Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 7/2023, 18.2.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 18. helmikuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Liiton hallituksen kyselytunti ja kokoukset

SRAL:n YouTube-kanavalle ladattu Martti Laineen OH2BH luento

Usein kysytyt kysymykset Liiton nettisivuilla 

Päivitystä Turkin maanjäristyksen jälkeiseen hätäviestintään

Viestiaselajin vuosipäivä 5.3. 

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

Silent key

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

SRAL:n kesäleiri Vierumäellä 12.-16.7.2023 – Tiedote 1 – Sähkötyksen SM-kilpailut ja tasokokeet

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton hallituksen kyselytunti ja kokoukset

Seuraavat hallituksen kyselytunnit järjestetään lauantaipäivinä 1. huhtikuuta sekä 3. kesäkuuta klo 14:00 taajuudella 3685 kHz.

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla.

Lomakkeen löydät Liiton nettisivuilta

Seuraavat hallituksen kokoukset järjestetään 23. maaliskuuta ja 20. huhtikuuta.

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus. Jäsenaloitteiden viimeinen jättöpäivä allekirjoituksineen on 20. maaliskuuta. klo 16:00. Viimeinen jättöpäivä ehdotuksille ansioituneiden radioamatöörien palkinnoista on 20. huhtikuuta.

SRAL:n YouTube-kanavalle ladattu Martti Laineen OH2BH luento

Martti Laineen OH2BH luento DX-miehet IARU:n lähetystöissä – Albania, ZA & Kosovo, Z6 on katsottavissa SRAL:n YouTube-kanavalla. Luento tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen DX-peditiomatkojen kulisseihin. Linkki luentoon löytyy liiton verkkosivuilta.

Usein kysytyt kysymykset Liiton nettisivuilla 

Liiton nettisivuille on päivitetty usein kysytyt kysymykset -osio, josta löytyy ohjeistus useimpiin jäsenyyteen ja Liiton palveluihin liittyviin tilanteisiin. Mikäli jokin askarruttaa, tutustu näihin. Jos et löydä vastausta ongelmaasi, olethan yhteydessä toimistoon sähköpostitse tai puhelimella. 

Päivitystä Turkin maanjäristyksen jälkeiseen hätäviestintään

Pidäthän taajudet 28.540 MHz sekä myös 1.855, 3.777, 7.092,14.270, 18.155, 21.270 ja 24.955 MHz vapaina Turkissa sattuneen maanjäristyksen jälkeen. Lisätietoa IARU:n nettisivuilta

Viestiaselajin vuosipäivä 5.3.

Pohjan Viestikillan sotilasradioamatööriasema OI8VK aktivoituu Oulusta juhlistaen Viestiaselajin vuosipäivää.

OI8VK kutsuu kaikkia suomalaisia radioamatööriasemia. Asema on äänessä lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan saakka. 

Asema päivystää Oulussa lauantaina 4. maaliskuuta. sekä sunnuntaina 5. maaliskuuta. USB:llä klo 08:00-10:00 Taajuudella 3.685 MHz, erityisen herkällä korvalla sotilasradioharrastajia ja perinneradioasemia LSB, USB ja AM modella.

Muina aikoina päivystämme FT-8 Digimodella ainakin 80m, 40m ja 20m bandeilla.

Operaattoreina Oulussa toimivat Ari OH8CCO sekä Jaakko OH8FCK.

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Vaihda radioaallot keväisiin Itämeren aaltoihin!

DX & Contest meeting pidetään M/S Silja Symphonylla reitillä Helsinki-Tukholma-Helsinki 14.-16.4.

Varaa siis ajoissa tilaa kalenteriisi. Lisätietoja ilmoittautumisesta ja ohjelmasta löydät OHDXF:n nettisivuilta.

Ilmoittautumiset 8.3. mennessä.

Tervetuloa mukaan!

