Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 31/2020, 26.9.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 26.9. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Liiton Syyspäivät Riihimäellä 14.11. *
* Vaalit 2020 *
* Määräystoimikunta tiedottaa*
* Radioamatööri-lehden rakenteluteemanumero *
* Nuorten POLAR-leiri peruttu *
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent key  *
* SAC 2020 *
* Syksyn radioamatöörikurssi Lahdessa *
* Viestiliikenneharjoitus 20.–21.11.2020 *
* Lutikoiden tuuletus 26.9.*
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
* OHDXF ry:n vuosikokous 26.9.*
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton Syyspäivät Riihimäellä 14.11. *
SRAL:n Syyspäivät 2020 pidetään Riihimäellä lauantaina 14.11.2020. Tilaisuuden järjestävät Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD. Paikkana on aiemmilta vuosilta poiketen Hämeen ammattikorkeakoulun tilat (Riihimäen kampus). Rakennuksen osoite on Kaartokatu 2, Riihimäki.
Syyspäivien yhteydessä pidetään liiton sääntömääräinen syyskokous.
Esitelmissä keskitytään tällä kertaa remote- asemien eri alustojen ja toteutustapojen esittelyyn ja netin ja routerien mystisiin lyhenteisiin. Mukana tuttuun tyyliin ilmainen kirpputori ja tavara-arpajaiset. Tilaisuuden aikana on myynnissä kahvia, muita virvokkeita sekä kevyttä lounasta ja sään salliessa myös grilli on kuumana.
Lisää informaatiota tulossa seuraavassa Vipusessa ja oh3ad.fi sivuille. Tervetuloa, toivottaa OH3AD!
 
* Vaalit 2020 *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2020 valitaan puheenjohtaja sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi. Erovuorossa ovat puheenjohtaja Tuomas Tauriala, OH3ERV sekä hallituksen jäsenet Mauno Hirvonen, OH7UE ja Jari Kekki, OH2EXE.
Äänestystavat ovat sähköinen äänestys ja syyskokouspaikalla Riihimäellä tapahtuva äänestys.
HUOM. Sähköinen äänestäminen vaatii, että jäsenellä on jäsenrekisterissä toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tiedot voi ilmoittaa liiton toimistoon viimeistään 16.10. käyttämällä liiton nettisivuilla olevaa lomaketta tai ottamalla yhteyttä liiton toimistoon.
Jokaisella Liiton jäsenellä on oikeus kirjallisesti pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista vaalia varten laadittavaan ehdokaslistaan. Ehdotukset ehdokkaiksi vaaleihin pyydetään toimittamaan ensi perjantaihin 2.10. klo 14.00 mennessä Suomen Radioamatööriliiton toimistoon osoitteeseen: Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, Sihteeri Ronja Iso-Heiko, Kaupinmäenpolku 9, 00440 HELSINKI. Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi.
Koska postin kulussa on ilmennyt viivästyksiä, pyydetään heiltä, jotka lähettävät ehdokasehdotuksen postikirjeenä, tarkistamaan lähetyksen perilletulo toimistosta (mielellään viimeistään torstaina 1.10.). Jos ehdokasehdotus ei ole ehtinyt perille postin kulun vuoksi, sallitaan ehdotuksen toimittaminen myös sähköpostin välityksellä. Ehdokasehdotukset voi luonnollisesti myös tuoda paikan päälle toimistolle.
Puheenjohtaja- ja hallitusvaaliehdokkaat tullaan julkaisemaan liiton nettisivujen vaali-osiossa viimeistään maanantaina 5.10.
Ehdokkaat voivat toimittaa Radioamatööri-lehteen tulevaa esittelyä varten kuvan sekä vapaamuotoisen tekstin. Esittelyaineisto tulee toimittaa viimeistään 6.10.2020.
Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa vaalivaliokunnan sihteeriltä liiton toimiston aukioloaikoina ensi viikosta alkaen. Luettelossa ovat kaikki henkilöjäsenet ja kerhot, jotka hallitus on 26.9.2020 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
 
* Määräystoimikunta tiedottaa *
ITU:n eli Kansainvälisen televiestintäliiton vuoden 2020 Radio-ohjesääntö on julkaistu. Radio-ohjesäännöt ovat kansainvälinen perusta myös radioamatöörien käytettävissä oleville taajuuksille. Nyt julkaistu Radio-ohjesääntö sisältää vuonna 2019 pidetyn Kansainvälisen Radiokonferenssin tekemät muutokset.
Englanninkielinen neliosainen teos on ladattavissa ITU:n verkkosivuilta. Lisätietoja ja linkki ladattavaan teokseen löytyy liiton nettisivuilta.
 
* Radiomatööri-lehden rakenteluteemanumero *
Radioamatööri-lehden joulukuun numero (7-8/2020) on rakenteluteemanumero. Rakentelun kohde voi olla joko itse suunniteltu ja toteutettu tai rakennussarjasta koottu radio tai oheislaite. Samoin se voi olla valmiin laitteen, esimerkiksi perinneradion, korjaus tai entisöinti. Pääasia on, että kolvin on joutunut lämmittämään. Jos siis arvelet, että rakenteluprojektisi saattaa kiinnostaa muitakin, kirjoita siitä artikkeli RA-lehteen. Joulukuun kaksoisnumeron aineistopäivä on 5.11.2020. Lähetä artikkelisi siis tähän mennessä lehteen mieluiten sähköpostitse osoitteeseen ra-lehti ät sral.fi. Lisätietoja ja apuja löytyy samasta osoitteesta.
 
