YOTA Online -tapahtuma joka kuun viimeinen torstai /YOTA Online -evenemang sista torsdagen varje månad

Mikä on YOTA-Online?
 
YOTA online on IARU Region 1 nuorisoporukan suunnittelema ja toteuttama kuukausittainen online-tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda nuoret radioamatöörit sekä YOTA-leirien tunnelma yhteen. Tapahtumassa aktiivisista nuorista radioamatööreistä koostuva kansainvälinen YOTA-ryhmä kertoo erilaisista aiheista ja vastaa samalla osallistujien kysymyksiin. Jokaisessa sessiossa on lisäksi nuoria vieraita, jotka kertovat kokemuksia tai pitävät esitelmää kyseisen session aiheeseen liittyen.
 
Alkuperäinen idea YOTA-Online -tapahtumalle syntyi keväällä, kun kaikki YOTA:n tapahtumat tältä vuodelta piti peruutta COVID-19 pandemian myötä, sisältäen esimerkiksi IARU region 1, 2 ja 3 kesäleirit, YOTA:n aluekohtaiset leirit sekä Youth Contest Program -tapahtumat. Viime vuosina kuitenkin yhä useampi nuori on ollut kiinnostunut osallistumaan YOTA-aktiviteetteihin, joten YOTA-Online tuli maailman tilanteen huomioon ottaen tarpeeseen. 
 
Miten ja milloin pääsen seuraamaan tapahtumaa?
 
YOTA-Online järjestetään joka kuukauden viimeisenä torstaina kello 21:00 Suomen aikaa. (Huom: Joulukuun sessio poikkeuksellisesti jo 17.12.) Tapahtuma streamataan maailmanlaajuisena suorana lähetyksenä englanniksi. Osallistuminen on mahdollista kenelle vain. Tapahtumaa pääset katsomaan Youtubessa, Facebookissa sekä Twitchissä Ham-YOTA:n tileillä. Mikäli tapahtuman ajankohta ei sovi, näkee tapahtuman eri sessiot Youtubesta jälkikäteen.
 
Edellisten sessioiden aiheita ovat olleet:

 1. YCP – Youth Contest Program
 2. TTT – Train The Trainer
 3. YOTA Summer Camps
 4. Sub-Regional Camps
 5. DYM – December Yota Month
 6. YOTA DIY – How to be QRV on CW?
 7. Tuleva: DX-Peditions

Vad är YOTA-Online?
YOTA-Online är ett månatligt online-evenemang, som planerats och arrangeras av IARU Region 1:s ungdomsteam. Målet är att bringa samman unga radioamatörer och skapa en likadan stämning som på YOTA-lägren. Vid evenemangen berättar de aktiva unga radioamatörerna i YOTA:s internationella grupp om olika teman och svarar på deltagarnas frågor. Vid varje session deltar också unga gäster som berättar om sina erfarenheter eller håller föredrag om frågor i anslutning till sessionens tema.
Den ursprungliag idén till YOTA-Online -evenemanget uppstod i våras då alla YOTA:s evenemang för i år måste inhiberas pga. COVID-19-pandemin, t.ex. IARU region 1, 2 och 3 sommarlägren, YOTA:s regionala läger och Youth Contest Program. Allt flera ungdomar har varit intresserade av att delta i YOTA-aktiviteter, så det fanns ett behov av YOTA-Online med tanke på läget i världen.
Hur och när kan jag följa med evenemanget?
YOTA-Online anordnas den sista torsdagen varje månad kl. 21:00 finsk tid. (Observera: Decembersessionen undantagsvis redan 17.12.) Evenemanget streamas runt hela världen som direktsändning på engelska. Vem som helst kan delta. Du kan se evenemanget på YoutubeFacebook och i TwitchHam-YOTA:s konton. Om tidpunkten inte passar kan du se de olika sessionera i efterhand på Youtube.
Teman för de olika sessionerna:

 1. YCP – Youth Contest Program
 2. TTT – Train The Trainer
 3. YOTA Summer Camps
 4. Sub-Regional Camps
 5. DYM – December Yota Month
 6. YOTA DIY – How to be QRV on CW?
 7. Nästa: DX-Peditions
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media