Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 24/2020, 25.7.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 25.7. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Radioamatööritutkintoja järjestetään taas normaalisti *
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
* Hamigolf 2020 *
* Määräystyöryhmä tiedottaa *
* Vaalivaliokunta tiedottaa *
* Liiton toimiston kesäaukiolo *
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
* Silent key *
* Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, jälleen elokuussa *
* Kesäkisa ja Black Cat ensi viikonloppuna *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Radioamatööritutkintoja järjestetään taas normaalisti *
Traficom antoi luvan jatkaa radioamatööritutkintojen järjestämistä 24.6. alkaen. Tutkintoja pidetään normaaliin tapaan huomioiden yleiset hygieniatoimenpiteet COVID-19 tartuntojen välttämisestä. Ohjeistus on Traficomin ja SRAL:n yhteisesti laatima, ja se on toimitettu pätevyystutkijoille.
Tiedote koronavirusepidemian vaikutuksista liiton toimintaan on luettavissa kokonaisuudessaan liiton nettisivuilla.
 
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD järjestää Suomen Radioamatööriliiton syysleirin, joka pidetään Hankasalmella Lomakeskus Revontulessa 10.–13.9.2020. Leirin ohjelmasta ja muista leirin järjestelyistä tiedotetaan lisää liiton nettisivuilla sekä järjestävän kerhon kotisivulla www.oh6ad.fi. Majoitusta voi varata suoraan Lomakeskus Revontulesta.
Seuraamme luonnollisesti viranomaisten ohjeita ja määräyksiä Covid-19-tilanteen suhteen.
Pysykää terveinä ja nähdään syksyllä Hankasalmella!
 
* Hamigolf 2020 *

Perinteinen Hamigolf-kisa järjestetään SRAL:n syysleirin yhteydessä Revontuli Golfin kentällä perjantaina 11.9. kello 14.00 alkaen. Ole paikalla viimeistään 30 minuuttia ennen kisaa, jolloin myös kisaohjeet ovat tarjolla. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.
Kisan greenfee on 45,00 €/18 reikää. Harjoituskierros 20 €/9-reikää. Kisakierros maksetaan allekirjoittaneille, mutta mahdollinen harjoituskierros varataan ja maksetaan suoraan Revontuli Golfin toimistolla.
Ilmoittautumiset 1.9 mennessä Juhalle, OH2LQ, juhakotala1 ät gmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Mainitse nimi, kutsu, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

 
* Määräystyöryhmä tiedottaa *
CEPT-ECC WG-SE-40 kokous ja 23cm radioamatööriliikenne
Euroopan maiden posti- ja telehallintojen yhteenliittymän (CEPT) alatyöryhmä WG-SE-40, joka käsittelee avaruusradioliikenteen yhteensopivuusasioita, piti kesäkuussa kokouksen, johon osallistui 69  osallistujaa 14 hallinnosta. Työryhmä valmistelee CEPT-ECC-dokumenttia niistä teknisistä ehdoista, joilla radioamatööriliikenne ja satelliittiperusteinen radionavigointiliikenne olisivat mahdollisia yhteisellä taajuusalueella 1240–1300 MHz. Kansainvälinen Radioamatööriunioni IARU on vahvasti mukana vaikuttamassa jäsenliittojensa, Suomessa SRAL:n, tuella tällä foorumilla.
Tähän asti keskustelun painopisteessä on ollut GALILEO-järjestelmän ja radioamatööriliikenteen yhteensopivuus. Merkittävimpänä uutena asiana Venäjä toi mukaan keskusteluun oman GLONASS-järjestelmänsä.
Lisätietoja löytyy liiton nettisivuilta.
Liiton lausunto liittyen TV-verkkojen taajuustarvekyselyyn
Kansainvälinen televiestintäliitto (ITU) on tehnyt jäsenmaille ja muille jäsenille taajuustarvekyselyn koskien TV-taajuuksien käyttöä taajuusalueella 470-960 MHz. Kyselyssä pyritään selvittämään TV-taajuuksien nykyinen käyttö ja tulevat käyttötarpeet Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa. Kysely liittyy vuoden 2023 maailman radioviestintäkonferenssin (WRC-23) valmisteluun. Liikenne- ja viestintävirasto on valmistellut vastausluonnoksen yhdessä kansallisen työryhmän kanssa ja vastaukseen pyydettiin kommentteja. SRAL:n vastausluonnosta kommentoivaan lausuntoon voi tutustua liiton nettisivuilla.
 
* Vaalivaliokunta tiedottaa *
Sähköinen äänestäminen vaatii sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron
Vaalivaliokunta on linjannut SRAL:n vaalijärjestyksen mukaisesti, että syksyn 2020 hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen vaaleissa käytetään äänestystapoina sähköistä äänestystä ja kokouspaikalla äänestämistä.
Jotta jäsen voi äänestää sähköisesti, pitää liiton jäsenrekisterissä olla toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Voit nyt ilmoittaa tietosi käyttämällä tätä lomaketta.
Vaihtoehtoisesti voit myös ottaa yhteyttä liiton toimistoon joko sähköpostitse toimisto ät sral.fi tai puhelimella (09) 562 5973.
 
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
Suomen Radioamatööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja yksi juhlavuoden päätapahtumista on kesäleiri. Tapahtumalle etsitään nyt järjestävää tahoa. Onko kerhosi kiinnostunut juhlavuoden kesäleirin järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista pyydetään lähettämään liiton toimistolle. Hakemuksia otetaan vastaan 15.10.2020 asti.
 
* Liiton toimiston kesäaukiolo *
Toimisto on kesälomilla 27.7.- 7.8.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Eino Rautiaisen OH6RC ja Antero Läikön OH2I poismeno. Kunnioitamme Einon ja Anteron muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, jälleen elokuussa *
Vuosittainen Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, järjestetään tänä vuonna  22.-23.8.2020.  Kyseessä ei ole kilpailu, vaan merimajakoiden ja majakkalaivojen aktivointitapahtuma. Mukana on joka vuosi useita satoja majakka-asemia. Suomesta ovat mukana tänä vuonna ainakin Marjaniemi OG8L, Utö OH1AH, Kylmäpihlaja OH1AM ja Luovukkaluoto OH5B.
Lisätietoja liiton nettisivuilta.
 
* Kesäkisa ja Black Cat ensi viikonloppuna *
Kesäkisa ja Black Cat järjestetään seuraavana sunnuntaina 2.8. Kesäkisan järjestää OH2T. Kisa on osa SRAL:n HF-kilpailujen SM-sarjaa. Black Cat-kisan järjestää YL-toimikunta. Kilpailujen lisätiedot löytyvät liiton nettisivuilta.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan RSGB IOTA Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan European HF Championship, SRAL:n Peruskisa, Black Cat ja Kesäkisa.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 1.8. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media