Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 18/2023, 13.5.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 13. toukokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Kutsu Liiton kevätkokoukseen 20.5. 

Liiton hallitus kokoontuu 16.5.

PäijätHami: Täysi kurssipaletti ja tutkinnot leirillä, aloitusluokkapaneeli.

Hamigolf 2023

Silent key

OI aktiviteettipäivä 4.6.

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

SRAL:n Padasjoen etäaseman uusi kutsumerkki on OH3N

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kutsu Liiton kevätkokoukseen 20.5. 

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. kello 12:00. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus. Kokouspaikka on VALO Hotel & Work Helsingin Ruskeasuolla osoitteessa Mannerheimintie 109. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta kello 11:00.

Kevätkokoukseen voi osallistua kokouspaikalla tai etäyhteydellä. Jos osallistut etäyhteyden avulla, sinun tulee ilmoittautua kokoukseen 12.5. mennessä

Kevätkokouskutsu, kokousmateriaalit ja ilmoittautumislinkki löytyvät Liiton nettisivuilta

  1. esitys Liiton sääntöjen ja vaalijärjestyksen muuttamiseksi yhden vuosikokouksen järjestelmään siirtymiseksi,
  2. jäsenmaksun korotus 74 e sekä jäsenmaksuun tuleva pdf-lehtialennus 5 e painetusta lehdestä luopuville alkaen 1.1.2024 ja
  3. OT-alennuksen myöntäminen 25% jäsenmaksusta OT-alennukseen oikeutetuille uusille hakijoille alkaen 1.6.2023.

Lisäksi käsitellään määräaikaan mennessä saadut, vähintään 10 jäsenen kannattamat esitykset, joita ovat

  1. esitys hallituksen jäsen Jari Jussilan OH2BU erottamiseksi Liiton hallituksesta.

Kokouksessa myönnetään tunnustuspalkintoja ansioituneille Liiton jäsenille.

Kerhojen edustajien ja valtuutettujen tulee esittää allekirjoitettu valtakirja ilmoittautumisen yhteydessä. Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet vuoden 2023 jäsenmaksun kokonaisuudessaan.

Liiton hallitus kokoontuu 16.5

Liiton hallitus kokoontuu 16.5., ja pöytäkirja 4/2023 on luettavissa jäsensivustoilla

Seuraavat hallituksen kyselytunnit järjestetään lauantaipäivinä 10.6. ja 12.8. klo 14:00 taajuudella 3685 kHz. Jos taajuudella 3685 kHz on kyselytunnin alkaessa liikennettä, kyselytunti voidaan siirtää lähellä olevalle taajuudelle 3680-3695 kHz.

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla. Lomake on Liiton nettisivuilla

PäijätHami: Täysi kurssipaletti ja tutkinnot leirillä, aloitusluokkapaneeli.

Kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen kutsutaan PäijätHami-kesäleirille 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

Leirillä koko kurssipaletti

Leirin ohjelmassa on nyt kaikkien modulien koulutusta – opiskele perusluokkaan tai yleisluokkaan kesäisen mukavissa olosuhteissa ja leirin ohjelmaan muutenkin osallistuen.

Torstaina 13.7. löydät ohjelmasta sekä K-moduulin (klo 11:00-14:00) että T1-moduulin (klo 15:00-18:00) preppauskurssit. Perjantaina 14.7. löytyy ohjelmasta T2-preppauskurssi, joka sekä logistisista että pedagogisista syistä on jaettu kolmeen osaan, klo 11:00-12:30, 13:00-14:30, ja 16:00-17:30.

Kurssien opetuksesta vastaa Jukka, OH6LI. Kurssit ovat ilmaiset, mutta kaikille kurssille etukäteen ilmoittautuville toimitetaan hyvissä ajoin ajankohtainen kurssimateriaali.

Tutkintoja joka päivä

Leirillä voi suorittaa minkä tahansa K-, T1- tai T2-moduulin jokaisena päivänä. Kurssien päätteeksi on aina tutkinto. 

Ilmoittautuminen kursseille ja tutkintoon

Ilmoittaudu kursseille ja tutkintoihin sähköpostilla kerhomestari@nulloh3ac.fi Kerro, mille kursseilla haluat ja/tai minä päivänä haluat suorittaa tutkinnon. Tietenkin sinun tulee ”tilata” tutkinto ar-x-järjestelmästä ja maksaa tutkintomaksut ym. Voit, totta kai, suorittaa tutkinnon myös osallistumatta leirin kursseille.

Leirin ohjelma ja ennakkoilmoittautuminen toukokuun lopulla

Leirin ohjelma ja ennakkoilmoittautuminen julkistetaan toukokuun lopulla leirisivulla sekä SRAL:n sivuilla. Leirisivulta löytyy jo nyt mm majoitus- ja matkailuajoneuvomahdollisuudet.

Paneelikeskustelu aloitusluokasta, pätevyystutkinnoista ym

SRAL on saanut vilkkuvaa vihreää valoa Viestintävirastolta aloitusluokan synnyttämiseen. Suunnittelutyöryhmä on aloittamassa työtään. Paneelikeskustelussa kuulemme ajatuksia aloitusluokasta sekä pätevyystutkintojärjestelmästä. Tule tekemään omat kommenttisi ja auttamaan kehitystä.

