Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 40/2022, 15.10.2022

Tämä bulletiini luetaan luetaan lauantaina 15.10.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

AIHEET

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Liiton toimistolle haetaan työntekijää

QSL-toimisto tiedottaa Venäjälle ja Valko-Venäjälle menevistä QSL-korteista

OH1AS äänessä viikonlopun POLAR-leiriltä

Valtakunnallinen perusluokan Teams-kurssi ja lähikurssi Lahdessa 1.11.-13.12.

Viestiliikenneharjoitus 18.-19.11.

Kerhot tiedottavat

Viitosten syysottelu 5.11.

Kilpailu-ja DX-uutisia

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2022 valitaan puheenjohtaja kahden vuoden kaudelle ja kaksi (2) hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudelle.

Liiton puheenjohtajaksi ehdolla on Jarmo Malinen OH2UBM numerolla 2. Koska puheenjohtajavaalissa on vain yksi ehdokas, puheenjohtajasta ei suoriteta äänestystä.

Liiton hallituksen jäseniksi ehdolla ovat: Jari Jussila OH2BU/OH7RF numerolla 3, Mikael Nousiainen OH3BHX numerolla 4 ja Jari Ojala OH8LQ numerolla 5. Hallituksen jäsenten vaalissa valitaan kaksi eniten ääniä saanutta 3 vuoden kaudeksi (2023-2025) ja vähiten ääniä saanut puheenjohtajaksi siirtyvän Jarmo Malisen OH2UBM loppukaudeksi (2023).

Äänestystapoina ovat sähköinen äänestäminen ajalla 3.-16.11.2022 sekä syyskokouspaikalla äänestäminen 19.11.2022. 

HUOM. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten jäsenrekisterissä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon.

Ehdokasesittelyt sekä lisätietoa vaaleista löytyy Liiton vaalisivustolta.

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Onko kerhonne kiinnostunut kesäleirin järjestämisestä? Vuosien 2023 ja 2024 kesäleireille etsitään nyt järjestäjiä.

Kiinnostuneita kerhoja pyydetään toimittamaan Liiton hallitukselle kirjallinen hakemus, jossa ehdotetaan leiripaikkaa, ajankohtaa, arviota kustannuksista sekä annetaan selonteko järjestävän yhdistyksen tai järjestävien yhdistysten edellytyksistä tehtävän hoitamiseen.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 31.10.2022.

Liiton toimistolle haetaan työntekijää

SRALin toimistoon Helsinkiin haetaan osa-aikaista työntekijää. Työ tarjoaa monipuolisen näköalapaikan radioharrasteen eri osa-alueisiin. Työpaikkailmoitus on luettavissa Duunitorin sivuilla. Lisätietoja tehtävästä antaa SRALin hallituksen jäsenet Timo OH5LLR tai Mikael OH3BHX.

QSL-toimisto tiedottaa Venäjälle ja Valko-Venäjälle menevistä QSL-korteista

Suomen Posti ei toistaiseksi lähetä paketteja Venäjälle eikä Valko-Venäjälle. Sen vuoksi myöskään Liiton QSL-toimisto ei lähetä näihin maihin meneviä kortteja. QSL-toimisto toivoo, että suomalaiset radioamatöörit eivät lähettäisi Venäjälle ja Valko-Venäjälle meneviä kortteja toimistoon, koska ne eivät sieltä liiku eteenpäin. Tilanteen muutoksesta tiedotetaan erikseen.

OH1AS äänessä viikonlopun POLAR-leiriltä

Tulevana viikonloppuna järjestettävä POLAR-leiri kokoaa nuoret radioamatöörit ja partiolaiset Kemiönsaareen. Viikonloppuna voit kuulla OH1AS-radiopartioaseman äänessä eri taajuuksilla, tule siis pitämään yhteys kanssamme!

Valtakunnallinen perusluokan Teams-kurssi ja lähikurssi Lahdessa 1.11.-13.12.

Lahden Radioamatöörikerho OH3AC järjestää loppusyksynä kaksi perusluokan kurssia:

  • valtakunnallinen verkkokurssi Teams-ympäristössä 1.11.-13.12.2022 ja
  • kurssi lähiopetuksessa Lahden Radiomäellä 1.11.-13.12.2022.

