Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 40/2021 13.11.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 13.11.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta, tunnuksella OH6SRAL.

Syyskokous ensi lauantaina

Vielä ehdit Juhlahaminaariin

Mittalaitteiden myyntitapahtuma Raisiossa

Saksassa valmistellaan nettipohjaista awardiohjelmaa

Silent Key

SAC CW tulokset valmistuivat ennätysajassa

DX- ja kilpailutapahtuma huhtikuussa Tampereella

Kilpailut

Juhlakutsu OH100SRAL äänessä sunnuntaina

Syyskokous ensi lauantaina

Liiton Syyskokous järjestetään viikon kuluttua lauantaina 20. marraskuuta, alkaen klo 16. Hallitusvaalien sähköinen äänestys on parhaillaan käynnissä. Ohjeet äänestämiseen ja ehdokasesittelyt löydät nettisivuilta. Sähköinen äänestäminen päättyy keskiviikkona 17. marraskuuta klo 16.

Nettisivujen kautta voit myös ilmoittautua Syyskokoukseen. Kokoukseen on mahdollista osallistua etänä verkon kautta tai paikan päällä Helsingin Herttoniemessä. Kokouspaikalla noudatetaan Aluehallintoviraston mahdollisesti määräämiä koronarajoitteita. Kokous toteutetaan samaan tapaan kuin heinäkuussa järjestetty Kevätkokous.

Linkki Syyskokous 2021: https://www.sral.fi/2021/08/18/syyskokous-2021/

**SRAL100 juhlatoimikunta tiedottaa:

Vielä ehdit mukaan 100 v Juhlahaminaariin

Tervetuloa juhlistamaan liiton 100-vuotisjuhlavuotta mukavaan ja rentoon tilaisuuteen Helsingin keskustaan, Pörssitalolle. Kokoonnumme Juhlahaminaariin lauantaina 4.12. kello 14 alkaen. Pörssitalon osoite on Fabianinkatu 14, Helsinki.

Joulupöydän hinta on 39 euroa, ja se maksetaan paikan päällä. Liitto tarjoaa osallistujille tervetulomaljan ja eteispalvelun. Pukukoodi on smart casual.

Tule kuuntelemaan liiton kunniajäsenen juhlaesitelmä sekä nauttimaan Ravintolan Pörssin joulupöydän herkuista. Esitelmän nimi on ”Radioamatöörin perspektiivi” ja sen pitää Peter Tigerstedt, OH5NQ/OH2BM.

Tervetuliaissanat lausuu Liiton varapuheenjohtaja Vili Peippo, OH5GE. Tilaisuudessa jaetaan tämän vuoden tunnustuspalkinnot.

Luvassa on myös leikkimielinen tietokilpailu, jossa voit testata tietosi liiton satavuotisesta historiasta. Tapahtuman ohjelma on väljä, vapaalle seurustelulle ja nokkakusoilulle on tilaa. Tilaisuus päättyy kello 19 mennessä.

Sitovat ilmoittautumiset pyydetään ensi viikon perjantaihin 19.11. mennessä. Ilmoittautumisen voi tehdä verkkolomakkeella osoitteessa sral.fi

Ilmoittautua voi myös soittamalla liiton toimistolle numeroon (09) 562 5973. Lisätietoa tilaisuudesta saa liiton verkkosivuilta.

SRAL100 juhlatoimikunta toivottaa kaikki tervetulleiksi!

Linkki Juhlahaminaari: https://www.sral.fi/2021/10/25/tervetuloa-juhlahaminaariin/

Mittalaitteiden myyntitapahtuma Raisiossa

Joulukuun puolivälissä järjestetään Raisiossa mittalaitteiden myyntitapahtuma. Tapahtumassa myytävä tavara on ammattilaiskäytöstä poistuvaa ja se myydään alan harrastajille, vain yksityishenkilöille.  

Myyntipäivä on 18. joulukuuta ja tapahtumaan on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Mittalaitteiden lisäksi myytävänä on muun muassa korkealaatuista RF-kaapelia. Tarkemmat tiedot ja lista myytävistä tuotteista tulevat Liiton nettisivuille lähempänä tapahtumaa.

