Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 41/2023, 28.10.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 28. lokakuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku käynnissä lokakuun loppuun

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2023

Perinteiset DX-bulletiinit tilattavissa ensi vuodelle

Liiton järjestämä Kansainväliset kisat -webinaari 5.11. 

Riihimäen Kolmoset OH3AD ry:n syyskokous 15.11.

Viestiliikenneharjoitus 24.– 25.11.

PäijätHami-leirin leiriraportti julkaistu

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku käynnissä lokakuun loppuun

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta.

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2023

Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2023 valitaan puheenjohtaja kahden vuoden kaudelle sekä kaksi (2) hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudelle ja yksi (1) jäsen kahden vuoden kaudeksi..

Liiton puheenjohtajaksi kaudelle 2024-2025 on ehdolla Henri Olander, OH3JR numerolla 2. Koska puheenjohtajavaalissa on vain yksi ehdokas, puheenjohtajasta ei suoriteta äänestystä.

Liiton hallituksen jäseniksi ehdolla ovat: 

  1. Antti Hara, OH1HIH
  2. Jerri Jaatinen, OH6KP
  3. Jari Jussila, OH2BU/OH7RF
  4. Joel Lehtonen, OH64K
  5. Arto Liimatta, OH2KW
  6. Jyrki Mikkonen, OH4LYX
  7. Mikael Nousiainen, OH3BHX
  8. Tuomas Tauriala, OH3ERV

Hallituksen jäsenten vaalissa valitaan kaksi eniten ääniä saanutta 3 vuoden kaudeksi (2024-2026) ja seuraavaksi eniten ääniä saanut 2 vuoden kaudeksi (2024-2025). Vaalissa voi äänestää 1-3 ehdokasta.

Äänestystapoina ovat sähköinen äänestäminen ajalla 2.-15.11.2023 sekä syyskokouspaikalla äänestäminen 18.11.2023. Ajantasaiset sähköisen äänestämisen ohjeet löytyvät Liiton nettisivuilta. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten käytetään jäsenrekisterissä olevaa sähköpostiosoitetta tai matkapuhelinnumeroa. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon. Mikäli yhteystiedoissa on tapahtunut muutoksia, ne tulee toimittaa toimistolle maanantaihin 30.10.2023 mennessä. 

Ehdokasesittelyt sekä lisätietoa vaaleista löytyy Liiton vaalisivustolta.

Perinteiset DX-bulletiinit tilattavissa ensi vuodelle

Nyt sinulla on mahdollisuus tilata OHDXF:n edulliseen jäsenhintaan Bernien, W3UR; kokoamat DX-bulletiinit. Näistä julkaisuista löydät viimeisimmät tipit meneillä olevista peditioista. Bulletiinien hinnat ovat: the Daily 40€ ja the Weekly 30€. Tilaukset Annelle, OH2YL, anne.lahdes1@nullgmail.com viimeistään 18.11. mennessä.

Liiton järjestämä Kansainväliset kisat -webinaari 5.11. 

Liiton järjestämän kisa-webinaarien sarjassa tutustutaan seuraavaksi kansainvälisiin kisoihin. Ensimmäisessä osassa  sunnuntaina 22.10. perehdyttiin kotimaan kisaamisen saloihin. Toisessa osassa sunnuntaina 5.11.2023 klo 18:00 on vuorossa kansainväliset kisat.

Luennoitsijoina ovat Esa Korhonen, OH7WV, ja Göran Backman, OH1SIC. Ilmoittautuminen Liiton sivujen kautta.

Tervetuloa mukaan!

Riihimäen Kolmoset OH3AD ry:n syyskokous 15.11.

Riihimäen Kolmoset ry:n syyskokous pidetään 15.11 kello 18:30 OH3AD:n kerhotalolla. 

Esillä kerhon sääntömääräiset asiat, johon kuuluvat muun muassa puheenjohtajan ja hallituksen valinta sekä talousarvio- ja toimintasuunnitelmaesitys tulevalle kaudelle. Kokouskutsu on luettavissa myös Rixun kolmosten tuoreesta jäsenlehdestä.

Viestiliikenneharjoitus 24.– 25.11.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 24.- 25.11. MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Kurssi soveltuu kaikille HF/VHF-radioista ja radioliikennöinnistä kiinnostuneille täysi-ikäisille Suomen kansalaisille.

Johtoasemalle tuleville opetetaan tarvittaessa Icom IC-7300 radion peruskäyttö sekä annetaan perustiedot HF-antenneista ja viestiliikenteestä. Lopuksi pääset operoimaan johdetusti viestiliikenneharjoituksessa.

Kurssille voi osallistua etänä radioamatööripätevyyden omaavat henkilöt omilta asemiltaan.

Ilmoittautuminen harjoitukseen 10.11.2023 mennessä.

Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa mukaan!

PäijätHami-leirin leiriraportti julkaistu

SRAL:n PäijätHami-kesäleiri pidettiin Vierumäellä viime heinäkuussa. Leirillä kävi 837 vierailijaa. Tapahtuman järjesti Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC.

PäijätHami-kesäleirin järjestelyistä, ohjelmasta ja tunnelmista kertovat sivut ovat nyt valmistuneet. Sivut sisältävät lähes 300 kuvaa, esitelmää ja tallennetta. Useimmista leirillä pidetyistä esityksistä löytyy sivulta esitysmateriaali, monesta myös kuva- tai äänitallenne.

Raportti on jaettu neljään osaan: järjestelyt, ohjelma ja esitelmät, tunnelmakuvia leiriltä ja osanottajien antamia kommentteja. Jokaisen osan alusta voi helposti hypätä kolmelle muulle sivulle.

Sivut löytyvät Lahden Radioamatöörikerho ry:n kotisivulta.

Lahden Radioamatöörikerho ry, OH3AC; toivoo, että he, jotka eivät leirille päässeet, voivat tätä kautta päästä edes osin mukaan tunnelmaan. Samalla OH3AC kiittää leirille osallistuneita, sitä tukeneita ja Suomen Radioamatööriliittoa hyvästä yhteistyöstä.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viikonlopun pääkilpailu on CQ World Wide Contestin SSB-osuus. Maailmanmestaruuskilpailu on joka vuotiseen tapaan saanut useita DX peditioita liikkeelle, joten kilpailun aikana on myös hyvä tilaisuus kartuttaa DX-maiden satoa. Samaan aikaan järjestetään yksi vuoden tärkeimmistä EME-kilpailuista, ARRL EME Contest. Kilpailussa voi pitää kuuyhteyksiä kaikilla bandeilla välillä 6 m – 23 cm.

Nyt kannattaa myös valmistautua jo viikon päästä kisattavaan Viitosten Syysotteluun. Nuorille kilpailijoille on luvattu erikoispalkinto. Säännöt löydät Liiton kilpailusivuilta.

Aktiivinen DX-syksy saa jatkoa tulevalla viikolla useiden asemien toimesta. Ensi viikolla ääneen ovat tulossa muiden muassa TJ9MD Kamerunista ja H40RH Temotusta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 11. marraskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA. Ensi viikolla pyhäinpäivän vuoksi bulletiini tauolla.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media