Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 14/2021, 17.4.2021

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 17.4. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista.

SISÄLTÖ
* Kansainvälinen radioamatööripäivä 18.4. ja awardityöskentelyviikonloppu – erikoiskutsuja äänessä *
* Kansaivälisen radioamatööripäivän historiaa*
* SRAL100-tiedotukset *
* Tervetuloa juhlavuoden kesäleirille Eerikkilään *
* Jäsenkysely jäseneduista*
*DX-TOIMINNAN HISTORIAA 60-VUODEN TAKAA*
* Kevään kerhoaktivointi-kampanja *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *

* Kansainvälinen radioamatööripäivä 18.4. ja awardityöskentelyviikonloppu – erikoiskutsuja äänessä *
Sunnuntaina 18.4. vietetään kansainvälistä radioamatööripäivää. Tänä vuonna emme voi järjestää tapahtumia, mutta kokoonnumme sankoin joukoin bandille. SRAL 100 -vuotisjuhlatoimikunta järjestää tänä viikonloppuna, 17.–18.4., awardityöskentelyviikonlopun.
Viikonlopun aikana on hyvä tilaisuus kerätä pisteitä kahteen liiton juhlavuoden kunniaksi julkaistuun awardiin. Olemalla äänessä annat mahdollisuuden sekä itsellesi että muille kerätä vaadittavat 100 asemaa SRAL 100 -työskentelytodistetta varten. Lisäksi voit kerätä pisteitä ja erikoiskutsuja OH Northern Light100-year -todisteeseen. OH Northern Light 100-year -todisteen säännöt on esitelty viimeisimmässä Radioamatööri-lehdessä nimellä SRAL 100 vuotta -juhlatodiste.
Ainakin seuraavat erikoiskutsut ovat tänä viikonloppuna äänessä: OH100SRAL, OH2A, OG2B, OH6SRAL ja OI3AX. Asemat workkivat useilla bandeilla ja modeilla, mutta fonella niitä kannattaa metsästää varsinkin lauantain bulletiinin jälkeen taajuusalueella 3680–3700 kHz.
Lisäksi toivotaan, että mahdollisimman moni radioamatööri kokoontuu kahdeksallekympille myös sunnuntaina 18.4. kello 15.15 Suomen aikaa. Annetaan pisteitä toisillemme kansainvälisen radioamatööripäivän kunniaksi.
Koska awardit on tarkoitettu myös ulkomaalaisille amatööreille, toivomme aktiivista workkimista myös kansainvälisillä bandeilla ja kaikilla modeilla.
Awardin workkkimisessa on hyvänä apuna myös lokitaulu, johon yhteydet on helppo kirjata. Sillä voit myös itse awardin aikoinaan anoa. Printtaa se tästä.
Juhlatoimikunta toivottaa antoisaa työskentelyviikonloppua ja kansainvälistä radioamatööripäivää!

* Kansaivälisen radioamatööripäivän historiaa*
Kansainvälistä radioamatööripäivää juhlitaan kansainvälisen radioamatööriunionin, IARU:n, perustamispäivänä. IARU perustettiin Pariisissa 18. huhtikuuta 1925. Perustavassa kokouksessa oli mukana 23 maata. Suomi osallistui kokoukseen edustajan, ranskalaisen P. Perroux´n välityksellä. Jäsenhakemuksen SRAL lähetti kuitenkin vasta 1931 ja on ollut IARU:n jäsen vuodesta 1932 asti. IARU:n jäsenenä on tänä päivänä yli 160 kansallista radioamatööriliittoa. (Lähde: Suomen Radioamatööriliiton 100-vuotishistoria ja iaru.org.)

