Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 35/2020, 24.10.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 24.10. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
SISÄLTÖ
* Vaalit 2020 – sähköinen äänestys alkaa ensi viikolla *
* Liiton Syyspäivät Riihimäellä 14.11.2020 *
* IARU Region 1 yleiskokous pidettiin viime viikolla *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent key *
* SAC 2020 voitettu Suomeen *
* Perjantain 160 m aktiviteetti-ilta 30.10. *
* ITE-tapahtuma 31.10.2020  *
* Viitosten Syysottelu 1.11. *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Vaalit 2020 *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2020 valitaan puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi.
Liiton hallituksen puheenjohtajaksi ehdolla ovat:
2. Jari Jussila, OH2BU
3. Jorma Saloranta, OH2KI
Liiton hallituksen jäseniksi ehdolla ovat:
4. Dimitrios Doukas, OH2DD
5. Jari Kekki, OH2EXE
6. Veli-Matti Pappinen, OH7JEV
Äänestystavat ovat sähköinen äänestys ja syyskokouspaikalla Riihimäellä tapahtuva äänestys. Sähköinen äänestys käynnistyy ensi viikolla, 29.10. klo 16.00, ja loppuu 11.11.2020 klo 16.00. Äänestämään pääsee liiton vaalisivujen kautta eli osoitteesta sral.fi/vaalit.
Sähköiseen äänestykseen voivat osallistua kaikki äänioikeutetut jäsenet eli henkilöt, jotka hallitus on 26.9.2020 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan. Äänioikeus on henkilökohtainen.
Sähköiseen äänestyksen tunnistaudutaan sillä sähköpostiosoitteella tai matkapuhelinnumerolla, joka on ollut merkittynä kunkin jäsenen jäsentietoihin 16.10.2020. Tietoja on voinut halutessaan päivittää kesän ja alkusyksyn 2020 aikana. Jos jäsen ei ole muuttanut yhteystietojaan, tapahtuu äänestys pääasiassa omakutsuosoitteella.
Jos on epävarmuutta siitä, mikä sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero jäsenrekisteriin on merkitty, tiedot voi tarkistaa ottamalla yhteyttä liiton toimistoon joko sähköpostitse toimisto ät sral piste fi tai puhelimella (09) 562 5973.
Äänestysohje kuvineen löytyy liiton nettisivuilta. Ohje löytyy myös seuraavasta Radioamatööri-lehdestä, joka julkaistaan ensi viikolla.
Myös kerhot voivat äänestää sähköisellä äänestyksellä. Äänestää saa kerhon kokouksessaan valtuuttama henkilö tai kerhon nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö. Sähköisessä äänestyksessä käytetään tunnistautumisiin sitä sähköpostiosoitetta, jonka kerho on ilmoittanut liiton jäsenrekisteriin.
Lisätietoa vaaleista, ehdokasesittelyt ja kannatuskirjoitukset löytyvät liiton vaalisivuilta. Kannatuskirjoituksia voi edelleen lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto ät sral.fi.
 
* Liiton Syyspäivät Riihimäellä 14.11. *
SRAL:n Syyspäivät 2020 pidetään Riihimäellä lauantaina 14.11.2020 klo 9-16. Tilaisuuden järjestävät Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD. Syyspäivien yhteydessä pidetään liiton sääntömääräinen syyskokous.
Aiemmin ilmoitettu paikka ei ole enää käytettävissä johtuen  koronavirustilanteen aiheuttamista rajoituksista tilan vuokraajalle. Neuvottelut uuden paikan suhteen ovat käynnissä ja asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin. Koronavirustilanteen nopean vaihtelun vuoksi jäseniä kehoitetaan seuraamaan liiton tiedotusta Syyspäivien järjestelyiden suhteen.
 