Aina myös katse tulevaisuuteen

Ensi vuoden 2024 kesäleirin järjestää Pohjois-Karjalan Radiokerho, OH7AB; Joensuussa. Hyvän ja perinteisen tavan mukaan ensi vuoden järjestäjät esittäytyvät leirillä ja kertovat jo ensi vuoden paikasta.

Tervetuloa PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

Hamigolf 2023

Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ovat tervetulleita perinteiseen Hamigolf-kisaan Vierumäen Cooke-kentälle. Hami Golf pelataan SRAL:n kesäleirin yhteydessä perjantaina 14.7. kello 12.30. Ole paikalla viimeistään 30 minuuttia ennen kisaa.

Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.

Kisan greenfee on 66€.  Kisakierros maksetaan caddiemasterille ennen peliä.

Ilmoittautumiset ennakkoon Juhalle, OH2LQ, juhakotala1@nullgmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Ilmoittautumiset 6.7. mennessä.

Mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Pirkko Tupakkan OH5GYM  poismeno. Kunnioitamme Pirkon muistoa hetken hiljaisuudella. 

OI aktiviteettipäivä 4.6.

Sotilasradioamatöörit juhlivat puolustusvoimain lippujuhlan päivää aktivoimalla sotilasradioamatööriasemat. Tervetuloa bandeille.

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Radioamatööritutkintomaksuihin tulee korotus. Tutkintomaksu on 1.7.2023 lähtien 26 €/moduli ja Liitto tukee tutkintopäivänä alle 18-vuotiaita kokelaita 50% alennuksella tutkintomaksuihin. 

Radioamatööritoiminnan täysimittainen harrastaminen vaatii pätevyystutkinnon suorittamisen. Pätevyystutkintojen suorituksia valvoo ja pätevyystodistukset myöntää Viestintävirasto. Lisätietoa kouluttautumisesta löydät Liiton nettisivuilta

SRAL:n Padasjoen etäaseman uusi kutsumerkki on OH3N

Padasjoen etäaseman uusi radioamatöörikutsumerkki on OH3N. Uutta kutsumerkkiä voi alkaa käyttää välittömästi. Muistathan päivittää uuden kutsumerkin myös digimoodiohjelmiin, kuten WSJT-X ja JTDX.

Kutsumerkki vaihdettiin, jotta SRAL:n ”pääkutsumerkiksi” mielletty OH2A voidaan ottaa muuhun erityiskäyttöön. Lisäksi uuden kutsumerkin piirinumero 3 vastaa aseman sijaintia Hämeessä.

Muutoksessa vaihtui myös aseman nettiosoite. Muutoksesta on lähetetty sähköpostitiedote kaikille etäaseman käyttäjille.

Mikä on etäasema ja miten sitä käytetään?Haluaisitko pitää radioamatööriyhteyksiä, mutta sinulla ei ole radioamatööriasemaa? Suomen Radioamatööriliiton jäsenenä saat käyttöösi nettiselaimen kautta etäkäytettävän asemalaitteiston. Lue tarkemmat tiedot etäaseman käytöstä Etäasemat-sivulta.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Nyt on aika viritellä talven jäljiltä kotimaan HF-antennit iskukuntoon. Viikon päästä sunnuntaina 21.5. järjestetään perinteisen OH SM sarjan kolmas osakilpailu K.S.Sainion muistokilpailu. Säännöt ja kilpailukutsu löytyvät liiton sivuilta.

Tänä viikonloppuna voi kisailla Portugalin laivaston juhlapäivän kilpailussa Concurso Dia da Marinha Portuguesa. Operointimodeina ovat CW, SSB sekä digitaalimodet RTTY ja PSK. Kilpailussa saa bonuspisteitä eri maiden laivastojen radiokerhojen jäsenistä. Mukana menossa on myös Laivaston Radioamatöörit OH1AJ, jonka jäsenet tunnistaa kilpailusanoman kirjainyhdistelmästä FN.

DX-rintamalla 5UA99WS jatkaa aktiivista operointia Nigeristä. 9X2AW Ruandasta on kuluneella viikolla ollut aktiivinen päivittäin HF:llä ja myös QO-100 -bandeilla ja jatkaa peditiota vielä muutaman päivän ajan. T88HZ ja T88SM operoivat Palausta käsin ensi viikon lopulle asti.

Tällä viikolla julkistettiin kesäkuussa aktivoituva VP6A-operaatio Ducien saarelle. Se on ensimmäinen laajamittainen remote DX-operaatio, jossa radioasemat viedään kohteeseen ja asemilta workkii yhteensä 14 operaattoria etäyhteydellä ympäri maailmaa. Operaatiossa käytetään alkuvuonna lanseerattua Radio In a Box -konseptia. Lisätietoja tulevissa bulletiineissa ja VP6A:n qrz.com -sivuilla.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 20. toukokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media