimintaa eri vuosikymmeniltä ja samalla myös teknologian kehitystä. Yksi näyttelyistä on keskittynyt itse rakennettuihin radiolaitteisiin.
Näyttelyt löytyvät osoitteesta sral100kuvat.sral.fi.
SRAL 100-vuotisjuhlatoimikunta toivoo, että verkkomuodossa järjestetyt näyttelyt tarjoavat iloa jäsenkunnalle kautta maan. Näyttelyistä sopii toki vinkata myös muille historiasta kiinnostuneille. Antoisia hetkiä historiallisten valokuvien parissa!

* ITE-näyttelyn ajankohta siirtyy *
Tekniikan museolla Helsingissä järjestettävän ITE-näyttelyn ajankohta on siirtynyt koronatilanteen takia. Uuden aikataulun mukaan näyttely avataan 20.4. ja näyttely on avoinna kesän yli. Näyttelyssä esitellään ITE-laitteita Suomen radioamatööritoiminnan sadan vuoden ajalta ja sen yhteydessä pidetään myös esitelmätilaisuuksia. Jos haluat laitteesi  näyttelyyn, ota pikaisesti yhteyttä Heikkiin, OH2BGX, osoitteella (Heikin kutsu)@sral.fi. Lisätietoja viimeisimmästä Radioamatööri-lehdestä tai liiton nettisivuilta.

* Historiatoimikunta tiedottaa *
Liiton nettisivuilla on julkaistu lista arkistoon vuonna 2020 tallennetusta historiamateriaalista. Lisätietoja sivulla sral.fi/arkistoprojekti/.

* Jäsenmaksulaskut on lähetetty *
Vuoden 2021 jäsenmaksulaskut on lähetetty tällä viikolla. Ne saapuvat joko postilla tai e-laskuna, jos on jo tehnyt e-laskutilauksen. Liitto suosittelee jäsenistölle e-laskutuksen käyttöönottoa. Jos e-laskua ei ole vielä ottanut käyttöönsä, on se helppo tehdä samalla, kun maksaa tämän vuoden jäsenmaksua verkkopankissa. Lisätietoja omasta pankista tai liiton toimistolta.

* Toimisto tiedottaa *
Toimisto on tällä hetkellä ruuhkautunut tilauksista, joten tuotteiden toimitusajat ovat tavanomaista pidemmät.

* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Risto Vähäkankaan, OH8RV, poismeno. Kunnioitamme Riston muistoa hetken hiljaisuudella.

* Perusluokan radioamatööritutkinto etäopetuksena Tampereelta *
Tampereen Radioamatöörit ry järjestää perusluokan radioamatööritutkintoon tähtäävän etäkurssin neljänä viikonloppuna 20.2. alkaen. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kurssille ensi perjantaihin 12.2. mennessä taloudenhoitajalle, talous ät oh3ne piste fi.

* Kerhojen vuosikokouskutsut *
Hämeenlinnan Radioamatöörit
Hämeenlinnan Radioamatöörien, OH3AA:n, vuosikokous pidetään ensi maanantaina 8.2. klo 18.00 Kanta-Hämeen keskussairaalassa, osoitteessa Ahvenistontie 20, Hämeenlinna. Koska koronavirusepidemiaan liittyvien rajoitteiden vuoksi paikalla saa olla enintään 10 henkilöä, pyytää kerho kaikkia osallistujia käyttämään kokousta varten valmisteltua etäosallistumismahdollisuutta. Ohjeet osallistumiseen löydät kerhon verkkosivuilta: oh3aa.fi. Tervetuloa!

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Mexico RTTY International sekä sunnuntaina SRAL:n Peruskisa.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ARRL International DX Contest CW.

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 13.2. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media