Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 41/2022, 22.10.2022

Tämä bulletiini luetaan luetaan lauantaina 22.10.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Liiton toimistolle haetaan työntekijää

Radioamatööri 7-8/2022 ilmestyy ensi viikolla

QSL-toimisto tiedottaa Venäjälle ja Valko-Venäjälle menevistä QSL-korteista

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Silent key

Kerhot tiedottavat

Viitosten syysottelu 5.11.

Kilpailu-ja DX-uutisia

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2022 valitaan puheenjohtaja kahden vuoden kaudelle ja kaksi (2) hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudelle.

Liiton puheenjohtajaksi ehdolla on Jarmo Malinen OH2UBM numerolla 2. Koska puheenjohtajavaalissa on vain yksi ehdokas, puheenjohtajasta ei suoriteta äänestystä.

Liiton hallituksen jäseniksi ehdolla ovat: Jari Jussila OH2BU/OH7RF numerolla 3, Mikael Nousiainen OH3BHX numerolla 4 ja Jari Ojala OH8LQ numerolla 5. Hallituksen jäsenten vaalissa valitaan kaksi eniten ääniä saanutta 3 vuoden kaudeksi (2023-2025) ja vähiten ääniä saanut puheenjohtajaksi siirtyvän Jarmo Malisen OH2UBM loppukaudeksi (2023).

Äänestystapoina ovat sähköinen äänestäminen ajalla 3.-16.11.2022 sekä syyskokouspaikalla äänestäminen 19.11.2022. 

HUOM. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten jäsenrekisterissä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon.

Ehdokasesittelyt sekä lisätietoa vaaleista löytyy Liiton vaalisivustolta.

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Onko kerhonne kiinnostunut kesäleirin järjestämisestä? Vuosien 2023 ja 2024 kesäleireille etsitään nyt järjestäjiä.

Kiinnostuneita kerhoja pyydetään toimittamaan Liiton hallitukselle kirjallinen hakemus, jossa ehdotetaan leiripaikkaa, ajankohtaa, arviota kustannuksista sekä annetaan selonteko järjestävän yhdistyksen tai järjestävien yhdistysten edellytyksistä tehtävän hoitamiseen.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 31.10.2022.

Liiton toimistolle haetaan työntekijää

SRALin toimistoon Helsinkiin haetaan osa-aikaista työntekijää. Työ tarjoaa monipuolisen näköalapaikan radioharrasteen eri osa-alueisiin. Työpaikkailmoitus on luettavissa Duunitorin sivuilla. Lisätietoja tehtävästä antaa SRALin hallituksen jäsenet Timo OH5LLR tai Mikael OH3BHX.

Radioamatööri 7-8/2022 ilmestyy ensi viikolla

Vuoden viimeinen Radioamatööri ilmestyy kaksoisnumerona ja se postitetaan ensi tiistaina. Lehdessä Markku, OH2RA, ja Turre, OH2BV, selostavat lyhennetyn vertikaalin rakentamista ja Reijo, OH8OJ, tarkastelee samaa aihetta hieman teoreettisemmin. Timo, OH1TH, taas valottaa ILMARI-pallojen historiaa, ja Kille, OH2CX, kertoo suomalaisten radioamatöörilehtien menneisyyydestä. Lehti on luettavissa julkaisupäivän jälkeen myös digiversiona jäsensivuilla osoitteessa https://members.sral.fi/.

QSL-toimisto tiedottaa Venäjälle ja Valko-Venäjälle menevistä QSL-korteista

Suomen Posti ei toistaiseksi lähetä paketteja Venäjälle eikä Valko-Venäjälle. Sen vuoksi myöskään Liiton QSL-toimisto ei lähetä näihin maihin meneviä kortteja. QSL-toimisto toivoo, että suomalaiset radioamatöörit eivät lähettäisi Venäjälle ja Valko-Venäjälle meneviä kortteja toimistoon, koska ne eivät sieltä liiku eteenpäin. Tilanteen muutoksesta tiedotetaan erikseen.

