Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 40/2019, 9.11.2019

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 9.11. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
SISÄLTÖ
* Tervetuloa syyskokoukseen 16.11.2019 * 
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
* Liiton hallitusvaalit 2019 *
* Radiotaajuusmääräys M4 lausunnolla *
* Maailman radiokonferenssi WRC19 alkoi Egyptissä *
* Nuorten OH2YOTA-workkimisviikonloppu 5.-8.12.2019 *
* Silent keys *
* Itsenäisyyspäivän tapahtumia *
* Viestiliikenneharjoitus 22.- 23.11.2019 *
* Kerhot tiedottavat *
* Kilpailu-uutisia *
* Viitosten Syysottelu 9.11.*
* Seuraava bulletiini *
 
Tervetuloa syyskokoukseen 16.11.2019
Suomen Radioamatööriliitto ry. kutsuu jäsenensä Liiton syyskokoukseen, joka pidetään lauantaina 16.11.2019 klo 15.30. Kokous pidetään Ellivuori Resortissa, osoitteessa Ellivuorentie 131, 38130 Sastamala.
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.
Suomen Radioamatööriliiton ja Heikki Tammisen OH3JF väliseen sovintosopimukseen perustuen tiedotetaan lisäksi, että kokouksessa käsitellään em. sovintosopimukseen perustuen Heikki Tammisen esitykset otsikoilla ”Periaatteet aloitteiden tekemiselle, niiden käsittelylle ja niistä jäsenistölle informoimisesta”, ”Yhdenvertaisuuden toteuttamisesta yhdistyksessä” sekä ”Pätevyystutkintajärjestelmän kehittäminen tulevaisuudessa”. Liiton hallitus antaa esityksiin omat vastineensa.
Kokouksen asialistaan kaikkine liitteineen voi tutustua etukäteen liiton verkkosivuilla osoitteessa https://www.sral.fi/syyskokous2019. Liitteet ovat myös saatavissa paperisena versiona liiton toimistosta ja ne jaetaan kokouspaikalla kokoukseen osallistuville.
Ilmoittautuminen kokoukseen alkaa klo 14.30. Kokouksessa on äänioikeus Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan. 
Tervetuloa!
 
* Liiton Syyspäivät 16.11.2019 Sastamalassa *
Liiton Syyspäivät kutsuu radioamatöörit Sastamalan Ellivuoreen 16.11.2019. Tapahtumapaikka Ellivuori Resort sijaitsee noin 50 km Tampereelta länteen valtateiden 11 ja 12 välissä. Tilat ovat kokonaan esteettömät ja yhdessä kerroksessa. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Ohjelma 
Ohjelmaan on valittu kaksi back-to-basics-tyyppistä esitelmää sekä kaksi vierailevaa tähteä. Aalto-yliopiston professori Esa Kallio vie kuulijat avaruuteen tai ainakin avaruustekniikan pariin Suomi100-satelliitin myötä. DX-liiton vierailija Jarmo, OH2GJL, kertoo kiinnostuneille AM-kuuntelijoille, miten Inarijärven pohjoispäässä sijaitseva Aihkiniemen iso kuunteluasema rakennettiin. Pena, OH3BK, puolestaan kertaa uusille ja vanhoille APRS-käyttäjille tekniikan perusteita. Michael, OH2AUE, kertoo HF-kiertopolarisaation saloista.
Ohjelmassa on myös hallituksen kyselytunti klo 12. Ohjelma alkaa klo 9.30 ja jatkuu 15.30 alkavaan Liiton syyskokoukseen saakka
Kirpputori on avoinna klo 10–14. Pöytävaraukset ilmoittautumisen yhteydessä. Myynti tapahtuu tapahtumanjärjestäjän puolesta, josta peritään korvauksena 10 % myyntituloista, kuitenkin enintään 100 €. Kirpputorilla käy vain käteismaksu.
Pääsymaksut: 10 euroa/osallistuja, 15 euroa/pariskunta tai perhe. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Otathan käteistä mukaan!
Majoitus ja ruokailut 
Huonevaraukset tehdään suoraan hotellista joko puhelimella 03-51922 tai 03-51923 tai sähköpostilla sales ät ellivuori.fi. 
Ellivuoren ravintola tarjoaa lauantaina juhlalounaan (25 euroa) klo 12–16. Pienempään nälkään löytyy kahvio. Perinteinen Ham Dinner ja iltajuhla järjestetään syyskokouksen jälkeen klo 19–21:30 samassa ravintolassa. Illalliskortit (38 euroa) ostetaan paikan päältä.
Lisätietoja
Lisätiedot saat sivulta oh3ne.fi/syyspaiva2019/. Tapahtumaemäntänä toimii Virve, OH3VIKI, oh3viki ät gmail piste com.
Lämpimästi tervetuloa!
 