Saksassa valmistellaan nettipohjaista awardiohjelmaa

Saksan Radioamatööriliitto DARC on valmistelemassa omaa sähköistä logikirjaa. Ajatuksena on muuttaa työskentelytodisteet eli awardit nettipohjaisiksi. Uudella lokiohjelmalla olisi yhteys suurimpiin lokipalveluihin kuten LotW, Clublog ja eQSL.

Tavoitteena on, että jatkossa awardia voisi hakea syöttämällä kusonsa netin kautta lokiohjelmaan ja työskentelytodiste tulisi suoraan hakijan sähköpostiin tai netistä printattavaksi. Tavoitteena on, että ohjelma olisi valmis ensi vuonna.

Tänä vuonna DARC lanseerasi monipuolisen, nettipohjaisen QSL-palvelun. Siinä kusot syötetään netin kautta ohjelmaan, jossa voi suunnitella ja painattaa omat QSL-kortit kusotietoineen. QSL palvelu hoitaa kortit samantien byroon kautta eteenpäin.

Linkki DARC QSL-service: www.qslshop.de

Silent Key

Tietoomme on tullut seuraavan radioamatöörikollegan poismeno: Magnus Finne, OH6GYJ. Kunnioitamme hänen muistoaan hetken hiljaisuudella.

SAC CW tulokset valmistuivat ennätysajassa

Lokimäärä 1412 kappaletta hipoi kaikkien aikojen ennätystä. Kymmenen parhaan single-op joukossa oli kahdeksan suomalaista. Myös multi-luokissa suomalaiset loistivat huipputuloksilla.

Onnittelemme kahta Nikoa: OH2GEK ja OH5CZ. Nikot osoittavat, että suomalaisella kilpailutoiminnan herruudella on tulevaisuutta. Hyvä Suomi!

Lokin tarkastusraportointi on uusittu ja tulosraportoinnissa vallitsee täysi avoimuus. Voit katsoa vaikkapa virheesi klikkaamalla omaa tunnustasi taulukossa. Voit myös tutkia naapurisi tulosta.

Linkki SAC -tuloksiin: www.sactest.net/blog/ 

DX- ja kilpailutapahtuma huhtikuussa Tampereella

Ensi vuoden mielenkiintoisin ja jännittävin DX & Contest -tapahtuma järjestetään huhtikuussa Tampereella.

22. DX & Contest Meeting on vuorossa 9.-10.4.2022 Sokos Hotelli Tornissa, Tampereen rautatieaseman läheisyydessä.

Luvassa on laadukkaita esitelmiä, nokkakusoja ja ajankohtaista asiaa harrasterintamalta. Varsinainen ohjelma tarkentuu myöhemmin. Varaa siis kalenteriisi tilaa jo hyvissä ajoin. OHDXF hallitus toivottaa kaikki tervetulleiksi!

Kilpailut

Nyt viikonloppuna käydään Japan International DX Contest, Tsekkien ja Slovakkien OK-OM DX Contest ja Worked All Europe RTTY -kilpailu rytyllä. Tiistaina vuorossa on nakkikisa 23 sentillä ja torstaina sama toistuu neljällä metrillä.

Ensi viikonloppuna on vuorossa bulgarialaisten LZ DX Contest.

Linkki OK-OM DX contest: http://www.okomdx.crk.cz/

Juhlakutsu OH100SRAL äänessä sunnuntaina

Bulletiini luetaan ruotsiksi sunnuntaisin klo 15.00 taajuudella 3720 kHz +-QRM. Nyt sunnuntaina käytetään Liiton juhlakutsua OH100SRAL. Bulletiinin jälkeen Patrik OH6GDX ottaa vastaan kuittauksia, joten nyt on hyvä tilaisuus saada juhlakutsu lokiin ja aikanaan buroon kautta erikois-QSL. Kuson voit pitää suomeksi tai ruotsiksi.

Syyskokouksen järjestelyjen vuoksi bulletiinia ei toimiteta ensi lauantaina 20.11.2021. Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 27.11.2021 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista, tunnuksella OH2K.

Toimittaja/Bulletiininikkari: Markku OH4UI

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media