* IARU Region 1 yleiskokous pidettiin viime viikolla *
Kolmen vuoden välein pidettävä IARU R1:n yleiskokous pidettiin virtuaalisesti 11.-16.10. Suomen edustajina ja SRAL:n nimittäminä delegaatteina toimivat Markku OH2BQZ, Jussi OH5LK, Marko OH8WM ja Kati OH2FKX. Kokous oli jaettu kahteen osaan koronaepidemian vuoksi. Nyt pidetyssä virtuaalikokokouksessa käsiteltiin komiteoiden asiat ja päätettiin suosituksista, sekä käsiteltiin IARU R1-toimihenkilöiden raportit. Kokouksen jälkimmäinen osa pidetään ensi vuoden puolella Novi Sadissa Serbiassa, ja se keskittynee radioamatööritoiminnan tulevaisuuden asioihin.

Kokouksen antamat suositukset ovat luettavissa liiton nettisivulla. Sivulta löytyy runsaasti myös muuta kokousmateriaalia.

 
* Toimisto tiedottaa *
Muistathan tilata E-laskun tulevia jäsenmaksuja varten
Lisätietoja e-laskun tilaamisesta löytyy omasta pankista. Jos tarvitset tämän vuoden jäsenlaskutietoja e-laskun rekisteröintiin, tiedot voi pyytää liiton toimistosta.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Tarmo Mustosen OH9OP poismeno. Kunnioitamme Tarmon muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* SAC 2020 voitettu Suomeen *
Meillä suomalaisilla on oikeus olla ylpeitä, sillä olemme radioamatööreinä määräämme suurempi voima. Suomi voitti Ruotsin SAC maaottelussa 30 miljoonalla pisteellä Ruotsin 20 miljoonaa vastaan. Osallistujamäärä oli Suomella hiukan suurempi; 188 vastaan 177, mutta tulostaso on Suomesta erityisen suuri – esim SSB-osan Pohjolan 10:n parhaan joukossa on yhdeksän suomalaista.
Onnittelut kaikille ja erityisesti Pohjolan voittajille: CW Niko OH2GEK; SSB Toivo ES2RR/OH7RR; multi-single OH0Z ja OH2BAH; multi-multi OH1F ja OH5Z.
 
*Perjantain 160 m aktiviteetti-ilta 30.10. *
30.10. perjantain 160 m aktiviteetti-iltaa emännöivät Anne OH2YL ja Jaana OH6AX. Tämä aktiviteetti workitaan only CW ja kutsulla OH4O. Anne ja Jaana saivat molemmat amatöörilupansa vuonna 1990, joten he juhlistavat tässä samalla 30-vuotista taivalta amatööreinä ja ystävinä. Taajuus on tuttu 1846, joka pyydetään jättämään vain  tähän tarkoitukseen. Kommentointia ja vapaata keskustelua voi käydä SSB: llä, mutta siihen tulee valita oma taajuus riittävän etäältä.
Kannustamme kaikkia mukaan, hitaatkin sähköttelijät huomioidaan. Vuorot on jaettu 2 tunnin pätkiin, vuorotellen molemmat ladyt sähköttelemässä. CW on molemmille naisille lempilapsi, joten tästä syystä tapahtuma tällä kertaa näin. Kaikki mukaan sähköttelemään!
 
* ITE-tapahtuma 31.10.  *
Vuoden viimeinen ITE-asemien aktiivisuustapahtuma pidetään ensi lauantaina 31.10.2020. CW-osa klo 10-12 (SA), FONE-osa klo 12-15 (SA). Kutsuna omakutsu / i  ja raportti RST. Taajuusalueena 3.5-3.700 kHz. Tapahtuman lyhyet raportoinnit kuvineen voi lähettää Karille oh1uh ät sral.fi. Ne julkaistaan myöhemmin liiton nettisivuilla.
Nyt joukolla mukaan leikkimieliseen Field Day-tapahtumaan, vaikka luonnossa jos sää sallii!
 
* Viitosten Syysottelu 1.11. *
Viitosten Syysottelu pidetään sunnuntaina 1.11. Kilpailun järjestää Saimaan Viitoset, OH5AB. Säännöt ja lisätietoja seuraavassa RA-lehdessä sekä liiton nettisivuilla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ Worldwide DX Contest, SSB.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan Viitosten Syysottelu ja SRAL:n Peruskisa.
Sitä seuraavalla viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10 m.
Sitä seuraavana viikonloppuna kilpaillaan Ukrainian DX Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kahden viikon kuluttua lauantaina 7.11. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media