Polar-leiri netin ja radion välityksellä

Mikael, OH3UAF koeponnistaa asemaa ennen ohjelman alkua.
 
Viimeisen kahden vuoden aikana suomalaisten radionuorten keskuudessa syys-lokakuu on tarkoittanut Polar-leiriä. Tänäkin vuonna toiveet olivat korkealla. Pandemian laantuessa heräsi toive, että leiri saataisiin sittenkin järjestettyä myös tänä vuonna. Syyskuun puolessa välissä järjestelyt olivat jo ehtineetsaada hyvän alun: sekä leiripaikan että teeman suhteen kaikki oli selvillä, myöskin ilmoittautuminen oli avattu. Kuitenkin muutamaa viikkoa ennen leiriä tilanne alkoi näyttää jatkuvasti pahemmalta ja pahemmalta, ja lopulta nuorisotiimi joutui nöyrtymään, Polar-leiriä ei järjestettäisi tänä vuonna. 
 
Samana päivänä, kun päätös leirin peruuttamisesta tehtiin, päätettiin myös järjestää Polar-leiriä korvaavaa ohjelmaa. Lopulta päätettiin jatkaa nuorisoskedien saagaa, sekä järjestää interaktiivinen Instagram-livelähetys lauantaina, joka olisi ollut Polar-leirin tapahtumapäivä. Sekä livelähetys että nuorisoskedi päätettiin järjestää Mustilasta, OH5Z kilpailuasemalta, joka onkin tullut nuorisolle jo aikaisemmin tutuksi viimeisenä kolmena vuonna järjestetyn Workkimisviikonlopun tiimoilta.
 

Livestreamin aikana tutustuttiin myös Mustilan mastoviidakkoon.

 
Lauantaipäivän koittaessa Nuorisotiimin jäsenet Otava OH3OT, Niko OH5CZ, sekä Mikael OH3UAF suuntasivat kohti Mustilaa. Valmistautumisen ja ohjelman kertaamisen jälkeen kello 16:00 Instagram-live tilillä @yotafinland alkoi. Lähes tunnin pituinen livestream alkoi ensin juontajien välisellä keskustelulla radioamatöörinuorten toiminnasta ja toimintamahdollisuuksista, josta päästiin eteenpäin monelle nuorelle jo tutuksi tulleen Mustilan aseman esittelyyn. Aivan tähän ei kuitenkaan lopetettu, vaan päivän polttavana aiheena oli myös nyt joulukuussa järjestettävä December YOTA Month -tapahtuma. 
 
Katsojien erinomaisten kysymysten siivittämänä oli kuitenkin aika lopetella, ja siirtyä radion ääreen vastaanottamaan nuoria radioamatöörejä 80m taajuusalueelle. Kun paikalle innostuneiden nuorten ja vähän varttuneempienkin radioamatöörien kanssa kutsut oli vaihdettu, oli Polar 2020 pulkassa! 
 
Mikäli kiinnostuit livestramin sisällöstä, sen näkee Instagram-tilin @yotafinland IG-TV -osiosta. Lisätietoa December YOTA Monthista löydät täältä
 
Kirjoittaja: Otava OH3OT

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media