* SRAL100-tiedotukset *
ITE-näyttely siirtyy toukokuulle
Liiton 100-vuotisjuhlavuoden ITE-näyttely pidetään Tekniikan museossa, Helsingissä. Näyttelyn avaamista on jouduttu siirtämään koronatilanteen vuoksi. Näillä näkymin näyttely avattaisiin toukokuun loppupuolella. Näyttelyssä esitellään radioamatöörien itse rakentamia laitteita sadan vuoden ajalta. Lisäksi suunnitelmissa on järjestää näyttelyn yhteydessä esitelmäiltoja.
Juhlavuoden valokuvanäyttelyt löytyvät osoitteesta sral100kuvat.sral.fi. Ne esittelevät teknologian kehitystä ja radioamatööritoimintaa eri vuosikymmeniltä. Tervetuloa tutustumaan!
Liiton erikoiskutsu OH100SRAL on kerhojen ja yksittäisten jäsenten käytössä koko juhlavuoden 2021 ajan. Lue tarkemmat ohjeet SRAL100 -sivustolta. 

* Tervetuloa juhlavuoden kesäleirille Eerikkilään *

Riihimäen Kolmosten, OH3AD:n, järjestämä juhlavuoden kesäleiri pidetään 15.-18.7. Eerikkilän Sport & Outdoor Resortissa Tammelassa. Kesäleirin ohjelma tulee sisältämään perinteisen ohjelman lisäksi mm. näyttelyn ”Hamilaitteet kautta aikojen”, Liiton kevätkokouksen sekä juhlavan OT-kutsutapaamisen, joka on tarkoitettu kaikille 50 vuotta liiton jäsenenä olleille. Lisätietoja leiristä löytyy liiton nettisivuilta. Majoitusta voi varata Eerikkilän sivustolta löytyvällä ilmoittautumis- ja varauslomakkeella.

Tervetuloa viihtymään hamikansan pariin!

* Jäsenkysely jäseneduista*
Liitto kutsuu kaikki jäsenet vastaamaan kyselyyn liittyen jäsenetuihin! Liitto kartoittaa kyselyllä mielipiteitä Liiton nykyisistä jäseneduista ja kehittää toimintaansa palautteen pohjalta. Kyselyyn vastataan anonyymisti. Kysymykset jäsenkyselyyn liittyen voi laittaa toimisto@nullsral.fi osoitteeseen. 

Jäsenkysely jäseneduista

*DX-TOIMINNAN HISTORIAA 60-VUODEN TAKAA*
Yasme Foundation julkaisee kansainvälisen radioamatööripäivän kunniaksi palan DX-historiaa 60-vuoden takaa. Kirjoitus käsittelee ensimmäisen DX-matkailijan, Danny Weil, VP2VB, matkoja Yasme-purjeveneella maailman ääriin kahdeksan vuoden ajan. Materiaalin on työstänyt Martti, OH2BH. Kirjoitus löytyy osoitteesta https://www.yasme.org/dw1/

* Kevään kerhoaktivointi-kampanja *
Onko teidän kerhonne kiinnostunut osallistumaan kerhoaktivointi-kampanjaan, jossa esitellään kerhoja eri puolilta Suomea Liiton 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi?
Huhti-toukokuun ajan Liiton sosiaalisen median kanavissa (Instagram, Facebook, YouTube) ja nettisivuilla tullaan esittelemään kerhojen toimintaa. Postaukset tulevat kuvaamaan jokaisen kerhon toimintaa heidän valitsemallaan tavallaan. Postaukset voivat siis sisältää kuvia, videon ja/tai tekstiä.  Mahdollista on myös kirjoittaa lyhyitä juttuja kerhon toiminnasta liiton nettisivuille ja Radioamatööri-lehteen.
Jos osallistuminen kiinnostaa, ota yhteyttä Liiton toimistolle osoitteeseen vilma ät sral.fi. Apua on saatavilla postausten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan Holyland DX Contest, ES Open HF Championship ja CQMM DX, YU DX.
Ensi tiistaina kilpaillaan NAC 1296 MHz.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SP DX RTTY ja Helvetica Contest.

* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 24.4. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta.

Toimittaja/ Bulletiininikkari: Vilma Törö, OH2VT.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media