Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 07/2021, 20.2.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 20.2. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta.

SISÄLTÖ
* Juhlavuoden valokuvanäyttelyt on avattu *
* Liiton jäsensivusto on otettu käyttöön *
* SRAL 100v juhlavuoden kesäleiri järjestetään 15.-18.7. Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa*
* Radiotaajuusmääräyksiä*
* Ehdota ITE-näyttelylle nimeä *
* Tapahtumia*
* Jäsenmaksulaskut on lähetetty *
* DXCC-korttien tarkastus*
* Silent key*
* Kerhojen vuosikokouskutsut *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *

* Juhlavuoden valokuvanäyttelyt aukesivat viime lauantaina *
Suomen Radioamatööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden valokuvanäyttelyt ovat avattu verkossa. Kalervo ”Kille” Korjus, OH2CX, ja Ritva Korjus, OH2CJ, ovat koonneet liiton arkistosta kolme valokuvanäyttelyä.  Näyttelyt ovat katsottavissa tämän vuoden loppuun saakka. Näyttelyt esittelevät radioamatööritoimintaa eri vuosikymmeniltä ja samalla myös teknologian kehitystä.  Näyttelyt löytyvät osoitteesta sral100kuvat.sral.fi.

* Liiton jäsensivusto on otettu käyttöön *
Jäsensivustolta voit nyt ladata luettavaksesi Radioamatööri-lehtiä vuodesta 2008 alkaen sekä pohjoismaisten radioamatööriliittojen julkaisemia lehtiä (QTC, OZ, Amatørradio ja CQTF).  Jäsensivut löytyvät osoitteesta members.sral.fi.

*SRAL 100v juhlavuoden kesäleiri järjestetään 15.-18.7.2021 Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa. Järjestäjänä toimii Riihimäen kolmoset, OH3AD*

Leiri avataan torstaina kello 12:00 ja päättyy SRAL:n kevätkokoukseen, joka alkaa kello 10:00 sunnuntaina. Kesäleirin ohjelmaa koostetaan parhaillaan. Ohjelma tulee sisältämään esitelmien, kirpputorin ja nokkakusoilun lisäksi myös SRAL:n OT-kutsutapaamisen ja juhlaillallisen sekä paljon muuta. OH3AD@nulloutlook.com

Tietoja Eerikkilän urheiluopiston kattavista majoitus- ja ravintolapalveluista sekä liikunta mahdollisuuksista on saatavilla opiston www-sivustolta eerikkila.fi. Tarjolla on eri tasoisia hotellihuoneita, huoneistoja ryhmille ja huviloita. Majoitustilaa on paljon tarjolla halukkaille. Lisäksi on varattavissa 40 sähköistettyä asuntoautopaikkaa ja telttamajoitus mahdollisuus.

Eerikkilä tarjoaa täydet ruokaravintola- ja kahvilapalvelut. Lisäksi tulee käyttöön sauna- ja grillimahdollisuudet Ruostejärven rannan tuntumassa. Hintatiedot tulevat saatavilla ensi viikolla. Tilojen varaus alkaa maanantaina 15.3.2021 Eerikkilän sivustoille avattavalla ilmoittautumis- ja varauslomakkeella. Ilmoittautuminen leirille tulee tehdä varauslomakkeella, vaikka ei Eerikkilän palveluita haluaisikaan käyttää, vaan osallistuu vain itse kesäleiritapahtumaan. Tämä on tärkeää, jotta järjestäjä ja opisto voivat varautua oikeaan kävijä- ja ruokailijamäärään. Ilmoittautuminen päättyy 31.5.2021. Tehdyt varaukset voi peruuttaa tarvittaessa Eerikkilän palvelujen osalta ilman kuluja 30 päivää ennen varauksen alkua.

Koronatilanteen mahdollisesti aiheuttamat rajoitukset huomioidaan kesäleirin järjestelyissä voimassa olevien määräysten mukaisesti. Mikäli leiri joudutaan kokonaan peruuttamaan, julkaistaan tieto siitä viimeistään 31.5.2021.

Eerikkilä tarjoaa loistavat ja juhlalliset puitteet kesäleirille. Tervetuloa viihtymään hami-kansan pariin.

Kesäleirin ohjelma tiedotetaan RA-lehdessä, bulletiinissa, Facebookissa ja Fin-Hamissa  myöhemmin.

Halukkuuksista esitelmän pitämiseen, kaupallisten esittelypaikkojen varauksia ja muita tiedusteluja itse leiriä koskien voi lähettää osoitteeseen OH3AD@nulloutlook.com.

Kesäleiriterveisin OH3AD hallitus

* Radiotaajuusmääräyksiä*
Uusi Radiotaajuusmääräys on tullut voimaan. Määräys koskee radiotaajuuksien käyttöä. Sen tarkoituksena on turvata radiotaajuuksien tasapuolinen saatavuus sekä tehokas, tarkoituksenmukainen ja riittävän häiriötön käyttö. Lue lisää radiotaajuusmääräykseen tehdyistä muutoksista liiton nettisivuilta.