* Liiton hallitusvaalit *
Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa valitaan kaksi jäsentä hallitukseen kolmen vuoden kaudeksi. Vaaleissa ovat ehdolla seuraavat henkilöt äänestysnumeroineen:

  • Tiina Kela, OH8BBO, äänestysnumero 2
  • Mikael Nousiainen, OH3BHX, äänestysnumero 3
  • Veli-Matti Pappinen, OH7JEV, äänestysnumero 4

Vaalien äänestystavat ovat postiäänestys ja syyskokouspaikalla tapahtuva äänestys. Äänestysmateriaali on postitettu äänioikeutetuille RA 08/2019 lehden mukana. Lehden julkaisu-ja postituspäivä oli 30.10. Samassa lehdessä on esitelty ehdokkaat. 
Postiääni hyväksytään, jos se on saapunut tai toimitettu perille Liiton toimistoon viimeistään ensi viikon torstaina 14.11.2019 . Huomioi, että Posti ilmoittaa vastauslähetykselle noin neljän päivän toimitusajan ja Postin lakko saattaa myös osaltaan vaikuttaa äänten perilletuloon. Vaalijärjestyksen mukaan postiääntä ei voi toimittaa vuosikokouspaikalle, vaan sen tulee olla perillä 2 vrk ennen kokousta Liiton toimistossa eli 14.11. mennessä.
Postita siis äänestyslippusi ajoissa tai jos mahdollista toimita se Liiton toimistoon. Syyskokouspaikalla voit tarkistaa äänestyspisteestä onko postiäänesi tullut perille ja tarvittaessa äänestää siellä.
Tilanne on poikkeuksellinen. Liiton lakimiehen kanssa tehdyn tilannearvion perusteella vaalit järjestetään silti SRAL:n sääntöjen ja vaalijärjestyksen mukaisesti. Postiäänestyksessä huomioidaan ilmoitettuun määräaikaan mennessä tulleet äänet.
Ehdokkaiden esittelytekstit, äänestysohjeet sekä muuta lisätietoa vaaleista löytyy vaalisivustolta: sral.info/vaalit/.
 
 * Radiotaajuusmääräys M4 lausunnolla * 
Traficom on antanut lausuntopyynnön Radiotaajuusmääräyksen sekä luvasta vapaiden radiolähettimien yhteistaajuuksista ja käytöstä annetun määräyksen päivityksistä. Oleellisin suomalaisia radioamatöörejä koskeva muutosesitys on taajuusalueen 1240-1300 MHz kansallinen poisto amatööriallokaatioista. SRAL valmistelee parhaillaan tätä 23cm taajuusalueen poistoa vastustavaa lausuntoa.
Lausuntopalveluun kirjautumalla jokaisella kansalaisella ja yhteisöllä on myös mahdollisuus antaa oma lausuntonsa asiasta. Vastausaika päättyy ensi viikolla 17.11.2019.
Lisätietoa Liiton nettisivuilta.
 
* Maailman radiokonferenssi WRC19 alkoi Egyptissä * 
Maailman radiokonferenssi WRC19 alkoi 28.10. Egyptin Sharm-El-Sheikissä ja jatkuu 22.11.saakka. Konferenssissa tehdään muutokset kansainväliseen radio-ohjesääntöön, joka antaa myös radioamatööreille perustan taajuuksien käytölle. Lisätietoja ensimmäisen viikon annista löytyy Liiton nettisivuilta.
 
