Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 20/2020, 30.5.2020

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7070 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 30.5. klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.
 
SISÄLTÖ
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
* Vaalivaliokunta tiedottaa *
* Kerhotietokysely 2020 on lähetetty kerhoille *
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
* STAY HOME-aktiviteetti – yhteistapaaminen bandeilla 6.-7.6. *
* Haluatko tietosi OH-luetteloon?  *
* Silent key *
* Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivä 4.6. *
* Perinneradiotapahtuma PRT30 lauantaina 6.6. *
* OHFF-aktivointitapahtuma kesäkuun puolivälissä *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Koronavirusepidemian vaikutukset liiton toimintaan *
Valtioneuvoston sekä Liikenne- ja viestintäviraston päivitetyn poikkeustilaohjeistuksen johdosta SRAL on päivittänyt omaa tiedotettaan koronavirusepidemiaa koskevista poikkeusoloista.

  1. SRAL on keskustellut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kanssa radioamatöörin pätevyystutkintojen jatkamisen edellytyksistä sekä tehnyt Traficomille ehdotuksen tutkintojen pitoon liittyväksi ohjeistukseksi poikkeusaikana. Odotamme Traficomin uutta ohjeistusta asiassa. Toistaiseksi tutkintojen keskeyttämistä kuitenkin jatketaan.
  2. SRAL:n kesäleiri Räyskälässä on peruttu yhteisymmärryksessä tapahtumanjärjestäjän kanssa. Korvaavana tapahtumana järjestetään SRAL:n Syysleiri Hankasalmella.
  3. Kevätkokouksessa käsiteltäväksi aiotut asiat siirretään seuraavan sääntömääräisen kokouksen eli syyskokouksen käsiteltäväksi. Kokouksen järjestysajankohta on marraskuussa 2020.
  4. Liiton toimisto avataan vierailuille 3.6.2020 alkaen. On kuitenkin edelleen erittäin suositeltavaa välttää toimistolla käyntiä. Harraste- ja jäsentuotteita toimitetaan postitse. Samoin QSL-kortteja voidaan tarvittaessa lähettää postin välityksellä. Toimiston palvelut ovat saatavilla aukioloaikoina myös sähköpostitse sekä puhelimitse. Toimistolla vierailu on ehdottoman kiellettyä, mikäli kärsii hengitystieoireista.
  5. Liiton tilin- ja toiminnantarkastukset on suoritettu normaalin aikataulun mukaisesti ja niihin liittyviin asiakirjoihin voi tutustua liiton verkkosivuilla osoitteessa https://sral.fi/kevatkokous2020/.
  6. Hallituksen erilaisista vastuujärjestelyistä on päätetty siinä tilanteessa että puheenjohtajisto on yhtä aikaa sairauden tai muun syyn vuoksi estynyt hoitamaan tehtäviään.

Liitto muistuttaa että vaikka kerhoiltojen pitäminen onkin uuden ohjeistuksen myötä mahdollista, on järjestämisessä kuitenkin noudatettava varovaisuutta. Kerhojen on erityisesti huomioitava, että merkittävä osa harrastajista kuuluu riskiryhmiin.
Tiedote on luettavissa kokonaisuudessaan liiton nettisivuilla.
 
* SRAL 100-juhlavuoden kesäleirille etsitään järjestäjää *
Suomen Radioamatööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja yksi juhlavuoden päätapahtumista on kesäleiri. Tapahtumalle etsitään nyt järjestävää tahoa.
Leirin kesto ja ohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä. Koska kyseessä on juhlaleiri, liitto odottaa tapahtumalta juhlavuutta. Tärkeää on myös tapahtumapaikan esteettömyys ja helppo saavutettavuus, jotta mahdollisimman monet radioamatöörit pääsisivät juhlistamaan liiton satavuotista taivalta.
Onko kerhosi kiinnostunut juhlavuoden kesäleirin järjestämisestä? Hakemukset järjestelyoikeuksista pyydetään lähettämään liiton toimistolle. Hakemuksia otetaan vastaan 15.10.2020 asti.
 
* Vaalivaliokunta tiedottaa *
Sähköinen äänestäminen vaatii sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron
Postinjakelun ongelmat haittasivat SRAL:n vaaleja vuonna 2019. Syyskokous antoi vaalivaliokunnalle evästyksen siirtyä sähköiseen äänestämiseen, jolla vältettäisiin postinjakelun ongelmat sekä vähennettäisiin kustannuksia. Vaalivaliokunta on linjannut SRAL:n vaalijärjestyksen mukaisesti, että syksyn 2020 hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen vaaleissa käytetään äänestystapoina sähköistä äänestystä ja kokouspaikalla äänestämistä.
Sähköinen äänestys toteutetaan käyttäen ulkoista palvelua. Näin varmistetaan äänestyksen onnistuminen ja turvataan vaalin tietosuoja.
Jotta jäsen voi äänestää sähköisesti, pitää liiton jäsenrekisterissä olla toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Voit nyt ilmoittaa tietosi käyttämällä tätä lomaketta.
Vaihtoehtoisesti voit myös ottaa yhteyttä liiton toimistoon joko sähköpostitse toimisto ät sral.fi tai puhelimella (09) 562 5973.
 
