Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 09/2021, 6.3.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 6.3. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

SISÄLTÖ
* Juhlavuoden kesäleiri järjestetään 15.-18.7. Eerikkilässä *
* Hallituksen maaliskuun kyselytunti pidetään huomenna 6.3. *
* SRAL100-tiedotukset *
* Toimisto tiedottaa *
* OI-aktiviteettipäivää vietetään tänään perjantaina 5.3. *
* ITE-tapahtuma tänä lauantaina 6.3. *
* Tule mukaan viestiliikenneharjoitukseen 26.–27.3.*
* Kilpailu-uutisia *
* Naistenpäivän kilpailu kisataan 8.3. *  
* Seuraava bulletiini *

* Juhlavuoden kesäleiri järjestetään 15.-18.7. Eerikkilässä *

Riihimäen Kolmosten, OH3AD:n, järjestämä juhlavuoden kesäleiri pidetään 15.-18.7. Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa. Leiri alkaa torstaina klo 12 ja päättyy sunnuntaina klo 10 alkavaan Liiton kevätkokoukseen. Kesäleirin ohjelma tulee sisältämään esitelmien, kirpputorin ja nokkakusoilun lisäksi Liiton OT-kutsutapaamisen, juhlaillallisen sekä paljon muuta. Tiedustelut leiriä koskien osoitteeseen OH3AD ät outlook piste com.

Eerikkilän Urheiluopistolta löytyy kattavat majoituspalvelut: eri tasoisia hotellihuoneita, huoneistoja ryhmille, huviloita, sähköistettyjä asuntoautopaikkoja ja telttamajoitusmahdollisuus. Lisätiedot eerikkila.fi. Tiloja voi varata Eerikkilän sivustolle avattavalla ilmoittautumis- ja varauslomakkeella maanantaista 15.3. alkaen. Ilmoittautuminen päättyy 31.5. HUOM. Leirille tulee ilmoittautua varauslomakkeella, vaikka osallistuisi vain itse kesäleiritapahtumaan eikä käyttäisi Eerikkilän majoitus- ym. palveluita. Lisätietoja kesäleirin ilmoittautumiseen ja hintatietoihin liittyen tullaan julkaisemaan  liiton nettisivuilla pikapuoliin.

Kesäleiriterveisin, OH3AD hallitus

* Hallituksen maaliskuun kyselytunti pidetään huomenna 6.3. *
Liiton hallituksen kyselytunti pidetään lauantaina 6.3. HF:llä taajuudella 3685 kHz klo 14.00 sekä FinDMR-verkossa klo 14.30, puheryhmä 244, klo 14.30. Kyselytunnilla asiaa mm. Liiton juhlavuoden valokuvanäyttelyistä. Tervetuloa kyselemään ja kuuntelemaan!

* SRAL100-tiedotukset *
Juhlavuoden valokuvanäyttelyt löytyvät osoitteesta sral100kuvat.sral.fi. Ne esittelevät teknologian kehitystä ja radioamatööritoimintaa eri vuosikymmeniltä. Tervetuloa tutustumaan!
Liiton erikoiskutsu OH100SRAL on kerhojen ja yksittäisten jäsenten käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan. Pääset kokeilemaan pile-upia CW:llä, SSB:llä tai digimodeilla. Lue tarkemmat ohjeet SRAL100 -sivustolta, josta voit myös nähdä varauskalenterin. Huom! Kaikkien juhlakutsua aktivoineiden kesken arvotaan palkintoja liiton tarvikemyynnistä.
Radioamatöörien itse rakentamia laitteita esittelevä ITE-näyttely aukeaa 20.4. Tekniikan museolla Helsingissä. SRAL100-toimikunta pyytää mieleenpainuvia ja  radioamatöörien rakenteluharrastusta kuvaavia nimiehdotuksia näyttelylle.  Lähetä nimiehdotuksesi sähköpostilla Heikille, OH2BGX, 15.3. mennessä osoitteella oh2bgx ät sral.fi. Voittajaehdotuksen lähettäjä palkitaan SRAL 100-mukilla.

* Toimisto tiedottaa *
Pääkaupunkiseudun pahenevan koronatilanteen vuoksi Liiton toimisto on avoinna vain erikseen sovittaessa 1.3.-31.3. Jos Sinulla on asiaa toimistolle, otathan yhteyttä sähköpostilla toimisto ät sral.fi tai puhelimitse 09 562 5973.

* OI-aktiviteettipäivää vietetään tänään perjantaina 5.3. *

Sotilasradioamatöörit viettävät Viestiaselajin vuosipäivää perjantaina 5.3. radioamatööritaajuuksilla. Asemat tunnistaa maailmalla harvinaisesta OI-prefiksistä. OI-maatunnuksella olevia kutsumerkkejä on maailmassa vain 35. Lisätietoja liiton nettisivuilla.
Pohjan Viestikillan sotilasradioamatööriasema OI8VK aktivoituu Oulussa 5.3  ja kutsuu kaikkia suomalaisia radioamatööriasemia. Sotilasradioamatööriasema päivystää HF-taajuuksilla 80 m:n bandilla;  CW:llä klo 06:00-07:00, USB:llä klo 07:00-08:00 ja AM:llä klo 08:00-09:00. FT8-digimodella päivystys 40 m:llä klo 10:00-11:00 sekä 20 m:llä klo 12:00-16:00 taajuudella.
Liiton nettisivuilla on julkaistu sotilasradioamatööritoiminnan historiaa valottava artikkeli. Voit tutustua artikkeliin tästä linkistä. Artikkeli on alunperin julkaistu Radioamatööri-lehdessä 1/2020 otsikolla Nykyistä sotilasradioamatööritoimintaa 40 vuotta Suomessa. Artikkelin ovat kirjoittaneet Marko, OH2LGW, ja Marko, OH2LRD.

*  ITE-tapahtuma pidetään lauantaina 6.3. *
ITE-tapahtuma ei ole kilpailu vaan tarkoitus on kokeilla itsetehtyjä radioita sekä erilaisia antenniratkaisuja.

  • CW-osio klo 09–12 (SA) 3500–3575 kHz
  • FONE-osio (DSB, SSB – ja AM) klo 12–16 (SA) 3600–3750 kHz. Mahdollisuuksien mukaan myös 5354 kHz USB.

Sanoma: oma kutsu/(i) iivari.
Vapaamuotoinen raportointi kuvineen Karille osoitteeseen oh1uh ät sral.fi.

*   Tule mukaan viestiliikenneharjoitukseen 26.–27.3.*

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 26.- 27.3.2021 MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla (puhe ja data) eri puolille Suomea.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet liiton nettisivuilla. Tervetuloa mukaan!

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL:n kansainvälinen DX-kontesti SSB:llä ja sunnuntaina SRAL:n Peruskisa.
Ensi viikon maanantaina kilpaillaan Kansainvälisen naistenpäivän kilpailu, tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.

* Naistenpäivän kilpailu kisataan maanantaina 8.3. *

Naistenpäivää vietetään leppoisan kisan merkeissä ja aktivoiden YL-asemia ääneen. Kilpailu käydään 8.3. klo 00.00-23.59 Suomen Aikaa (2200-2159 UTC) HF-bandeilla CW ja SSB -modeilla.  Lisätietoja osallistumisesta ja uudistuneista säännöistä liiton nettisivuilla

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 13.3. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko ja Vilma Törö, OH2VT.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media