* Nuorten OH2YOTA-workkimisviikonloppu 5.-8.12.2019 *
SRAL:n nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustialan OH5Z asemalla 5.-8.12.2019. Workkimisviikonlopun aikana on luvassa muun muassa HF-workkimista, erilaisia esitelmiä, saunomista, perinteinen itsenäisyyspäivän ohjelma ja yhdessäoloa. Viikonlopun aikana käytetään kutsua OH2YOTA, joka on maailmallakin tunnettu nuorten käyttämänä kutsuna, joten pileupit ovat taattuja!
Paikan päällä on täysihoito ruokien osalta ja sisämajoitus on kaikille halukkaille. Ensisijaisesti leiri on suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille. Leirin hinta on 10€, joka maksetaan järjestäjille käteisellä paikan päällä. Ilmoittautuminen on auki osoitteessa sral.info/nuoriso. Tervetuloa!
 
* Silent keys *
Toimiston tietoon on tullut Seppo Wulffin OH2BDY, Markku Koskisen OH3BB / OH2BED, Kari Kumpulan OH6TI ja Heino Ahon OH9NJ poismeno. Kunnioitamme Sepon, Markun, Karin ja Heinon poismenoa hetken hiljaisuudella.

 
 
 * Itsenäisyyspäivän tapahtumia *
Perinneradiotapahtuma PRT29 
Perinneradiotapahtuma PRT29 vietetään 6.12.2019. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40 vuotiaita veteraaniradioita ja ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa. 
Tarkemmat tiedot tapahtumasta Liiton nettisivuilla.
OI-aktiviteettipäivä
Sotilasradioamatööriasemat aktivoituvat OI-kutsumerkeillä Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019. Muista anoa hienoa OI-awardia! Lisätietoa OI-awardista Liiton nettisivuilta.
Kuutosten Cup
Kuutosten kuudennen päivän cup järjestetään Itsenäisyyspäivänä. Tervetuloa mukaan! Järjestäjänä OH6AD. Lisätietoja Liiton nettisivuilla.
 
* Viestiliikenneharjoitus 22.- 23.11.2019 *
Pohjois-Karjalan Radiokerho, OH7AB, järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen pe-la 22.-23.11.2019 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Ilmoittautumiset sekä lisätietoa MPK:n sivuilta: mpk.fi/koulutuskalenteri/koulutus/98493
Etäasemana voi toimia myös ilman MPK:n kurssille ilmottautumista. Ilmoittautumiset harjoitukseen osallistumisesta Tommille, oh7jjt(at)sral.fi, 14.11.2019 mennessä.
Tervetuloa mukaan!  
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Riihimäen Kolmoset Ry, OH3AD
Riihimäen Kolmoset Ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 20.11.2019 kello 18:30 alkaen kerhotalolla Eprantie 25, Riihimäki. Tervetuloa!
 
CQ-kerho ry – CQ-klubben rf, OH6AG

Kerhon syyskokous pidetään torstaina 14.11 klo 19:00  ABC-aseman kabinetissa Kolpintien varrella. Sääntömääräiset asiat, mm budjetti , toimintasuunnitelma ja hallituksen valinta vuodelle 2020. Kerho tarjoaa kahvia/teetä ja
purtavaa. Tervetuloa!
Klubbens höstmöte hålls torsdagen den 14.11 kl. 19:00 i ABC-stationens kabinett vid Kållbyvägen. Stadgeenliga ärenden, bl.a. budget, verksamhetsplan samt val av styrelse för 2020. Klubben bjuder på kaffe/te och
tilltugg. Välkomna!
 
Keski-Uudenmaan radioamatöörit ry, OH2AP
Järvenpään 70cm toistin OH2RUP on palannut takaisin oikealle asemapaikalleen kaupungin korkeimmalla kohdalla, jolloin kuuluvuus ja kuultavuus on parantunut. Kokeilussa oleva uusi toistin-hardware parantaa myös kuuntelua. Poiketkaapa raportoimaan, kun olette alueella!
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Viitosten syysottelu ja WAE DX RTTY.
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 432 MHz ja torstaina NAC 50 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ARRL EME Contest. 
 
* Viitosten Syysottelu 9.11.*
HF-kilpailujen SM-sarjan seuraava osakilpailu, Viitosten Syysottelu, kilpaillaan lauantaina 9.11. Lisätietoja kilpailusta löytyy SRAL:n verkkosivuilta.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 16.11. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
 
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media