Kurssit käydään samanaikaisesti. Kurssi-illat ovat tiistaisin klo 18:00-21:00. Kaikkia kurssi-iltoja edeltää vapaaehtoinen ”etko” klo 17:00-18:00 ja ”jatko” klo 21:00-22:00, jolloin kurssilaiset voivat keskustella ja kysyä mihin tahansa kurssiin tai radioamatööritoimintaan liittyvästä asiasta. Kaikille kurssille ilmoittautuneille lähetetään pyynnöstä ilmaiseksi kurssimateriaali myös paperimuodossa. Kurssin järjestäjät auttavat pyydettäessä myös tutkinnon järjestämisestä.

Kurssille tulee ilmoittautua ti 18.10.2022 mennessä MPK:n koulutuskalenterin kautta, josta löytyy myös runsaasti lisätietoa.

Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa Jari, OH2BU, oh2bu@nulloh3ac.fi Lisätietoa löytyy myös OH3AC:n kotisivulta.

Viestiliikenneharjoitus 18.-19.11.

Pohjois-Karjalan radiokerho järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 18.- 19.11.2022 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Jos tulet johtoasemalle, sinulle opetetaan digimodeohjelmiston asennus ja käyttö sekä pääset operoimaan em. ohjelmilla johdetusti viestiliikenneharjoituksessa.

Ilmoittautumiset harjoitukseen 3.11. mennessä. Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta, OH7JJT. Tervetuloa mukaan!

Kerhot tiedottavat

Iisalmen Radiokerho Ry:n OH7AI:n sääntömääräiset vuoden 2021 ja 2022 vuosikokoukset pidetään Iisalmessa 30.10.2022 klo 12.00 Timo Hyvösellä osoitteessa Ukonahontie 160.

Viitosten Syysottelu 5.11.

Viitosten Syysottelu järjestetään pyhäinpäivänä la 5.11. Kilpailun järjestää Elimäen Radioamatöörikerho, OH5AE. Viitosten Syysottelu on kotimaan HF-kilpailuiden SM-sarjan osakilpailu. Lisätietoja Liiton nettisivuilta.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Syksyn toiseen FT8-testikilpailuun 5.10. osallistui taas kymmeniä OH-asemia, joista vajaat 30 lähetti lokin. Yleisluokassa voiton korjasi jälleen Saku OH1KH, perusluokassa Markku OH2BXT ja QRP-luokassa Jukka OH4MFA. Single bandien ykköseksi ehtivät Erkki OH6AH (OH6NMY) ja Ari OH5FI. Kilpailun koko tulokset löytyvät Liiton nettisivuilta.

Näiden kisojen perusteella voidaan jo sanoa, että FT-kilpailuille on luvassa jatkoa ensi vuoden puolella. Kilpailuun osallistuneilta toivotaankin nyt palautetta syksyn testikisoista. Ajankohdat, kisan kesto, bandit, modet (FT8 vai myös FT4) ja kaikki muukin palaute ja kehitysideat ovat tervetulleita. Lähetä ideasi kilpailutoimikunnalle osoitteeseen radiosport@nullsral.fi.

Viikonlopun kansainvälisestä kilpailutarjonnasta kannattaa huomioida varsin suosituksi tullut Worked All Germany Contest. Kilpailu alkaa lauantaina klo 15:00 UTC ja kestää vuorokauden. Modeina useiden muiden eurooppalaisten HF-kilpailujen tapaan CW, SSB ja mixed mode -luokat. RTTY-kilpailijoille on tarjolla JARTS WW RTTY Contest ja kuuyhteyksiä voi tavoitella ARRL EME Contestissa.

Tulevalla viikolla on liikkeellä useita DX-peditioita. D60AE jatkaa työskentelyä 15 operaattorin voimin Comorosin saarelta ensi viikon puoleen väliin asti. TY0RU on aloittanut juuri kahden viikon urakan Beninistä. Montserratin saarella on viikon ajan äänessä useampi amerikkalaisoperaattori VP2M-alkuisilla kutsuilla. 3C3CA on päivittäin äänessä FT8:lla Päiväntasaajan Guineasta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 22.10.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media