Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 12/2021, 27.3.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 27.3. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta.

SISÄLTÖ
* Liiton kesäleirin majoitus nyt varattavissa *
* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
* Jäseniltä pyydetään esityksiä tunnustuspalkintojen saajiksi *
* SRAL100-tiedotukset *
*Kevään kerhoaktivointi-kampanja*
* Kesäkuun Radioamatööri on antenniteemanumero *
* Toimisto tiedottaa *
* Suomen nuorin radioamatööri OH6CER – Topias*
* OH100SRAL erikoiskutsu äänessä tänään*
*OH100SRAL  äänessä pääsisäisenä*
* OH2AP järjestää perusluokan kurssin etäopetuksena *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *

* Liiton kesäleirin majoitus nyt varattavissa *

Riihimäen Kolmosten, OH3AD:n, järjestämä juhlavuoden kesäleiri pidetään torstaista sunnuntaihin, 15.-18.7., Eerikkilän Sport & Outdoor Resortissa Tammelassa. Kesäleirin ohjelma tulee sisältämään esitelmien, kirpputorin ja nokkakusoilun lisäksi Liiton OT-kutsutapaamisen, juhlaillallisen sekä paljon muuta. Leirin yhteydessä pidetään myös Liiton kevätkokous. Tiedustelut leiriä koskien osoitteeseen OH3AD ät outlook piste com.

Leirillä järjestettävä OT-kutsutapaaminen on tarkoitettu kaikille 50 vuotta liiton jäsenenä olleille ja sen osalta järjestetään vielä erillinen ilmoittautuminen.

Majoitusta voi varata  Eerikkilän sivustolta löytyvällä ilmoittautumis- ja varauslomakkeella. Eerikkilän majoitusvaihtoehdoista voi lukea lisää osoitteesta eerikkila.fi. Tehdyt varaukset voi peruuttaa tarvittaessa Eerikkilän palvelujen osalta ilman kuluja 30 päivää ennen varauksen alkua.

Huom. Ilmoittautuminen leirille tulee tehdä varauslomakkeella, vaikka osallistuisi vain itse kesäleiritapahtumaan eikä yövy paikan päällä. Tämä on tärkeää, jotta järjestävä taho voi varautua oikeaan kävijä- ja ruokailijamäärään. Ilmoittautuminen päättyy 31.5. 

Lisätietoja leiristä löytyy liiton nettisivuilta.
Tervetuloa viihtymään hamikansan pariin toivottaa OH3AD:n hallitus!

* Jäsenten esitykset kevätkokoukselle *
Jäsenten kevätkokoukselle tekemät kirjalliset esitykset pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle perusteluineen ja allekirjoituksineen viimeistään 18.5.2021 mennessä tai 2 kk ennen kesäleirillä järjestettävää kevätkokousta. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään osoitteeseen SRAL ry, hallitus, Kaupinmäenpolku 9, 00440 HELSINKI.

* Jäseniltä pyydetään esityksiä tunnustuspalkintojen saajiksi *
Esityksiä tunnustuspalkintojen saajiksi pyydetään toimitettavan Liiton hallitukselle 18.5. mennessä. Esitykseksi riittää lyhyt perustelu henkilön ansioista. Palkintoehdotukset lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai vaihtoehtoisesti postin välityksellä.
Lisätietoja tunnustuspalkinnoista liiton verkkosivuilta.

* SRAL100-tiedotukset *
Juhlavuoden valokuvanäyttelyt löytyvät osoitteesta sral100kuvat.sral.fi. Ne esittelevät teknologian kehitystä ja radioamatööritoimintaa eri vuosikymmeniltä. Tervetuloa tutustumaan!
Liiton erikoiskutsu OH100SRAL on kerhojen ja yksittäisten jäsenten käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan. Lue tarkemmat ohjeet SRAL100 -sivustolta. Huom! Kaikkien juhlakutsua aktivoineiden kesken arvotaan palkintoja liiton tarvikemyynnistä.
Radioamatöörien itse rakentamia laitteita esittelevä ITE-näyttely aukeaa tämän hetkisen tiedon mukaan 20.4. Tekniikan museolla Helsingissä. 

