Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 01/2021, 9.1.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 9.1. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL. Bulletiini kuvataan myös livestriimiina Youtubeen. (Linkki löytyy osoitteesta QRZ.com ja sieltä OH6ZS:n sivut.)

SISÄLTÖ
* Liiton erikoiskutsu OH100SRAL käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan *
* Juhlavuoden ITE-näyttelyyn etsitään laitteita *
* Liiton 100-vuotishistoria julkaistaan 20.1. *
* YL-toimikuntaan etsitään uusia jäseniä *
* Toimisto tiedottaa *
* IARU R1 VHF Handbook nyt ladattavissa *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *

* Liiton erikoiskutsu OH100SRAL käytössä koko juhlavuoden ajan *
Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt Suomen Radioamatööriliitolle luvan käyttää erikoiskutsua OH100SRAL juhlavuoden 2021 aikana. Kutsua saa käyttää aktiivisesti kaikilla radioamatööreille sallituilla taajuusalueilla puheella, sähkötyksellä sekä digitaalisilla lähetelajeilla.
Niinä aikoina, kun kutsu ei ole liiton asemien käytössä, sitä voivat anoa mm. jäsenkerhot käyttöönsä. Kutsua voi anoa määräajaksi, korkeintaan viideksi päiväksi kerrallaan. Liiton verkkosivuilta varauskalenterista näkyvät vapaana olevat vuorot. Kertyneet lokitiedot lähetetään liiton toimesta kuukausittain Logbook of the Worldiin (LotW) ja juhlavuoden päätyttyä lähetetään OH100SRAL QSL-kortit vasta-asemille buron kautta.
Lisätietoja kutsun käytösta löytää uusimmasta Radioamatööri-lehdestä ja liiton nettisivuilta.

*  Juhlavuoden ITE-näyttelyyn etsitään laitteita *
Juhlavuoden kunniaksi järjestetään ITE-näyttely Tekniikan museossa, Helsingissä. Näyttelyssä esitellään ITE-laitteita koko sadan vuoden ajalta ja tarkoituksena on antaa historiallinen läpileikkaus radioamatöörien itserakentelun kehittymisestä läpi vuosien.
Kun kyseessä on kerran sadassa vuodessa toteutettava juhlanäyttely, on toki aivan kunnia-asia osallistua! Löytyisikö siis sinulta tai kerholtanne näyttelyyn sopiva laite? Laitteiden toimivuutta, täydellisyyttä ja ehjyyttä ei vaadita. Laitteet suojataan siten, että näyttelyvieraat eivät pääse niitä käsittelemään.
Ehdotukset laitteista ja mahdolliset lisäkysymykset voi toimittaa Heikille, OH2BGX, osoitteeseen (Heikin kutsu) ät sral.fi. Lisätietoja liiton nettisivulta ja viimeisimmästä Radioamatööri-lehdestä.

* Liiton 100-vuotishistoria julkaistaan 20.1. *
Suomen Radioamatööriliiton 100-vuotishistoria julkaistaan keskiviikkona 20.1. Tietokirjailija Jonna Pulkkisen kirjoittama historiikki ei ole pelkästään oman liitomme tarina, vaan se on myös kertomus suomalaisten radioharrastajien vaiheista aina 1900-luvun alusta tähän päivään. Lisätietoja kirjasta saa liiton verkkosivuilta sekä joulukuussa ilmestyneestä Radioamatööri-lehdestä.

* YL-toimikuntaan etsitään uusia jäseniä *
YL-toimikunta etsii vahvistuksia joukkoonsa. Mikäli YL-toiminnan, -kilpailujen ja -tapaamisien parissa toimiminen kiinnostaa, ota yhteyttä osoitteeseen yl ät sral.fi.

* Toimisto tiedottaa *
Toimistolla aloitti tällä viikolla uusi työntekijä. Vilma Törö, OH2VT, työskentelee tämän vuoden ajan osa-aikaisena juhlavuoden projektiasisstenttina liiton toimistolla Ronjan apuna. Hän on toiminut pitkään nuorisotiimissä ja markkinointitoimikunnassa. Toimistoon voi olla yhteydessä sähköpostilla toimisto ät sral.fi.

* IARU R1 VHF Handbook nyt ladattavissa *
IARU Region 1 VHF Handbook v. 9.00 November 2020 on nyt ladattavissa IARU:n sivuilta pdf-julkaisuna. Kirjassa on kattavasti tietoja mm. bandisuunnitelmista, kilpailuista ja työskentelytavoista.

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan NRAU-Baltic Contest.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan Hungarian DX Contest.

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 16.1. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Vilma Törö, OH2VT.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media