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Vaihda radioaallot Itämeren aaltoihin! DX & Contest Meeting pidetään M/S Silja Serenadella reitillä Helsinki-Tukholma-Helsinki perjantaista sunnuntaihin 10.-12.2.2023. Varaa siis ajoissa tilaa kalenteriisi! Lisätietoja ilmoittautumisesta ja ohjelmasta myöhemmin.

Risteilyn järjestävät CCF ry eli Contest Club Finland sekä OHDXF ry eli OH DX Foundation, joka on pääasiassa suomalaisten DX-työskentelystä kiinnostuneiden radioamatöörien muodostama yhdistys. Kerran vuodessa järjestettävä DX/Contest -tapahtuman tarkoituksena on tuoda harrasteen viimeiset tuulet jäsenistön tietoon.

Silent key

Toimiston tietoon on tullut radioamatöörikollegamme ja Suomen Radioamatööriliiton kunniajäsenen Peter Tigerstedtin OH5NQ poismeno. Liiton sivuilla on luettavissa hänen Silent key-muistelunsa. Kunnioitamme Peterin muistoaan hetken hiljaisuudella.

Kerhot tiedottavat

Iisalmen Radiokerho Ry:n OH7AI:n sääntömääräiset vuoden 2021 ja 2022 vuosikokoukset pidetään Iisalmessa 30.10.2022 klo 12.00 Timo Hyvösellä osoitteessa Ukonahontie 160.

CQ-klubbens höstmöte/CQ-kerhon syyskokous 03.11.2022

CQ-klubbens, OH6AG, höstmöte hålls torsdagen den 3.11 kl. 19:00 i ABC-stationens kabinett vid Kållbyvägen. Stadgeenliga ärenden, bl.a. budget, verksamhetsplan samt val av styrelse för 2023. Klubben bjuder på kaffe/te och tilltugg. Välkomna!

CQ-kerhon, OH6AG, syyskokous pidetään torstaina 3.11 klo 19:00 ABC-aseman kabinetissa Kolpintien varrella. Sääntömääräiset asiat, mm budjetti, toimintasuunnitelma ja hallituksen valinta vuodelle 2022. Kerho tarjoaa kahvia/teetä ja purtavaa. Tervetuloa!

Viitosten Syysottelu 5.11.

Viitosten Syysottelu järjestetään pyhäinpäivänä la 5.11. Kilpailun järjestää Elimäen Radioamatöörikerho, OH5AE. Viitosten Syysottelu on kotimaan HF-kilpailuiden SM-sarjan osakilpailu. Lisätietoja Liiton nettisivuilta.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viime viikonloppuna järjestettyihin Worked All Germany ja JARTS WW RTTY -kontesteihin osallistui muutamia OH-asemia enemmän tai vähemmän osa-aikaisesti. Alustavilta tuloslistoilta löytyvät ainakin OH2PM, OH1TM, OH1NOA sekä OH2BP Kanarian EA8DED-asemaltaan. Timo OH1TM urakoi jopa molemmissa kisoissa.

Tulevan viikonlopun kansainvälisistä kilpailuista poimitaan tällä kertaa Stew Perry Top Band Challengen vuoden kolmas CW-osakilpailu. 160 metrin kelit ovat nousemaan päin, joten tässä yhden bandin kisassa on mahdollista workkia myös DX-asemia. Digikilpailuista nostetaan Indonesialaisten järjestämä YBDXPI FT8 Contest. Tämän kilpailun sanomarakenne on sama kuin OH-kilpailuissa eli lokaattoriruutu neljällä merkillä ilman kuuluvuusraportteja.

DX-rintamalla TY0RU jatkaa urakointia Beninistä vielä ensi viikon ajan. Kontestikonkari Randy K5ZD matkustaa ensi viikolla St Kitts ja Nevis -saarelle ja osallistuu sieltä viikon päästä kisattavaan CQWW SSB -kilpailuun kutsulla V47T. Muitakin peditioita on ensi viikolla liikkeellä CQWW SSB -kisaa ajatellen, joten kannattaa seurata DX-bulletiineja.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 29.10.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media