STAY HOME-projektin kuulumisia: Lietolaiset nuoret mukana projektissa /Nytt från STAY HOME-projektet: Unga i Lundo med i projektet


Lietolaiset nuoret radioamatöörit, sisarukset Ville ja Henni, ovat virittäneet oman radioasemansa globaalin koronakamppailun tueksi. 14-vuotiaan Villen, OH1UDC, radiolähettimestä on välitetty jo yli 500 kannustavaa STAYHOME -sanomaa ympäri maailmaa, kaikkiin maanosiin.
Selkeästi vanhempi porukka pysähtyy ihmettelemään nuoremman radio-operaattorin ääntä ja ottaa toivotukset iloisesti vastaan, kertoo Ville.
 
”Mieleenpainuvin radioyhteys on tähän mennessä ollut Cookin saarivaltioon, eteläisellä Tyynellämerellä. Siellä radiokaveri, Jim E51JD, kertoi, että heillä ei ole yhtään koronatapausta. Siellä on vain puolet Liedon asukasluvusta, eli 11.000 asukasta,” kertoo Ville innoissaan.
Myös Villen sisko, Henni OH1ESI, on radioamatööri. Innostus luvanvaraiseen kansainväliseen harrastukseen leimahti partiossa, jossa Liedon Eränkävijöillä on käytössä partiolaisten oma radioasema OH1SRA.
OH1SRA:sta voit lukea lisää täältä.
STAY HOME-projektista voit lukea lisää täältä.


Syskonen Ville och Henni, unga radioamatörer i Lundo, har ställt in sin egen radiostation i stödet för den globala coronakampen. Via 14-åriga Villes, OH1UDC, radiosändare har redan förmedlats mer än 500 uppmuntrande STAYHOME-meddelanden runt hela världen tll alla världsdelar.
– De märkbart äldre amatörerna stannar upp för att lyssna på en ung radiooperatörs röst och tar glatt emot hälsnngarna, berättar Ville.
– ”Den mest minnesvärda radiokontakten hittills har varit till Cook Islands i södra Stilla havet. Radiovännen Jim, E51JD, berättade att de inte haft ett enda coronafall. Där finns bara hälften av invånarantalet i Lundo, dvs. 11.000 invånare”, berättar Ville entusiastiskt.
Också Villes syster Henni, OH1ESI, är radioamatör. Intresset för den internationella hobbyn väcktes i scoutkåren. Liedon Eränkävijät (Lundo spejare) har en egen radiostation, OH1SRA, som scouterna kan använda.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media