* Kerhotietokysely 2020 on lähetetty kerhoille *
Kerhoille on lähetetty kerhotietokysely sähköpostin välityksellä 13.5.2020. Kerhotietokyselyyn vastataan nettilomakkeella. Kyselyyn voi vastata sekä suomeksi että ruotsiksi.
Jos kerhonne ei ole saanut kerhotietokyselyä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä liiton toimistoon.
Kerhotietokyselyä on uudistettu ja kyselyn tulosten perusteella liitto paitsi päivittää jäsenyhdistyksiä koskevia tietoja myös välittää toimikunnilleen niitä koskevia ja kiinnostavia tietoja jäsenyhdistysten toiminnasta, liittyen esimerkiksi nuorisotyön kehittämiseen ja radioamatöörikoulutusten järjestämiseen.
Vastaamalla kerhotietokyselyyn jäsenkerho vapautetaan hallituksen päätöksellä vuoden 2020 jäsenmaksusta.
 
* STAY HOME-aktiviteetti – yhteistapaaminen bandeilla 6.-7.6. *
Liikenne- ja viestintävirasto on myöntänyt liiton käyttöön kotona pysyttelyyn ja radioamatööriyhteyksien pitämiseen kannustavat aktiviteettikutsumerkit OH*STAYHOME kaikilla piirinumeroilla ajalle 3.4.-3.7.2020. SRAL:illa on vastuu kymmenestä tunnuksesta, OH0STAYHOME – OH9STAYHOME, ja SRAL jakaa kyseessä olevien kymmenen luvan käytöt viikon pituisina periodeina. Kulloistakin käyttöä koordinoi piirikoordinaattori. Aktiviteetin suojelijana Suomessa toimii ulkoministeri Pekka Haavisto.
STAYHOME-asemien maailmanlaajuinen yhteistapaaminen tapahtuu bandeilla 6.-7.6.2020. Tämä on hankkeen merkittävin yhteinen ponnistus. Tapahtumasta voit lukea lisää projektin nettisivuilta.
Liiton nettisivuilta voit lukea lietolaisten nuorten kokemuksista STAY HOME-projektissa mukana olosta, IARUN presidentin Timin VE6SH tervehdyksen sekä kuulumisia Samoalta. Sivuilta löydät myös piirikoordinaattorien yhteystiedot ja lisätietoa projektista.
 
* Liiton Syysleiri Hankasalmella syyskuussa *
Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD järjestää Suomen Radioamatööriliiton syysleirin, joka pidetään Hankasalmella Lomakeskus Revontulessa 10.–13.9.2020. Leirin ohjelmasta ja muista leirin järjestelyistä tiedotetaan kesän kuluessa liiton tiedotuskanavilla ja nettisivuilla sekä järjestävän kerhon kotisivulla www.oh6ad.fi. Alueen majoitusvarauksia voi tehdä ensi maanantaista 1.6. klo 10 alkaen. Majoitusvaraukset tehdään suoraan Lomakeskus Revontulesta.
Seuraamme luonnollisesti viranomaisten ohjeita ja määräyksiä Covid-19 -tilanteen suhteen.
Pysykää terveinä ja nähdään syksyllä Hankasalmella!
 
* Haluatko tietosi OH-luetteloon? *
Vuoden 2020 OH-luettelokirja julkaistaan ensi kesänä. OH-luettelossa on tiedot vain niistä Liiton jäsenistä, jotka ovat antaneet julkaisuun erikseen luvan vuoden 2018 toukokuun jälkeen. Kirjassa kerrotaan jäsenen nimi, kutsut, postiosoite ja tieto omakutsupalvelusta.
Jos haluat sallia tai kieltää tietojesi julkaisun OH-luetteloon, ilmoita asiasta täyttämällä liiton verkkosivuilla oleva nettilomake tai vaihtoehtoisesti ottamalla yhteyttä toimistoon.
Tietoja tämän vuoden OH-luetteloa varten kerätään tämän viikon sunnuntaihin 31.5. saakka.
Jos olet jo antanut suostumuksen tietojesi julkaisuun vuonna 2019 tai 2018, lupaa ei tarvitse uusia.
 
* Silent key *

Toimiston tietoon on tullut radioamatööriveljemme Heikki Pöyhtärin OH6GQ poismeno. Kunnioitamme Heikin muistoa hetken hiljaisuudella.

 
* Sotilasradioamatöörien aktiviteettipäivä 4.6. *
Sotilasradioamatöörit juhlivat Puolustusvoimain lippujuhlapäivää torstaina 4.6.2020 radioamatööritaajuuksilla.
 
* Perinneradiotapahtuma PRT30 järjestetään 6.6. *
PRT 30-tapahtuma järjestetään lauantaina 6.6.2020.  Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Lisätietoja tapahtumasta liiton nettisivuilla.
 
* OHFF-aktivointitapahtuma kesäkuun puolivälissä *
OHFF Flora & Fauna Finland järjestää kesäkuun toisena viikonloppuna portable-aktivointiviikonloppukilpailun, jossa kannustetaan radioamatöörejä retkeilemään OHFF-luonnonsuojelukohteisiin pitämään radioyhteyksiä ympäri maailman. Kisaluokkia löytyy aktivoijille ja kotisohvalta workkivalle huntterille. Lisätietoja liiton nettisivuilla.
 
* Kilpailu-uutisia *
Ensi viikolla kilpaillaan tiistaina NAC 144 MHz ja torstaina NAC 10m.
Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan SEANET Contest ja SRAL:n Peruskisa. Lisätietoja Peruskisasta voit lukea liiton nettisivuilta.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini luetaan viikon kuluttua lauantaina 6.6. kello 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.
Toimittaja/ Bulletiininikkari: Ronja Iso-Heiko

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media