Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 44/2019, 14.12.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 14.12. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Traficom antoi vastauksensa radiotaajuusmääräyksen lausuntoihin *
* Haussa tekninen neuvoja ja digimodeohjaaja *
* Osallistu markkinointikyselyyn *
* Nuorisotiimiin blogiin toivotaan vieraskynätekstejä*
* Toimiston aukiolo joulun aikaan*
* Silent key *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Traficom antoi vastauksensa radiotaajuusmääräyksen lausuntoihin *
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom antoi 12.12. vastauksensa radiamatööriyhteisön antamiin lausuntoihin radiotaajuusmääräyksestä. Lausuntojen keskeinen sisältö oli toivomus 23cm taajuusalueen radioamatööriliikenteen jatkumisesta. 1240-1300 MHz radioamatööriallokaatio poistuu taajuustaulukosta vuoden 2020 maaliskuun puolivälissä. Tämän jälkeen kyseiselle taajuusalueelle voidaan kuitenkin myöntää radiolupia radioamatööriliikenteen käyttöön määräajaksi toissijaisilla oikeuksilla. Hakemuksessa esitetyt perustelut, tekniset parametrit ja taajuuksien käyttötarkoitus ovat perusteena radioluvan myöntämiselle.  Radiolupa voidaan myöntää tapauskohtaisesti niille maantieteellisille alueille, joilla ei ole merkittävää Galileo-vastaanoton häiriöriskiä.
Traficomin vastaus kokonaisuudessaan on luettavissa Liiton verkkosivuilla. SRAL kiittää kaikkia radioamatöörien 23 cm taajuusaluetta puolustaneita lausunnonantajia.
 
* Haussa tekninen neuvoja ja digimodeohjaaja *
Liiton digimodeohjaajan ja teknisen neuvojan toimihenkilötehtävät ovat haettavana. Lisätietoja toimistolta, toimisto ät sral piste fi tai 09 562 5973.
 
* Osallistu markkinointikyselyyn *
Markkinointitiimi ja nuorisotiimi toteuttavat kyselyä markkinointimateriaalin tarpeesta, ja kokoavat sen perusteella markkinointimateriaalipankin. Tavoitteena on luoda esimerkiksi messu- ja kouluesittelyjä varten valmiita materiaaleja, joita kerhot ja yksityishenkilöt voivat hyödyntää erilaisissa edustus- ja esittelytilaisuuksissa. Vastauksia toivotaan sekä kerhoilta että yksityishenkilöiltä.
Kysely aukeaa tällä linkillä: www.bit.ly/SRALmarkkinointi.
Kiitos jo etukäteen osallistumisesta!
 
* Nuorisotiimiin blogiin toivotaan vieraskynätekstejä*
Onko sinulla nuorisoon liittyviä ajatuksia, joita haluaisit jakaa muille, tai olet nuori, joka haluaisi päästä ääneen? Voit lähettää meille Nuorisotiimiin valmiita tekstejä tai muuten ottaa yhteyttä sähköpostilla nuoriso ät sral piste fi. Nuorison blogiin voi tutustua sivuilla sral.info/nuoriso/nuorisotiimin-blogi.
 
* Toimiston aukiolo joulun aikaan *
Toimisto palvelee jouluviikolla maanantaina 23.12. ja perjantaina 27.12. puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Toimisto on kiinni 30.-31.12.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Toivo Laimitaisen OG1G/R1CC ja Matti Lehtisen OH2BX poismeno. Kunnioitamme Toivon ja Matin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Puulan Radio Club
Ennakkotiedoista poiketen Puulan Radio Club:n pikkujoulut joudutaan siirtämään vuoden 2020 alkupuolelle.
 
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL 10 m.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan OK DX RTTY.
SM-sarjan osakilpailu Joulukilpailu pidetään Tapaninpäivänä 26.12.2019. Joulukilpailu kuuluu HF-kilpailujen SM-sarjaan. Kilpailussa on erikseen CW-, SSB-, ja RTTY-sarjat. Kussakin sarjassa on seuraavat luokat: yli 100 W, max. 100 W ja QRP. Kilpailun järjestää Contest Club Finland. Lisätietoja SM-sarjasta Liiton nettisivuilla.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 21.11. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media