Radiotaajuusmääräyksen 4AA/2021M muutosten vaikutus radioamatöörikäyttöön taajuuskaistalla 50 -52 MHz. Vuonna 2021 voimaan tulevassa radiotaajuusmääräyksessä radioamatööritaajuusalueen käyttöehdot ovat muuttuneet. Jatkossa kaikkien Suomessa toimivien radioamatöörien täytyy huomioida radiolähettimensä aiheuttama sähkökentän voimakkuus Venäjän federaation rajalla. Lue lisää määräyksen vaikutuksista liiton nettisivuilta. Nettisivuilta löytyy myös ohje kenttävoimakkuuden määrittämiseksi.

* Ehdota ITE-näyttelylle nimeä *
Radioamatöörien itse rakentamia laitteita esittelevä ITE-näyttely aukeaa 20.4. Tekniikan museolla Helsingissä. Nyt pyydetään mieleenpainuvia ja hyvin radioamatöörien rakenteluharrastusta kuvaavia nimiehdotuksia näyttelylle.  Lähetä nimiehdotuksesi sähköpostilla Heikille, OH2BGX, 15.3. mennessä osoitteella oh2bgx@nullsral.fi. Voittajaehdotuksen lähettäjä palkitaan SRAL 100 -mukilla.

*Tapahtumia*
Kevään ensinmäinen ITE – Tapahtuma Lauantaina 6. Maaliskuuta. Tapahtuma ei ole kilpailu vaan tarkoitus on kokeilla itsetehtyjä ja rakennussarja-radioita sekä erillaisia antenniratkaisuja.
CW- osio alkaa klo. 09 – 12 ( SA ). 3500 – 3575 kHz.
FONE -osio (DSB,SSB – ja AM) alkaa klo. 12 – 16  ( SA ). 3600 – 3750 kHz. Mahdollisuuksien mukkaan myös 5354 kHz USB.
Sanoma : oma kutsu /  ( i ) iivari.
Vapaamuotoinen raportointi kuvineen : oh1uh@nullsral.fi Karille.

Pohjan Viestikillan sotilasradioamatööriasema OI8VK , aktivoituu Oulussa perjantaina 5.3.2021 viestiaselajin vuosipäivänä, ja kutsuu kaikkia suomalaisia radioamatööriasemia.
Sotilasradioamatööriasema päivystää Oulussa seuraavasti HF:taajuuksilla, 80m:n bandilla;  CW:llä klo 06:00-07:00 taajuudella 3.556 MHz +-QRM (SA) , USB:llä klo 07:00-08:00 taajuudella 3.620 MHz,(OI8VK kuuntee mm. sotilasradioharrastajia, joten huomioithan poikkeuksellisesti USB sivunauhan), AM:llä klo 08:00-09:00 (OI8VK kuuntelee perinneradioita taajuudella 3.752 MHz). 
FT-8 Digimodella  Päivystämme 40m:llä klo 10:00-11:00 taajuudella 7,074 MHz, USB sekä 20m:llä klo 12:00-16:00 taajuudella 14,074 MHz, USB  toimi
Operaattoreina Oulussa toimivat OH8CCO Ari sekä OH8GEG Sakari
Tervetuloa. 

OI-aktiviteettipäivä perjantainan 5.3. Sotilasradioamatöörit viettävät Viestiaselajin vuosipäivää perjantaina 5.3.21 radioamatööritaajuuksilla. Asemat tunnistaa maailmalla harvinaisesta OI-prefiksistä. OI maatunnuksella olevia kutsumerkkejä on maailmassa vain 35.
Tervetuloa pitämään yhteyksiä. Muistakaa anoa hienoa OI-awardia. Säännöt löytyvät mm. Sotilasradioamatöörit Facebook sivulta. Terveisin SRAL:n OI-kerhoyhdyshenkilö Marko Päätalo,OH2LGW.

* Jäsenmaksulaskut on lähetetty *
Vuoden 2021 jäsenmaksulaskut on lähetetty postilla tai e-laskuna. Jos et ole saanut laskua, otathan yhteyttä liiton toimistoon. Liitto suosittelee jäsenistölle e-laskutuksen käyttöönottoa. Jos e-laskua ei ole vielä ottanut käyttöönsä, on se helppo tehdä samalla, kun maksaa tämän vuoden jäsenmaksua verkkopankissa. Lisätietoja omasta pankista tai liiton toimistolta.

* DXCC-korttien tarkastus*
OH5NZ, John Ahlbom, lopettaa DXCC-korttien tarkastuksen 21.3.2021.

*Silent key*
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Heimo Jarvan OH5EAB poismeno. Kunnioitamme Heimon muistoa hetken hiljaisuudella.

* Kerhojen vuosikokouskutsut *
Tampereen Radioamatöörit ry:n OH3NE:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään ma 22.2. klo 18:00. Paikkana on Teivon ABC, Ravuri-kokoustila, Hiitintie 1, 33400 Tampere.
Turun Radioamatöörit ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 25.2.2021 klo 1800 alkaen Sommelon Kerhotiloissa. Kahvitarjoilu, tervetuloa! Johtokunta.
Elimäen Radioamatöörikerho ry OH5AE:n vuosikokous pidetään kerhotiloissa Elimäen Haukkavuorella lauantaina 6.3.2021 alkaen klo 1400. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tervetuloa!

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL International DX Contest CW.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz  ja viikonloppuna CQ 160m SSB, sekä UBA DX CW ja REF SSB.

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 27.2. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Vilma Törö, OH2VT.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media