Tänään avautui ”Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua” -näyttely

ITE-näyttely kuvaa
Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua -näyttely avattiin torstaina 3.6.2021 Tekniikan museossa, Helsingissä.

Näyttely esittelee radioamatöörien itse rakentamia laitteita. Laitteet edustavat tekniikaltaan eri vuosikymmeniä, uusimmat ovat tämän päivän tekniikkaa. Muutamia laitteita on rakennettu vanhojen rakenteluohjeiden mukaan, tällaisia ovat muun muassa 1920-luvun replikat.

Esillä museossa on reilu nelisenkymmentä laitetta. Laitevalikoimaan kuuluu muun muassa transceivereita, lähettimiä, vastaanottimia, mittalaitteita ja pienikokoisia antenneja. Laitteiden taajuuskirjo ulottuu HF:stä aina mikroaalloille. Esineitä on näyttelyyn lainannut parisenkymmentä radioamatööriä ja pari kerhoa. Myös yksi museon oma laite on näyttelyssä mukana.

Näyttely on toteutettu Suomen Radioamatööriliiton ja Tekniikan museon yhteistyönä ja on osa liiton 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Aukioloajat 20.5.2021 alkaen:

To 11.00-19.00

Pe-Su 11.00-17.00

Maanantaista keskiviikkoon museo on suljettu. Juhannusta edeltävänä torstaina 24.6. museo on auki 11-17 ja 25.-29.6. museon on suljettu. Lisätietoja ja päivitetyt turvallisuusohjeet osoitteessa tekniikanmuseo.fi.

Tekniikan museo sijaitsee historiallisella Kuninkaankartanonsaarella Helsingin Vanhankaupungin tuntumassa. Museolle pääsee helposti julkisilla ja henkilöautolla. Museosaarella on kuitenkin rajoitetusti parkkitilaa, joten kannattaa suosia Jokisuuntien parkkipaikkaa henkilöautolla tultaessa. 

Osoite: Viikintie 1, 00560, Helsinki

Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua -näyttely on avoinna Tekniikan museossa 3.6.–29.8.

Suomen Radioamatööriliitto ry.

Suomen Radioamatööriliitto (SRAL) on radioamatöörien valtakunnallinen keskusjärjestö. Liitolla on jäseniä noin 3500 ja jäsenkerhoja ympäri Suomea. Liitto järjestää koulutusta, radiokilpailuja ja tapahtumia sekä julkaisee omaa lehteä ja kirjallisuutta. Liitto tekee yhteistyötä Liikenne- ja viestintäviraston kanssa radioamatöörimääräyksiin, -taajuuksiin ja -tutkintoihin liittyvissä asioissa sekä vastaa radioamatööritutkintojen järjestämisestä Suomessa. SRAL on mukana myös kansainvälisen radioamatööriunionin, IARU, toiminnassa.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media