Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 36/2020, 7.11.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 7.11. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Vaalit 2020 – sähköinen äänestys käynnissä *
* Liiton Syyspäivät Riihimäellä ensi lauantaina 14.11. *
* Kutsu Liiton syyskokoukseen  *
* Määräystoimikunta tiedottaa  *
* Toimisto tiedottaa *
* Silent key *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Vaalit 2020 – sähköinen äänestys käynnissä *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2020 valitaan puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi.
Liiton hallituksen puheenjohtajaksi ehdolla ovat:
2. Jari Jussila, OH2BU
3. Jorma Saloranta, OH2KI
Liiton hallituksen jäseniksi ehdolla ovat:
4. Dimitrios Doukas, OH2DD
5. Jari Kekki, OH2EXE
6. Veli-Matti Pappinen, OH7JEV
Äänestystavat ovat sähköinen äänestys ja syyskokouspaikalla Riihimäellä tapahtuva äänestys. Sähköinen äänestys on tällä hetkellä käynnissä ja loppuu ensi keskiviikkona 11.11.2020 klo 16.00. Äänestämään pääsee sähköisen vaalin sivuilla tai liiton vaalisivujen kautta.
Sähköiseen äänestykseen voivat osallistua kaikki äänioikeutetut henkilöjäsenet sekä kerhot.
Sähköiseen äänestyksen tunnistaudutaan sillä sähköpostiosoitteella tai matkapuhelinnumerolla, joka on ollut merkittynä kunkin jäsenen jäsentietoihin 16.10.2020. Pääasiassa äänestys tapahtuu omakutsuosoitteella.
Jos on epävarmuutta siitä, millä tiedoin pääsee äänestämään, tiedot voi tarkistaa ottamalla yhteyttä liiton toimistoon joko sähköpostitse toimisto ät sral piste fi tai puhelimella (09) 562 5973.
Äänestysohje kuvineen löytyy liiton nettisivuilta sekä Radioamatööri-lehdestä 06/2020.
Lisätietoa vaaleista, ehdokasesittelyt ja kannatuskirjoitukset löytyvät liiton vaalisivuilta.
 
* Kutsu Liiton syyskokoukseen*
Suomen Radioamatööriliitto ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen syyskokoukseen lauantaina 14.11. klo 16 alkaen. Kokouspaikan osoite on Eteläinen koulu, Lopentie 11, Riihimäki. HUOM. Kokouspaikka on muuttunut RA06-lehdessä aiemmin ilmoitetusta johtuen koronavirustilanteen aiheuttamista rajoituksista tilan vuokraajalle.
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, koronaviruspandemian johdosta perutun kevätkokouksen asialistalle kuuluvat sääntömääräiset asiat sekä jäsenaloitteet. Kokousmateriaaleihin voi tutustua liiton verkkosivuilla. Kokouksen suuren asiamäärän vuoksi on toivottavaa että jäsenet tutustuvat materiaaleihin etukäteen. Suositeltavaa on myös, että sähköistä materiaalia käytettäisiin mahdollisuuksien mukaan myös itse kokouksessa.
Ilmoittautuminen kokoukseen alkaa kokouspaikalla klo 15:00.
Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet kuluvan vuoden jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.
Tervetuloa!
Suomen Radioamatööriliitto ry:n hallitus
 
* Liiton Syyspäivät Riihimäellä 14.11. *
Liiton Syyspäivät pidetään ensi lauantaina 14.11. klo 9.00-16.00, Riihimäellä osoitteessa Eteläinen koulu, os. Lopentie 11. Tilaisuuden järjestävät Riihimäen Kolmoset ry, OH3AD.
Esitelmissä keskitytään tällä kertaa remote-asemien eri alustojen ja toteutustapojen esittelyyn ja netin ja routerien mystisiin lyhenteisiin. Mukana tuttuun tyyliin tavara-arpajaiset. Kirpputoria ei järjestetä tänä vuonna. Tilaisuudessa on kanttiini ja sään salliessa myös grilli on kuumana.
HUOM. Tilaisuudessa on muiden koronasuositusten lisäksi maskipakko.
Osallistumismaksut:
Aikuinen 10 €,
pariskunta / perhe 15 €,
alle 18-vuotiaat maksutta
Lisää informaatiota löytyy Vipusesta 06/2020 ja oh3ad.fi sivuilta.
Tervetuloa, toivottaa OH3AD!
Koronavirustilanteen nopean vaihtelun vuoksi jäseniä kehoitetaan seuraamaan liiton tiedotusta Syyspäivien järjestelyiden suhteen.
 
* Määräystoimikunta tiedottaa  *
Liitto on antanut lausunnon Liikenne-ja viestintäviraston vuoden 2021 radiotaajuusmääräyksen luonnoksesta 4 AA/2021M. Lausunnossaan Liitto esittää, että Liikenne- ja viestintävirasto laatisi tiedotteen, jossa se kertoisi kentänvoimakkuuksien laskentaan näissä tapauksissa sovellettavista standardeista, sekä antaisi malliesimerkkejä.
Lisäksi Liitto esittää, että tiedotteessa olisi sijaintitiedot vielä Suomen lähialueilla toiminnassa olevista tai kansainvälisten taajuusvarausten alaisista analogisen television lähettimistä Venäjän Federaatiossa tällä taajuusalueella, jotta mahdollisia häiriötilanteita voitaisiin mahdollisimman hyvin ennalta välttää.
Lisätietoja sekä lausunto on luettavissa liiton nettisivuilla.
 
* Toimisto tiedottaa *
Muistathan tilata E-laskun tulevia jäsenmaksuja varten
Lisätietoja e-laskun tilaamisesta löytyy omasta pankista. Jos tarvitset tämän vuoden jäsenlaskutietoja e-laskun rekisteröintiin, tiedot voi pyytää liiton toimistosta.
 
* Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme Jeppe Paganuksen OH2KXH poismeno. Kunnioitamme Jepen muistoa hetken hiljaisuudella.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Ukrainian DX Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan WAE DX Contest, RTTY, JIDX Phone Contest ja OK/OM DX Contest, CW.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 14.11. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media