Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 42/2020, 19.12.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 19.12. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Liiton erikoiskutsu OH100SRAL käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan *
* Juhlavuoden ITE-näyttelyyn etsitään laitteita *
* Joulukuu on nuorten YOTA-kuukausi *
*  Juhlavuoden erikoisbulletiini 2.1.2021
*  Toimisto joululomalla 22.12.-4.1. *
* Jouluasema OG1XMAS äänessä *
* RU3AX:n muistokilpailu tänään perjantaina *
* Joulukilpailu 26.12. *
* Uuden vuoden SARTG New Year RTTY Contest / OH-RTTY-kilpailu 2021 *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Liiton erikoiskutsu OH100SRAL käytössä koko juhlavuoden ajan *
Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt Suomen Radioamatööriliitolle luvan käyttää erikoiskutsua OH100SRAL juhlavuoden 2021 aikana. Kutsua on tarkoitus käyttää aktiivisesti kaikilla radioamatööreille sallituilla taajuusalueilla puheella, sähkötyksellä ja digitaalisilla lähetelajeilla.
Niinä aikoina, kun kutsu ei ole liiton asemien käytössä, sitä voivat anoa mm. jäsenkerhot käyttöönsä. Kutsua voi anoa määräajaksi, korkeintaan viideksi päiväksi kerrallaan. Varauskalenterista näkyvät vapaat vuorot. Kutsun valvoja lähettää kerholle asemaluvan käyttövuoron ajaksi. Kerholla tulee olla vastuuhenkilö, joka jakaa käyttöaikoja kerhon jäsenille ja huolehtii siitä, että jokaisen käyttäjän loki lähetetään ADIF-muotoisena tiedostona kutsun valvojalle Jan Jylhälle, OH1NDA (omakutsupalvelu) heti vuoron päätyttyä. Kertyneet lokitiedot lähetetään liiton toimesta kuukausittain Logbook of the Worldiin (LotW) ja juhlavuoden päätyttyä lähetetään OH100SRAL QSL-kortit vasta-asemille buron kautta.
Lisätietoja uusimmasta RA-lehdestä sekä liiton nettisivuilta.
 
*  Juhlavuoden ITE-näyttelyyn etsitään laitteita *
Juhlavuoden kunniaksi järjestetään ITE-näyttely Tekniikan museossa, Helsingissä, 11.3.–30.5.2021 . Näyttelyssä esitellään ITE-laitteita koko sadan vuoden ajalta ja tarkoituksena on antaa historiallinen läpileikkaus radioamatöörien itserakentelun kehittymisestä läpi vuosien.
Kun kyseessä on kerran sadassa vuodessa toteutettava juhlanäyttely, on toki aivan kunnia-asia osallistua! Löytyisikö siis sinulta tai kerholtanne näyttelyyn sopiva laite? Laitteiden toimivuutta, täydellisyyttä ja ehjyyttä ei vaadita. Ajan patinakaan ei haittaa, päinvastoin. Laitteet suojataan siten, että näyttelyvieraat eivät pääse niitä käsittelemään.
Ehdotukset laitteista ja mahdolliset lisäkysymykset voi toimittaa Heikille, OH2BGX, osoitteeseen (Heikin kutsu) ät sral.fi. Lisätietoja liiton nettisivulta ja viimeisimmästä RA-lehdestä.
 
* Joulukuu on nuorten YOTA-kuukausi *

December YOTA Month eli YOTA-kuukausi on aktiivisista radioamatöörinuorista koostuvan YOTA-yhteisön järjestämä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään kahdeksatta kertaa. Viime vuonna tapahtuma poiki yli 130 000 yhteyttä 47 nuorisoaseman pitämänä noin kolmestakymmenestä eri maasta. Tapahtuma-aikana nuoret ympäri maailman workkivat kaikilla modeilla ja bandeilla erikoiskutsuilla, joissa on YOTA-suffiksi muutamin poikkeuksin.
Nuori, alle kolmekymppinen amatööri, varaa siis tämä erikoiskutsu, ja operoi takuuvarmat pile-upit, jotka kutsu tuo tullessaan! Myös lasten ja nuorten secondopetaattoriworkkimista kannustetaan kovasti! Viime vuosina Suomi on ollut tapahtuman huipulla kusomäärissä mitattuna, eihän anneta vauhdin hiipua tänäkään vuonna? Kutsun pääset varaamaan täyttämällä lomakkeen liiton sivujen nuoriso-osiossa. Näet sieltä myös jo varatut ajat ja saat lisätietoja tapahtumasta.
 
*  Juhlavuoden erikoisbulletiini 2.1.2021 *
SRAL100-toimikunta tiedottaa: Kokoonnumme 80 metrille vuoden ensimmäisenä lauantaina, 2.1.2021. Tule kuuntelemaan bulletiinia ja tapaamaan SRAL 100v -juhlatoimikunnan jäseniä. Kuulet uusimmat juhlavuoden uutiset ja tapahtumainfot. Bulletiinin yhteydessä on mahdollista esittää toimikunnalle kysymyksiä tulevista tapahtumista sekä tietysti kerätä pisteitä SRAL 100-awardiin. Bulletiini luetaan tietysti OH100SRAL-erikoiskutsulla. Tavataan bandilla.

 
*  Toimisto joululomalla *
Liiton toimisto on joululomalla 22.12.-4.1.
 
* Jouluasema OG1XMAS äänessä *
OH9A-jengin joulun ajan erikoisasema OG1XMAS on äänessä 29.11.-26.12.2020. Joulukuusen vihreällä teemalla OG1XMAS kuittaa kaikki yhteydet LOTW:ssa ja Clublogissa. 73, Timo OH1NOA.
 
* RU3AX:n muistokilpailu tänään perjantaina *
Borsi Stepanow, RU3AX,  oli Ravansaaren isä Venäjän päässä ja monien 4J1FS-peditionien tärkeä peruspilari. Hän oli myös silloisen Radio Federaation vetäjä ja RADIO-lehden päätoimittaja. Tämä 4-tuntinen 160 M kilpailu kunnioittaa Boriksen muistoa. Jokainen osanottaja saa todisteen ja eri sarjojen voittajille tulee plakaatit.

  • Kilpailuaika: perjantai 18.12.2020 klo 18.00–22.00 UTC
  • Bandi: 160M CW ja SSB
  • Sanoma 59/599 ja sarjanumero

Täydelliset säännöt löytyvät täältä:  www.topband.ru. Tervetuloa mukaan!
 
* Joulukilpailu 26.12.2020 *
Joulukilpailu pidetään tapaninpäivänä 26.12.2020 ja sen järjestää Contest Club Finland. Joulukilpailu kuuluu HF-kilpailujen SM-sarjaan. Vuodelle 2020 on tehty muutamia muutoksia sääntöihin. Lisätietoja liiton nettisivuilta. Tervetuloa mukaan!
 
* Uuden vuoden SARTG New Year RTTY Contest 2021 / OH-RTTY-kilpailu 2021 *
Kirkkonummella toimiva Porkkalan Radiokerho, OH2ET, kutsuu kaikki OH-radioamatöörit mukaan nostamaan aktiviteettia 16. OH-RTTY-kilpailuun ja 51. SARTG:in Uuden Vuoden kilpailuun. Lisätietoja liiton nettisivuilla ja RA 07/08-lehdessä.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan OK DX RTTY Contest ja Croatian CW Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 2,3 GHz + up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan Joulukilpailu, Stew Perry Topband Challenge ja RAEM Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan kahden viikon kuluttua lauantaina 2.1. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan OH100SRAL-erikoiskutsulla.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media