Kerhotiedote 4/23

Sisältö

  • Syyskokous 18.11. Lahdessa
  • Jäsenkerhojen laskutus 2023
  • Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu
  • Toistinasemat
  • Tiedotus
  • Esittelymateriaalit kerhoille
  • Nuorisotoiminta
  • Yhteistilaukset

Syyskokous 18.11. Lahdessa

Kutsu Suomen Radioamatööriliitto ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen 2023

Suomen Radioamatööriliitto ry. kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen syyskokoukseen. Kokous pidetään lauantaina 18.11.2023 klo 13.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kokouspaikka on Lahden Radio- ja tv-museo Mastola osoitteessa Radiomäenkatu 37, Lahti. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta eli klo 12.00.

Syyskokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Osallistuaksesi kokoukseen etäyhteyden välityksellä sinulla tulee olla laite (esim. tietokone, kännykkä tai ipad), jolla pääset web selaimelle ja joka tukee Teams – videokonferenssia.

Tämän lisäksi sinulla tulee olla käytössä oleva sähköpostiosoite kirjattuna Suomen Radioamatööriliiton jäsenrekisteriin järjestelmään kirjautumista varten.

Rekisteröityminen kokoukseen etäyhteydellä tapahtuu kirjautumalla Votechin kokousjärjestelmään, sisäänkirjautuminen kokousta varten aukeaa klo 12.00. Liiton nettisivuilla julkaistaan yksityiskohtaisempia ohjeita etäkokoukseen liittymiseen hyvissä ajoin ennen kokousta: https://www.sral.fi/vaalit2023/

Kerhojen äänestys

Kerhot voivat äänestää sähköisellä äänestyksellä tai syyskokouspaikalla. Äänestää saa kerhon nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö tai kerhon kokouksessaan valtuuttama henkilö. Kokouspaikalla äänestävällä henkilöllä on oltava ote ko. kokouksen pöytäkirjasta. Äänestyksessä käytetään tunnistautumiseen sitä sähköpostiosoitetta, jonka kerho on ilmoittanut liiton jäsenrekisteriin. 

Kokousmateriaaleihin ja etäosallistumisen ohjeisiin voi tutustua ennen kokousta liiton verkkosivuilla osoitteessa https://www.sral.fi/syyskokous2023/

Tervetuloa!
Suomen Radioamatööriliitto ry:n hallitus ja henkilökunta

Jäsenkerhojen laskutus 2023

Vastaamalla kerhotietokyselyyn ja lähettämällä kerhotietokyselyn vastaukset Suomen Radioamatööriliitolle jäsenyhdistys vapautetaan hallituksen päätöksellä vuoden 2023 jäsenmaksusta. Jäsenkerhoja, jotka eivät ole vastanneet kyselyihin 2022-2023 on laskutettu á 64€. Varmistathan yhteystietojen ajantasaisuuden, mikäli kerhossa tapahtuu toimitsijoiden vaihdoksia esimerkiksi hallituksessa vuoden vaihteessa.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta. Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä.

toimisto@nullsral.fi

Toistinasemat

Muista päivittää automatic.sral.fi osoitteeseen toisinasemat ja majakat.

SRAL tarjoaa radioamatöörien käyttöön keskitetyn automaattiasemien tietopalvelun (https://automatic.sral.fi/), josta löytyvät reaaliaikaiset tiedot Suomessa toimivista toistinasemista, toistinverkoista, majakoista sekä muista automaattiasemista. Palvelusta löytyy lisäksi tietoa automaattiasemien käytöstä ja ylläpidosta sekä luvituksesta Suomessa.

RA-lehden ja uutiskirjeen aineistopäivät

Liitto kutsuu jäsenkerhojaan ja -yhdistyksiään tiedottamaan tapahtumistaan ja toiminnastaan RA-lehdessä ja uutiskirjeessä. Radioamatöörilehteen voi myös tarjota artikkeliehdotuksia ja sisältöä. 

Radioamatööri-lehti on Suomen Radioamatööriliitto ry:n jäsenlehti, joka postitetaan jokaiselle Liiton jäsenelle (pois lukien perhejäsenet). Lehteä voi myös tilata erikseen. Vuonna 2023 lehteä ilmestyy 6 numeroa, ja aineistopäivät tuleviin julkaisuihin ovat:

Lehdennumero/nummerAineisto/MaterialPostitus
RA 6/202331.10.20235.12.2023

Kerhojen tapahtumat Liiton tiedotukseen

Uutiskirjeen ja RA-lehden lisäksi Liitolla on muitakin tiedotuskanavia, kuten sosiaalinen media ja Liiton kotisivujen tapahtumakalenteri. Liiton toimistolta voi kysyä lisäapua tiedotuksessa. Kuvia ja tekstejä voi toimittaa toimiston sähköpostiin: toimisto@nullsral.fi

Voimme jakaa esimerkiksi postauksia kerhojen tapahtumista, projekteista ja kerhoilloista. 

Liiton tapahtumakalenteri:

https://www.sral.fi/tapahtumat/

Liiton FB-sivut:

https://www.facebook.com/SralToimisto/

Liiton Instagram-tili:

https://www.instagram.com/suomenradioamatooriliitto/

Materiaaleja esittelytilaisuuksiin ja kerholle

Toimistolta voit pyytää Radioamatööri-lehtiä ja muita toiminnan esitteitä kerholle. Niitä voi myös pyytää tapahtumiin ja esittelytilaisuuksiin. 

Löydät myös valmiit dia-pohjat harrastuksen esittelytilaisuuksiin liiton nettisivuilta kerhotietopankista. Esityspohjia löytyy viiden minuutin mittaisesta esitelmästä tunnin pituiseen. Voit myös tarvittaessa pyytää toimistolta tiedostot powerpoint-muodossa. Esityspohjissa on valmis runko, jota voi käyttää sellaisenaan tai muokata omaan tarpeeseen. 

Nuorisotoiminnan esittelyä kerhoilla

Tiesitkö, että voit pyytää nuorisotiimiä esittelemään nuorisotoimintaa Suomessa ja kansainvälisesti kerhoiltaan. Tulemme etänä esimerkiksi kerhoiltoihin tai kouluesittelyihin esittelemään nuorisotoimintaa ja radioamatööritoimintaa nuorille. 

Nuorisotoiminta tarkoittaa Liiton järjestämää toimintaa alle 29 vuotiaille radioamatööreille ja harrastuksesta kiinnostuneille. 

Yhteistilaukset kerhoilta

Tilaamalla yhdessä kerhon jäsenille tuotteita Liiton verkkokaupasta säästää postitus- ja toimituskuluissa. Liiton verkkokaupan valikoimista löytyy kirjoja, Liiton t-paitoja, QSL-kortteja, mukeja ynnä muuta harrasteeseen liittyvää. 

Liiton verkkokaupan osoite: https://www.sral.fi/verkkokauppa

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media