*Kevään kerhoaktivointi-kampanja*
Onko teidän kerhonne kiinnostunut osallistumaan Suomen Radioamatööriiiton kampanjaan, jossa esitellää kerhoja eri puolilta Suomea juhlavuoden kunniaksi?
Huhti-toukokuun ajan Liiton sosiaalisen median kanavissa (Instagram, Facebook, YouTube) ja nettisivuilla tullaan esittelemään kerhojen toimintaa. Postaukset tulevat kuvaamaan jokaisen kerhon toimintaa heidän valitsemallaan tavallaan. Postaukset voivat siis sisältää kuvia, videon ja/tai tekstiä. On myös mahdollisuus kirjoittaa lyhyitä juttuja toiminnasta liiton nettisivuille ja Radioamatööri-lehteeen.
Tämä on hyvä tilaisuus kerhollenne saada lisää näkyvyyttä ja innostaa kiinnostuneita mukaan harrastukseen teidän kerhollenne. 
Jos osallistuminen kiinnostaa ota yhteyttä! Kiinnostuksenne voitte ilmoittaa osoitteeseen vilma@nullsral.fi. Autan myös postausten suunnittelussa ja toteuttamisessa.

*Kesäkuun Radioamatööri on antenniteemanumero *
Kesä on hyvää aikaa antennien rakenteluun. Jotta antennikokeiluihin olisi käytössä tuoreita ideoita, pyydetään Radioamatööriin nyt antenniaiheisia kirjoituksia ja valokuvia. Aineistot pyydetään lähettämään 25.5. mennessä osoitteeseen ra-lehti ät sral.fi tai postitse toimistolle.

* Toimisto tiedottaa *
Pääkaupunkiseudun pahenevan koronatilanteen vuoksi Liiton toimisto on avoinna vierailijoille vain erikseen sovittaessa 1.3.-31.3. Jos Sinulla on asiaa toimistolle, otathan yhteyttä sähköpostilla toimisto ät sral.fi tai puhelimitse 09 562 5973.

* Suomen nuorin radioamatööri OH6CER – Topias*
Ala-koulun neljäsluokkalainen Topias Keltto, OH6CER on tällä hetkellä Suomen nuorin radioamatööri. Topias sai radioamatööriluvan 25 helmikuuta 2021. Topiaksella on ikää 10 vuotta. Koti QTH on Seinäjoen Malkamäenkylällä. ( entinen Ylistaro)
Hyvät lähtökohdat radioamatööriluvan suorittamiselle on tarjonnut isä, Markku, OH6MMC. Topias on ollut aktiivisesti äänesssä VFH’llä kuin myös HF-bandeilla SSB’llä ja workkinut jo koko joukon maita. Englanti sujuu neljäsluokkalaiselta kuin veteraanilta. Topiaksen nettisivut löytyy QRZ.com palvelusta. Topias on OH6AC:n kerhon jäsen.
Onnittelut 10 vuotiaalle Topiakselle radioamatööri luvan suorittamisesta.

* OH100SRAL erikoiskutsu äänessä tänään*
OH100SRAL -kutsulla osallistutaan tänä viikonloppuna WW WPX SSB kontestiin. Bulletiinin jälkeen OH100SRAL on workkimassa suomalaisia bulletiinitaajudella. Tule kuittaamaan juhlavuoden erikoiskutsu lokiisi 80 m SSB:llä!

*OH100SRAL äänessä pääsiäisenä*

Anne, OH2YL ja Jaana, OH6AX  aktivoivat OH100SRAL tunnuksen tulevan pääsiäisen aikaan 2.4.-4.4.2021  sopivasti vuorotellen.  Tutun kaavan mukaan kaikki HF bandit ja modena CW sekä SSB.

Tulehan mukaan pääsiäisen kuuminpaan aktiviteettiin ja samalla osallistut kolmen SRAL 100 juhlamukin arvontaan. Mitä usemampi kuso, sitä suurempi mahdollisuus voittaa palkintoja. Arvonta tapahtuu liiton kesäleirillä.

Tavataan bandeilla iloisen pääsiäismeiningin lomassa.

* OH2AP järjestää perusluokan kurssin etäopetuksena *
Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry OH2AP järjestää pienryhmä-etäkurssin perusluokan radioamatööritutkintoon valmistautumista varten. Kurssi pidetään kevään 2021 aikana. Lisätietoja kerhon sivuilta oh2ap.fi.

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW WPX SSB.

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kahden viikon kuluttua lauantaina 10.4. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Vilma Törö, OH2VT.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media