* Nuorten POLAR-leiri peruttu*
POLAR-leiri joudutaan valitettavasti perumaan huonontuvan yleisen tilanteen vuoksi. Leirin sijaan lauantaina järjestetään korvaavaa ohjelmaa sisältäen netissä tapahtuvan Zoom-tapaamisen, JOTA-JOTI -ohjelmaa, skedin sekä leikkimielisen nuorisokontestin, jossa aseman koolla ei ole väliä! Varatkaa siis kalenteriin lauantai 17.10.. Lisätietoja päivän kulusta ja ohjelmasta myöhemmin!
 
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
Suomen Radioamatööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja yksi juhlavuoden päätapahtumista on kesäleiri. Tapahtumalle etsitään nyt järjestävää tahoa. Onko kerhosi kiinnostunut juhlavuoden kesäleirin järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista pyydetään lähettämään liiton toimistolle. Hakemuksia otetaan vastaan 15.10.2020 asti.
 
* Toimisto tiedottaa *
Postinkulussa toimistolle on ilmennyt liitosta riippumattomista syistä viivästyksiä. Jos olet lähettänyt toimistolle kirjepostia viime viikkoina, otathan ystävällisesti yhteyttä toimistoon tarkistaaksesi, että postilähetyksesi on vastaanotettu.
 
* Silent key  *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljiemme Kalevi Kaipaisen OH3NH, Bertel Österlundin OH2GM ja Manfred Salzwedelin DK4ZC poismeno. Kunnioitamme Kalevin, Bertelin ja Manfredin muistoa hetken hiljaisuudella.
 
 
* SAC 2020 10.-11.10.*
SAC:tä workitaan taas  perinteisellä periaatteella mies talosta, kaksi parhaasta ja nainen kovimmista. Pohjoismaat ottavat yhteen radioaalloilla 10.-11.10. puheella. Tänä vuonna on koronan takia multi/multi-luokassa mahdollisuus ajaa IARU-HQ -tyyliin hajautettu operaatio, eli asemat voivat sijaita missä vaan, tosin saman DXCC-maan alueella. Tänä vuonna erilliset assisted-luokat on poistettu, sen sijaan clusterit ym apuvälineet on nyt sallittu kaikissa luokissa.
SAC:n säännöt ja muuta infoa löytyy sivulta SACTEST.NET. Myös jo kilpaillun CW-osion tulokset löytyvät sactest-sivuilta. 
Tervetuloa mukaan!
 
* Syksyn radioamatöörikurssi Lahdessa  *
Lahden Radiomatöörikerho ry., OH3AC; järjestää yhteistyössä MPK:n Lahden koulutuspaikan kanssa perusluokan kurssin. Kurssi järjestetään Lahden Radiomäellä tiistai-iltaisin 20.10. alkaen ja se kestää joulukuun alkuun. Kurssille on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Lisätiedot sekä ilmoittautumisohjeet MPK:n koulutuskalenteriin Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivuilta.
 
* Viestiliikenneharjoitus 20.–21.11.2020 *
Pohjois-Karjalan radiokerho OH7AB järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 20.-21.11.2020 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään P-K:n maakunnan kattavassa sanoma- ja puhevaraverkoissa sekä HF- ja VHF-taajuuksilla (puhe ja data) eri puolille Suomea. Jos tulet johtoasemalle Liperiin, sinulle opetetaan digiohjelmien asennus ja käyttö.
Ilmoittautuminen harjoitukseen MPK:n nettisivujen kautta 22.10.2020 mennessä.
Voit ilmoittautua myös etäasemaksi ilman MPK:n kurssille ilmoittautumista. Tällöin olet mukana harjoituksessa yksityishenkilönä etkä ole esim. MPK:n vakuutusturvan alainen. Ilmoittautumiset Tommille (tommi(piste)holopainen(at)gmail(piste)com) 22.10.2020 mennessä (nimi, tunnus, osallistumispaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).
Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta OH7JJT. Tervetuloa harjoitukseen!
 
* Lutikoiden tuuletus 26.9.*
Salon Radiokerhon perinteinen Lutikoiden tuuletus järjestetään Muurlan kerhotilalla, os. Pihkavuorentie 15, lauantaina 26.9.2020.  Tuuletuksen yhteydessä bonkkileiri koko viikonlopun. Lisätietoja: Memma,  oh1eg ät sral.fi. Tervetuloa tuulettumaan!
 
* Avoin radiosuunnistuksen SM-kilpailu 2020 26.9. *
Vuoden 2020 radiosuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailu järjestetään Vantaan Kuusijärvellä lauantaina 26.9.2020. Kilpailun järjestämisestä vastaa Juhani Lehtosaari, OH2MD. Lisätietoja: ardf.fi. Tervetuloa!
 
* OHDXF ry:n vuosikokous 26.9. *
OHDXF ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Riihimäellä Hotelli Seurahuoneella 26.9. klo 13.00. Osoite on Hämeenkatu 29, Riihimäki. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen pykälän 11 määräämät asiat. Lisäksi kokouksessa käsitellään hallituksen esitys sääntömuutoksesta, joka mahdollistaa etäosallistumisen yhdistysten kokouksiin. Kokouksessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa, toivottaa Hallitus.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ WW DX Contest, RTTY.
Ensi viikolla kilpaillaan torstaina NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n Peruskisa sekä Oceania DX Contest, Phone.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 3.10. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media