OHDXF & CCF

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

Tampereen Radioamatöörit ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 20.2 kello 18 kerhohuoneella Pyynikin näkötornilla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset kokousasiat. Kokouksen yhteydessä järjestetään jäsenille kahvittelu. Kokoukseen on mahdollista osallistua etänä käyttäen Zoom-yhteyssovellusta. Mikäli jäsen haluaa osallistua yhdistyksen kokoukseen etänä, tulee hänen ilmoittautua kokoukseen ennakkoon 17. helmikuuta mennessä osoitteeseen hallitus ät oh3ne piste fi.

Jokilaakson radiokerho ry:n OH6D sääntömääräinen vuosikokous pidetään kerhomme tiloissa osoitteessa Koivutie 22, Jämsänkoski lauantaina 25.2. kello 13 alkaen

Turun Radioamatöörit ry sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 23.2. kello 18 yhdistyksen tiloissa Sommelossa, Sommelontie 61  Turku

Elimäen Radioamatöörikerho ry:n vuosikokous pidetään yhteisötila Puljulla (Elimäen vanha kunnantalo) lauantaina 4.3. kello 14 alkaen. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Auvo Rusasen OH8RK  poismeno. Kunnioitamme Auvon muistoa hetken hiljaisuudella. 

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 17.- 18.3. MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset harjoitukseen 3.3.2023 mennessä MPK:n nettisivuillta. Myös Tommi OH7JJT antaa lisätietoja tarvittaessa. Tervetuloa mukaan!

SRAL:n kesäleiri Vierumäellä 12.-16.7.2023 – Tiedote 1 – Sähkötyksen SM-kilpailut ja tasokokeet

SRAL:n kesäleirin järjestää tänä vuonna Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC; ja se pidetään Vierumäen vapaa-aika- ja urheilukeskuksessa, Lahdesta 25 kilometriä koilliseen. Kun teette lomavarauksia tai sovitte perheen kesäajasta, kannattaa huomata että leiri on tällä kertaa päivän normaalia pidempi, keskiviikosta sunnuntaihin 12.-16.7. Ohjelmaa ja tapahtumia riittää kaikille päiville.

Leirin järjestelyt etenevät hyvin. Talkoolaisia on ilmoittautunut jo yli 40, toki lisää tarvitaan.

Seuraava leiriwebinaari ”Mitä Sinä haluat leiriltä?” järjestetään maaliskuussa. Webinaarissa voit esittää omat toivomuksesi leiristä ja sen ohjelmasta. Myös sähköpostiin oh3ac@nulloh3ac.fi voi lähettää ajatuksia.

Leiriin on aikaa viisi kuukautta, mutta jo nyt kannattaa alkaa harjoitella kenties ruostunutta sähkötystaitoaan sillä leirillä järjestetään sähkötyksen vastaanoton avoimet Suomen Mestaruus-kilpailut ja tasokokeet. Kaikki sähkötystä osaavat kaikista ammateista ovat tervetulleita. Tarkemmat säännöt ym julkistetaan kevään aikana.

Samassa yhteydessä on mahdollisuus jokaisen kokeilla omaa sähkötyksen vastaanottotasoaan ja saada siitä ham-shakkinsä seinälle hienon todisteen. Lähtötaso on 40 merkkiä minuutissa.

Kilpailu- ja DX-uutisia – Talvikisan tulokset valmistuneet

HF SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu Talvikisa järjestettiin tammikuun lopussa ensimmäistä kertaa. Uutuutena kilpailussa oli 160m bandi, joka aluksi aiheutti hieman hämmennystä, mutta lopulta asemat löysivät hyvin toisensa sekä 160 metrin että 80 metrin bandeilla. Kilpailun tulokset löytyvät liiton sivuilta.

Tämän viikon suurimmat kansainväliset kilpailut ovat ARRL International DX Contestin CW-osuus sekä amerikkalaisen YL-liiton YL-OM Contest, jossa modeina ovat CW, SSB ja digimodet.

Burundin peditiot ovat aktiivisia helmikuun loppuun asti tunnuksilla 9U5R ja 9U4WX. Näiden lisäksi ensi viikolla äänessä ovat ainakin ZD7MG Saint Helenan saarelta sekä 5V23LE Togosta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 18. helmikuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media