Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 41/2020, 12.12.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 12.12. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Liiton erikoiskutsu OH100SRAL käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan *
* Juhlavuoden ITE-näyttelyyn etsitään laitteita *
* Joulukuu on nuorten YOTA-kuukausi *
*  Toimisto joululomalla 28.12.-6.1.*
*  Silent key *
* Jouluasema OG1XMAS äänessä *
* Joulukilpailu 26.12. *
* Uuden vuoden SARTG New Year RTTY Contest / OH-RTTY-kilpailu 2021 *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton erikoiskutsu OH100SRAL käytössä koko juhlavuoden ajan *
Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt Suomen Radioamatööriliitolle luvan käyttää erikoiskutsua OH100SRAL juhlavuoden 2021 aikana. Kutsua on tarkoitus käyttää aktiivisesti kaikilla radioamatööreille sallituilla taajuusalueilla puheella, sähkötyksellä ja digitaalisilla lähetelajeilla.
Niinä aikoina, kun kutsu ei ole liiton asemien käytössä, sitä voivat anoa mm. jäsenkerhot käyttöönsä. Kutsua voi anoa määräajaksi, korkeintaan viideksi päiväksi kerrallaan. Varauskalenterista näkyvät vapaat vuorot. Kutsun valvoja lähettää kerholle asemaluvan käyttövuoron ajaksi. Kerholla tulee olla vastuuhenkilö, joka jakaa käyttöaikoja kerhon jäsenille ja huolehtii siitä, että jokaisen käyttäjän loki lähetetään ADIF-muotoisena tiedostona kutsun valvojalle Jan Jylhälle, OH1NDA (omakutsupalvelu) heti vuoron päätyttyä. Kertyneet lokitiedot lähetetään liiton toimesta kuukausittain Logbook of the Worldiin (LotW) ja juhlavuoden päätyttyä lähetetään OH100SRAL QSL-kortit vasta-asemille buron kautta.
Lisätietoja uusimmasta RA-lehdestä sekä liiton nettisivuilta.
 
*  Juhlavuoden ITE-näyttelyyn etsitään laitteita *
Juhlavuoden kunniaksi järjestetään ITE-näyttely Tekniikan museossa, Helsingissä, 11.3.–30.5.2021 . Näyttelyssä esitellään ITE-laitteita koko sadan vuoden ajalta ja tarkoituksena on antaa historiallinen läpileikkaus radioamatöörien itserakentelun kehittymisestä läpi vuosien.
Kun kyseessä on kerran sadassa vuodessa toteutettava juhlanäyttely, on toki aivan kunnia-asia osallistua! Löytyisikö siis sinulta tai kerholtanne näyttelyyn sopiva laite? Laitteiden toimivuutta, täydellisyyttä ja ehjyyttä ei vaadita. Ajan patinakaan ei haittaa, päinvastoin. Tarvittaessa laitteet voidaan suojata siten, että näyttelyvieraat eivät pääse niitä käsittelemään.
Ehdotukset laitteista ja mahdolliset lisäkysymykset voi toimittaa Heikille, OH2BGX, osoitteeseen (Heikin kutsu)@sral.fi. Lisätietoja liiton nettisivulta ja viimeisimmästä RA-lehdestä.
 
* Joulukuu on nuorten YOTA-kuukausi *

December YOTA Month eli YOTA-kuukausi on aktiivisista radioamatöörinuorista koostuvan YOTA-yhteisön järjestämä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään kahdeksatta kertaa. Viime vuonna tapahtuma poiki yli 130 000 yhteyttä 47 nuorisoaseman pitämänä noin kolmestakymmenestä eri maasta. Tapahtuma-aikana nuoret ympäri maailman workkivat kaikilla modeilla ja bandeilla erikoiskutsuilla, joissa on YOTA-suffiksi muutamin poikkeuksin.
Nuori, alle kolmekymppinen amatööri, varaa siis tämä erikoiskutsu, ja operoi takuuvarmat pile-upit, jotka kutsu tuo tullessaan! Myös lasten ja nuorten secondopetaattoriworkkimista kannustetaan kovasti! Viime vuosina Suomi on ollut tapahtuman huipulla kusomäärissä mitattuna, eihän anneta vauhdin hiipua tänäkään vuonna? Kutsun pääset varaamaan täyttämällä lomakkeen liiton sivujen nuoriso-osiossa. Näet sieltä myös jo varatut ajat ja saat lisätietoja tapahtumasta.

 
*  Toimisto joululomalla 28.12.-6.1.*
Liiton toimisto on joululomalla viikolla 53 sekä 4.-5.1. Vuoden 2020 viimeinen bulletiini ilmestyy 19.12. ja vuoden 2021 ensimmäinen bulletiini luetaan 9.1.2021.
 
*  Silent key *
Toimiston tietoon on tullut amatööriveljemme OOT Reijo ”Retu” Lindevallin, OH3WK, poismeno. Kunnioitamme Reijon poismenoa hetken hiljaisuudella.
 
* Jouluasema OG1XMAS äänessä *
OH9A-jengin joulun ajan erikoisasema OG1XMAS on äänessä 29.11.-26.12.2020. Joulukuusen vihreällä teemalla OG1XMAS kuittaa kaikki yhteydet LOTW:ssa ja Clublogissa. 73, Timo OH1NOA.
 
* Joulukilpailu 26.12.2020 *
Joulukilpailu pidetään tapaninpäivänä 26.12.2020 ja sen järjestää Contest Club Finland. Joulukilpailu kuuluu HF-kilpailujen SM-sarjaan. Vuodelle 2020 on tehty muutamia muutoksia sääntöihin. Lisätietoja liiton nettisivuilta. Tervetuloa mukaan!
 
* Uuden vuoden SARTG New Year RTTY Contest 2021 / OH-RTTY-kilpailu 2021 *
Kirkkonummella toimiva Porkkalan Radiokerho, OH2ET, kutsuu kaikki OH-radioamatöörit mukaan nostamaan aktiviteettia 16. OH-RTTY-kilpailuun ja 51. SARTG:in Uuden Vuoden kilpailuun. Lisätietoja liiton nettisivuilla ja RA 07/08-lehdessä.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan ARRL 10-Meter Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 1296 MHz ja torstaina NAC 70 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan OK DX RTTY Contest ja Croatian CW Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 19.12. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media