Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 20/2021, 5.6.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 5.6. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

SISÄLTÖ

 • Määräystyöryhmä tiedottaa
 • Tilaa Liiton Uutiskirje
 • SRAL100-toimikunta tiedottaa
  • Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua -näyttely on auki 29.8. asti
  • Lähde mukaan YL-peditiolle Katanpäähän
 • Silent key
 • Perinneradiotapahtuma PRT32 tänä lauantaina 5.6.
 • Nuoret mukaan radioamatööritoimintaan-webinaari 10.6.
 • Liiton webinaarit löytyvät Youtubesta
 • Tule mukaan OHFF-aktiviteettiviikonloppuun 12.-13.6.
 • ARDF EM-kilpailut alkusyksystä Bulgariassa
 • Kilpailu-uutisia
 • Seuraava bulletiini

Määräystyöryhmä tiedottaa

SRAL osallistui Suomen WRC-23 kansallisen valmistelun teknisen työryhmän verkkokokoukseen 1.6.2021. Vuonna 2023 pidettävässä ITU:n kansainvälisessä radiokonferenssissa radioamatöörejä eniten kiinnostava asialistan kohta on 9.1b Amatöörit ja navigointi. Tässä asiakohdassa tarkastellaan erilaisia järjestelmiä ja sovellutuksia, joita käytetään radioamatööri- ja radioamatöörisatelliittiliikenteessä. Lisäksi tutkitaan mahdolliset tekniset ja operatiiviset toimenpiteet, joilla taataan radionavigointisatelliittiliikenteen vastaanottimien suojaaminen ilman, että harkitaan radioamatööriallokaatioiden poistamista radio-ohjesäännöstä. Lisätietoja liiton nettisivuilta.

Tilaa Liiton Uutiskirje

Liiton Uutiskirje tarjoaa noin kerran kuussa Liiton ja radioamatööriharrastuksen ajankohtaisia asioita ja kuulumisia suoraan omaan sähköpostilaatikkoon toimitettuna. Uutiskirjeen tarkoituksena on koota radioamatööritoimintaan liittyviä asioita bulletiinia laajemmin yhteen sekä tarjota taustaa ajankohtaisille asioille. Uutiskirjeen voi tilata liiton nettisivuilta osoitteesta sral.fi/uutiskirje. Uutiskirje on tarkoitettu kaikille harrastuksesta kiinnostuneille.

SRAL100-toimikunta tiedottaa

Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua -näyttely on auki 29.8. asti

Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua -näyttely on avattu torstaina Tekniikan museolla, Helsingissä. Näyttelystä on puhuttu suunnitteluvaiheessa kutsumanimellä ITE-näyttely. Se on toteutettu Suomen Radioamatööriliiton ja Tekniikan museon yhteistyönä ja on osa liiton 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Näyttely esittelee radioamatöörien itse rakentamia laitteita, jotka edustavat tekniikaltaan sadan vuoden ajanjaksoa. Esillä on muun muassa transceivereita, lähettimiä, mittalaitteita ja pienikokoisia antenneja. Laitteiden taajuuskirjo ulottuu HF:stä aina mikroaalloille. Esineitä on näyttelyyn lainannut parisenkymmentä radioamatööriä ja pari kerhoa.

Näyttely on avoinna 29.8. saakka. Tarkista aukioloajat museon verkkosivuilta osoitteesta https://tekniikanmuseo.fi/. Tervetuloa tutustumaan laitteisiin.

Lisätietoja liiton nettisivuilta.

Lähde mukaan YL-peditiolle Katanpäähän

Osana SRAL 100 -juhlallisuuksia järjestetään 12.–15.8. YL-peditio Katanpään linnakesaareen, joka on osa Selkämeren kansallispuistoa. Katanpäästä ollaan äänessä liiton juhlakutsulla OH100SRAL. Vielä mahtuu mukaan. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Anitaan, OH5FN. Omakutsu toimii.

Silent key

Toimiston tietoon on tullut Teppo Meriluodon, OH6GSB, poismeno. Kunnioitamme Tepon poismenoa hetken hiljaisuudella.

Perinneradiotapahtuma PRT32 tänä lauantaina 5.6.

PRT32-tapahtuma järjestetään tänä lauantaina 5.6. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa. Lisätietoja löytyy liiton nettisivuilta.

Nuoret mukaan radioamatööritoimintaan-webinaari 10.6.

Liiton markkinointitiimi järjestää yhteistyössä SRAL:n nuorisotiimin kanssa webinaarin Suomen nuorisotoiminnasta 10.6. klo.18.00. Webinaari on kaikille radioamatööritoiminnan nuorisotoiminnasta kiinnostuneille, erityisesti nuorille ja kerhoille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen löytyvät liiton nettisivuilta. Tervetuloa mukaan!

Liiton webinaarit löytyvät Youtubesta

Webinaarit FT-8:n perusteista ja DMR:stä ovat katsottavissa Liiton Youtube-kanavalla.

Tule mukaan OHFF-aktiviteettiviikonloppuun 12.-13.6.

OHFF-aktiviteettiviikonloppu pidetään 12.6. 0600 UTC – Su 13.6. 1500 UTC. Ääneen tulee taas suuri määrä vorkittavaa OHFF-puskaa niin uusia kuin vanhoja alueita. Ole mukana ja pidä qso kanssamme joka bandilla ja modella tai suuntaa portablekaluston kanssa puskaan pileuppia purkamaan. Lisätietoja OHFF-facebooksivuilta tai
https://ohff44.wordpress.com/aktiviteettiviikonloppu/.

ARDF EM-kilpailut alkusyksystä Bulgariassa

ARDF EM-kilpailut järjestetään 28.8.-3.9. Bulgariassa. Ilmoittautuminen 20.6. mennessä oh2jku ät sral piste fi. Lisätiedot: https://ardf.fi/EM/2021/Bulletin_1-2_ARDF_2021.pdf

Kilpailu-uutisia

Tänä viikonloppuna kilpaillaan SEANET Contest ja sunnuntaina SRAL:n Peruskisa. Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz. Ensi viikonloppuna kilpaillaan GACW WWSA CW DX Contest.

Seuraava bulletiini

Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 12.6. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media