Liiton kevätkokouksessa 27.4.2024 jaettiin tunnustuspalkintoja

Osmo Wiion (OH2TK) palkinto: Matti Hohtola OH7SV


Osmo Wiion OH2TK palkinto ”myönnetään erityisen suurista ansioista suomalaisen radioamatööritoiminnan, erityisesti radioamatööritekniikan, edistämisessä. Palkinnon tarkoituksena on muistaa Osmo A. Wiion, OH2TK:n elämäntyötä radioamatöörinä ja hänen pyrkimystään vaalia ham-spirit-perinnettä.”

Matti OH7SV on ollut mukana RA-tekniikan rakentamisen alueella ja tunnettu antennien parissa suoritetusta laajasta työstä. Hän on kerännyt ja dokumenoinut aineiston kaikkien luettavaksi omille nettisivuilleen. Lisäksi hän on toiminut useissa SRAL:n tilaisuuksissa, muun muassa kesäleirillä, pitäen mielenkiintoisia esitelmiä. Hän on myös aloittanut 160 M alueen OH-aktivoinnin joihin on vuosien mittaan osallistunut useita satoja amatöörejä.

Koposen palkinto: Jouko Koski OH2UN

Palkinto annetaan “radioamatöörille, joka lähinnä kotimaan liikenteessä on liikennöimistavallaan osoittanut esimerkiksi kelpaavaa esiintymistä, jolla voidaan katsoa olevan kasvattavaa merkitystä”.


Jouko OH2UN on esimerkillisellä työskentelyllä ehtinyt keskustelemaan asiantuntevasti monenlaisista asioita muun muassa historiasta ja muista mielenkiintoisista asioista 80 M ”rinkuloissa”

Koulutustoiminnan erikoispalkinto: Juha Lindfors OH8CW


”Palkinto myönnetään kouluttajana ansioituneelle tai koulutustoimintaa edistäneelle amatöörille.”

Juha on toiminut useilla kursseilla alkaen 1980-luvun puolivälistä Oulu-opistolla ja Haukiputaalla, tähän päivään asti Oulussa ja Moodle-alustalla olevilla etäkursseilla. Hän on myös osallistunut SRAL:n oppimateriaalin tekemiseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media