Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 11/2021, 20.3.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 13.3. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

SISÄLTÖ
* Liiton kesäleirin majoitus nyt varattavissa *
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
* Jäseniltä pyydetään esityksiä tunnustuspalkintojen saajiksi *
* SRAL100-tiedotukset *
* DXCC-korttien tarkastus jatkuu Suomessa *
* Radioamatööri-lehti ilmestyy ensi viikolla *
* Kesäkuun Radioamatööri on antenniteemanumero *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent key *
* OH2AP järjestää perusluokan kurssin etäopetuksena *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *

* Liiton kesäleirin majoitus nyt varattavissa *

Riihimäen Kolmosten, OH3AD:n, järjestämä juhlavuoden kesäleiri pidetään torstaista sunnuntaihin, 15.-18.7., Eerikkilän Sport & Outdoor Resortissa Tammelassa. Kesäleirin ohjelma tulee sisältämään esitelmien, kirpputorin ja nokkakusoilun lisäksi Liiton OT-kutsutapaamisen, juhlaillallisen sekä paljon muuta. Leirin yhteydessä pidetään myös Liiton kevätkokous. Tiedustelut leiriä koskien osoitteeseen OH3AD ät outlook piste com.

Leirillä järjestettävä OT-kutsutapaaminen on tarkoitettu kaikille 50 vuotta liiton jäsenenä olleille ja sen osalta järjestetään vielä erillinen ilmoittautuminen.

Majoitusta voi varata  Eerikkilän sivustolta löytyvällä ilmoittautumis- ja varauslomakkeella. Eerikkilän majoitusvaihtoehdoista voi lukea lisää osoitteesta eerikkila.fi. Tehdyt varaukset voi peruuttaa tarvittaessa Eerikkilän palvelujen osalta ilman kuluja 30 päivää ennen varauksen alkua.

Huom. Ilmoittautuminen leirille tulee tehdä varauslomakkeella, vaikka osallistuisi vain itse kesäleiritapahtumaan eikä yövy paikan päällä. Tämä on tärkeää, jotta järjestävä taho voi varautua oikeaan kävijä- ja ruokailijamäärään. Ilmoittautuminen päättyy 31.5. 

Lisätietoja leiristä löytyy liiton nettisivuilta.
Tervetuloa viihtymään hamikansan pariin toivottaa OH3AD:n hallitus!

* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle perusteluineen ja allekirjoituksineen viimeistään 18.5.2021 mennessä tai 2 kk ennen kesäleirillä järjestettävää kevätkokousta. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL ry, hallitus, Kaupinmäenpolku 9, 00440 HELSINKI.

* Jäseniltä pyydetään esityksiä tunnustuspalkintojen saajiksi *
Esityksiä tunnustuspalkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle 18.5. mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai vaihtoehtoisesti postin välityksellä.
Lisätietoja tunnustuspalkinnoista liiton verkkosivuilta.

* SRAL100-tiedotukset *
Juhlavuoden valokuvanäyttelyt löytyvät osoitteesta sral100kuvat.sral.fi. Ne esittelevät teknologian kehitystä ja radioamatööritoimintaa eri vuosikymmeniltä. Tervetuloa tutustumaan!
Liiton erikoiskutsu OH100SRAL on kerhojen ja yksittäisten jäsenten käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan. Lue tarkemmat ohjeet SRAL100 -sivustolta. Huom! Kaikkien juhlakutsua aktivoineiden kesken arvotaan palkintoja liiton tarvikemyynnistä.
Radioamatöörien itse rakentamia laitteita esittelevä ITE-näyttely aukeaa tämän hetkisen tiedon mukaan 20.4. Tekniikan museolla Helsingissä. 

* Radioamatööri-lehti ilmestyy ensi viikolla*
Seuraava Radioamatööri-lehti ilmestyy ensi viikolla. Mukana on mm. uusi palsta ”Tämä QSO jäi mieleeni”.
Radioamatööri-lehti pyrkii julkaisemaan tämän vuoden joka numerossa juhlavuoden teemaan liittyviä kirjoituksia. Tule siis mukaan kirjoittamaan! Aihe voi liittyä henkilöön, tapahtumaan, asiaan tai johonkin merkkipaaluun tai käännekohtaan Liiton historiassa. Lisätietoja toimitukselta, ra-lehti ät sral.fi.

*Kesäkuun Radioamatööri on antenniteemanumero *
Kesä on hyvää aikaa antennien rakenteluun. Jotta antennikokeiluihin olisi käytössä tuoreita ideoita, pyydetään Radioamatööriin nyt antenniaiheisia kirjoituksia ja valokuvia. Aineistot pyydetään lähettämään 25.5. mennessä osoitteeseen ra-lehti ät sral.fi tai postitse toimistolle.

* Toimisto tiedottaa *
Pääkaupunkiseudun pahenevan koronatilanteen vuoksi Liiton toimisto on avoinna vierailijoille vain erikseen sovittaessa 1.3.-31.3. Jos Sinulla on asiaa toimistolle, otathan yhteyttä sähköpostilla toimisto ät sral.fi tai puhelimitse 09 562 5973.

*DXCC-korttien tarkastus jatkuu Suomessa*
SRAL ry kiittää John Ahlbomia, OH5NZ, pitkäaikaisesta, arvokkaasta ja vaativasta DXCC-korttien tarkastustyöstä. ARRL on nyt nimittänyt Pertti Turusen, OG2M, uudeksi DXCC-korttien tarkastajaksi Suomeen SRAL:n ja OHDXF:n suosittelemana tunnettuna DX:erinä.

* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Kalevi Häkkisen, OH6RJ, poismeno. Kunnioitamme Kalevin muistoa hetken hiljaisuudella.

* OH2AP järjestää perusluokan kurssin etäopetuksena *
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP järjestää pienryhmä-etäkurssin perusluokan radioamatööritutkintoon valmistautumista varten. Kurssi pidetään kevään 2021 aikana. Lisätietoja kerhon sivuilta oh2ap.fi.

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan BARTG HF RTTY ja Russian DX.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz +up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX SSB.

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 27.3. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko ja Vilma Törö, OH2VT.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media