YOTA Online yhdistämässä kansainvälistä radionuorisoa

Julkaistu Radioamatööri-lehdessä 2/2021 otsikolla ”YOTA Online -projekti behind the scenes”
 
Koronapandemian alussa alkoi näyttämään siltä, että kansainväliset sekä paikalliset nuorten tapahtumat perutaan määrittelemättömän pitkäksi aikaa. YOTA-tapahtumia järjestävä IARU R1:n nuorisotyöryhmä halusi kuitenkin näin poikkeusaikoinakin tarjota radionuorille jonkin tapahtuman, mihin ottaa osaa. Näin syntyi YOTA Online.
 
Lyhyesti selitettynä YOTA Online on online-tapahtuma, joka toimii ns “nuorilta nuorille” -periaatteella. YOTA Onlinen jaksoissa, eli “sessioissa” ajatuksena on siis se, että nuoret kertovat toisille nuorille vaihtuvista aiheista, kuten peditioista tai oman aseman rakentamisesta.
 
Erityisen hienoa tapahtumassa on se, että se on täysin ilmaisena saatavilla nuorille ympäri maailmaa. Myös esittäjät ja keskustelijat ovat parhaimmillaan lähes kymmenestä eri maasta, jolloin eri radioamatööriliitot ovat vahvasti edustettuina. Eniten katsojia saaneet jaksot ovatkin olleet nimenomaan ns “podcast-jaksoja”, joissa keskustellaan eri ajankohtaisista aiheista, oli sitten kyseessä December YOTA Month eli nuorten aktivointikuukausi tai YOTA:n tuomat mahdollisuudet.
 
Suomi on ollut alusta asti aktiivisesti edustettuna YOTA Online:ssa. Projektin suunnittelussa on mukana Otava OH3OT, joka on myös myöhemmin juontanut sessioita sekä pitänyt esitelmiä. Myöhemmin järjestäjätiimiin liittyi myös Vilma OH2VT vastaamaan grafiikoista ja markkinoinnista sosiaalisessa mediassa.
 
Livelähetykset pidetään joka kuukauden viimeisenä torstaina klo. 21.00 Suomen aikaa. Lähetystä voi seurata YouTubesta, Facebookista ja Twitchistä @hamyota -tililtä. YOTA Online on ICOM:n sponsoroima, ja sitä tehdään nykyformaailla vuosien 2020 ja 2021 aikana yhteensä 12 jaksoa joista 11 on katsottavissa YOTA:n Youtube-kanavalla osoitteessa http://www.youtube.com/hamyota
 

Otava OH3OT kertoo YOTA Online ”sessio” #10 vieraista.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media